Noorderlichtreis Noord-IJsland

Misschien wel de meest exclusieve IJsland winterreis, deze 8-daagse noorderlichtreis in Noord-IJsland. Je beleeft activiteiten die speciaal voor deze reis zijn georganiseerd. Van een spectaculaire dagtocht met superjeeps naar de ‘outback van Europa’ en dineren in the middle of nowhere, tot noorderlichtjachten op buitengewoon fotogenieke plekken. Van sneeuwscooteren over lavavelden, ontspannen in het Nature Bath en eten op een boerderij, tot een boottocht naar de walvissen bij het Eyjafjörður fjord. Met de deskundige en enthousiaste “Arcticans” guide Yoni Proost aan je zijde, om het zien en vastleggen van het noorderlicht te maximaliseren. 
 
De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek in januari, februari of maart 2025 vroeg in de ochtend met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar het prachtige en relatief onontdekte Noord-IJsland. Hier ontmoet je Noorderlichtgids Yoni en de medereizigers. We rijden via de Goðafoss waterval door de valleien naar het winterwonderland van Mývatn, waar op de boerderij van Vogafjós een verrukkelijke lunch op je staat te wachten. Slapen doen we hier 6 nachten in het Sel Hotel Mývatn. Perfect gelegen voor noorderlichtjachten en nabij enkele pseudokraters, met uitzicht op het meer. Na de eerste 3 dagen heb je het gevoel al een week op pad te zijn: Hofði, Dimmuborgír lava formaties, vogelmuseum, sneeuwscooteren, sunrise hike op Hverfjall vulkaan, proeven van brood gebakken in de grond, Hverír modderpoelen, Nature Bath en noorderlichtjachten. Op dag 4 heb je een vrije dag, waarop je een optionele excursie kan boeken of lekker ontspannen. Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht bij de pseudokraters nabij het hotel staat de volgende dag de koninginnenrit op het programma; een dagexcursie per superjeep naar de bevroren outback bij de meest krachtige waterval van IJsland: Dettifoss. Ook bezoek je de Hrossaborg krater. Eten en noorderlichtjagen doen we in Möðrudalur, op 469m boven zeeniveau de hoogstgelegen bewoonde plek van IJsland. Per superjeep keren we in de avond weer terug naar Mývatn. Op dag 6 heb je de tijd weer voor jezelf. Op dag 7 verlaten we Mývatn en maken een prachtige tocht naar het noordelijk gelegen vissersdorpje Hauganes, waar gevuld dagprogramma op je wacht, met een walvistocht, lunch, bezoek aan de visfabriek en ontspanning in de hottubs. De laatste nacht slaap je op een voormalige boerderij nabij Akureyrí. Zaterdagochtend vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Reisleider Yoni Proost zal jou begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Yoni is natuurfotograaf en noorderlichtfanaat. 
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Yoni Proost, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.


Verzorging
Je verblijft:

 • 6 nachten in Sel Hotel Mývatn in een hotelkamer op basis van volpension
 • 1 nacht in Hotel Natur in een hotelkamer op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 1 uur rijden
 • Mývatn – Hauganes – Akureyri: ca. 2,5 uur rijden


NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar. Vraag Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Hofði en Dimmuborgír lava formaties
 • Vogelmuseum Mývatn
 • Sneeuwscootersafari (ca. 1 uur, 2 personen / scooter)
 • Zonsopkomst wandeling Hverfjell vulkaankrater (ca. 2-3 uur)
 • Geysir brood (gebakken onder de grond) proeven
 • Hverír borrelende modderpoelen
 • Nature Bath incl. soeplunch (ca. 2 uur)
 • Superjeep tour naar Dettifoss, Hrossaborg en Möðrudalur incl. diner en noorderlichtjagen (ca. 12-14 uur)
 • Lunch, factory tour en hottub in Hauganes
 • Walvistocht (ca. 2-3 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Jan, feb of mrt
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. unieke excursies
yoni-proost-winter

Yoni Proost

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Hotel Natur

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Noord-IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyrí, in Noord-IJsl...

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyrí, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je de reisleider Yoni en de mede noorderlichtjagers. Per bus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Halverwege maken we een stop bij de Goðafoss waterval. Een garantie voor jouw eerste IJslandse topfoto’s! In het restaurant in de boerderij van Vogafjós staat een zeer smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Na de lunch bezoeken we het vogelmuseum van Mývatn. Aan het einde van de middag zullen we inchecken bij het Sel Hotel en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hótel is perfect gelegen voor noorderlichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een lager horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren, lava formaties en Nature Bath

De 2e dag is aangebroken in het mooie Mývatn. Na een uitgebreid IJslands ontbijtbu...

De 2e dag is aangebroken in het mooie Mývatn. Na een uitgebreid IJslands ontbijtbuffet staat een lokale gids je op te wachten voor een prachtig dagprogramma. We bezoeken de Dimmuborgír lava formaties. Dit fantasierijke landschap ontstond duizenden jaren geleden na een vulkaanuitbarsting. Toen de lava afkoelde, zakte het 'lava dak' in. Dit veroorzaakte de zwarte torentjes die je vandaag de dag nog steeds in Dimmuborgir ziet. Misschien dat je ze herkent uit een aflevering van de Games of Thrones. Aan de noordkant van het meer gaan we sneeuwscooteren. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. In de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Nature Bath. Na een soeplunch ga je in heerlijk warm water (36 – 40 graden Celsius) vol mineralen in een prachtige omgeving wat ontspannen van de eerste dagen. Na het dinerbuffet volgt de noorderlichtbriefing met hopelijk een succesvolle jacht tussen de pseudokraters.

Duur programma: ca. 5-6 uur (incl. ca. 1 uur sneeuwscooter rijden)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, geysir bread en modderpoelen

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel H&oacu...

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hótel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van ca. 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Onderweg naar de Hverarönd vulkanische modderpoelen doen we nog een korte stop. Een oude en typisch IJslandse manier om brood te bakken is door het deeg langzaam te laten rijzen in de warme vulkanische grond. Je haalt het naar boven, smeert er wat boter op, en neemt een hap van een verrukkelijk stukje geysir bread. Aan het begin van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Na het diner hebben we een bus tot onze beschikking om (onder voorbehoud van weersomstandigheden) op jacht te gaan naar het noorderlicht in de omgeving van Mývatn.
Duur dagprogramma: ca. 4 uur
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur (onder voorbehoud van weersomstandigheden)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Noord-IJsland

Deze dag in Noord-IJsland is helemaal aan jou. Lekker ontspannen, wandelen door de pseudokraters of ...

Deze dag in Noord-IJsland is helemaal aan jou. Lekker ontspannen, wandelen door de pseudokraters of boek je een optionele superjeep excursie naar de Aldeyjarfoss? Het dinerbuffet staat ’s avonds weer te dampen in het Sel hótel met aansluitend een noorderlichtbriefing en bij gunstige condities een noorderlichtjacht. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Superjeeptocht door de bevroren outback

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma...

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma. In de voormiddag verwelkomen de lokale gidsen ons met hun superjeeps en nemen ze ons mee naar de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht van 1,5-2 uur door het steppe-landschap in the middle of nowhere. Als de sneeuwcondities het toelaten, gaan we proberen om de waterval aan de oostkant te bereiken. Een route die normaliter slechts in de zomermaanden mogelijk is. Nadat we ons hebben mogen verwonderen over dit geologische wonder bij daglicht gaan we de expeditie voortzetten en met de jeeps de getrokken sporen volgen richting de Hrossaborg krater. Aan het einde van de middag bereiken we de hoogstgelegen bewoonde plek van IJsland: Möðrudalur. In deze ‘boerderij nederzetting’ op 429 meter boven zeeniveau geniet je van een Icelandic Tasting dinnerbuffet. Ondertussen houden we de weer- en noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten. Want dé reden om naar deze bijzondere plek af te reizen is de stille hoop om juist hier op het noorderlicht te gaan jagen. In de avond keren we met de superjeeps terug naar Mývatn.  
Duur programma: ca. 12-14 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotog...

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Of ga je vandaag de Lofthellír ijsgrot bezoeken? Na het dinerbuffet in het Sel Hotel ontvang je de noorderlichtbriefing van Yoni en geniet je hopelijk van een mooie noorderlichtshow boven Myvatn. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Walvistocht en Baccalá in Hauganes

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en In...

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en Ingvar gedag en stappen we in de transferbus en trekken we noordwaarts. In de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri stoppen we en heb je even wat tijd om op je eigen tempo door het stadje te struinen. Daarna verplaatsen we ons naar het dorpje Hauganes waar we welkom worden geheten door de bekende Noord-IJslander Elvar. Na een lekkere warme soeplunch in het Baccalá restaurant stap je gehuld in een warme waterdichte overall op een traditionele houten vissersboot om op zoek te gaan naar bultruggen. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je bad spullen niet. In de vooravond reizen we door naar Hotel Natur, een voormalige boerderij aan de Eyjafjörður, de langste fjord van IJsland, waar we dankzij de relatief minimale lichtvervuiling nog een goede laatste noorderlichtlocatie hebben voorzien.
​Duur programma: ca. 6 uur (vaartocht ca. 2-3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een tr...

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van ca. 15 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyrí. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!
Dag 2 Sneeuwscooteren, lava formaties en Nature Bath
Dag 3 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, geysir bread en modderpoelen
Dag 4 Vrije dag in Noord-IJsland
Dag 5 Superjeeptocht door de bevroren outback
Dag 6 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht
Dag 7 Walvistocht en Baccalá in Hauganes
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De volgende excursies zijn optioneel te boeken voor de vrije middag op dag 3, en de vrije dagen 4 en 6. We adviseren dit vooraf te doen, zodat er garantie is op plaatsen.

myvatn-winter-excursies

Mývatn excursies

ijsland-lofthellir-ijsgrot

Lofthellir ijsgrot vanuit Mývatn

Een unieke belevenis die je maar op twee plekken op de wereld kunt ontdekken. De Lofthellir is een ijsgrot in een lava tunnel met ongelooflijke ijsformaties. De toer start in Mývatn waar je al snel de hoofdweg verruild voor ruige besneeuwde gravel wegen. Je passeert de enorme Hverfjall krater en kijkt je ogen uit naar de prachtige natuur die je passeert. De laatste 800 meter leg je te voet af door het lava veld richting de entree van de grot. Je krijgt een helm, laarzen met studs en een hoofdlamp ter plaatse. Dan is het tijd om de grot te betreden. De entree van de grot is het smalste stuk waar je doorheen dient te kruipen. Hoe verder je komt hoe groter de grot wordt. Een verloren wereld van ijs en magie wacht, bevroren in de tijd. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 334 per persoon | € 267 per kind 9 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: niet geschikt bij claustrofobie | Minimum leeftijd 9
ijsland-paardrijden-bevroren-meer-myvatn

Paardrijden over het bevroren meer Mývatn

De enige tour in IJsland waar je kunt paardrijden op ijs. Het IJslandse paard was een van de belangrijkste aspecten van het voortbestaan van de IJslanders. Ga mee op de meest unieke paardrijd tocht en rijd over het bevroren meer Mývatn. Tijdens de excursie bezoek je ook de Álftagerði boerderij waar je meer leert over de geschiedenis en tradities van deze prachtige dieren. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 93 per persoon (exclusief transfer van- en naar hotel)
 • Duur: ca. 1,5-2 uur (ca. 1 uur paardrijden)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 7
ijsland-myvatn-sneeuwscootertocht-wildernis

Mývatn sneeuwscootersafari door de wildernis

Rijd buiten de gebaande paden de wildernis in met een ervaren gids. Tijdens de safari passeer je alle highlights van Mývatn, zoals de pseudokraters en de explosiekraters. Er zullen fotostops gemaakt worden om de mooiste plekken vast te leggen. En er is natuurlijk ook tijd om op te warmen met een drankje en een lokale snack. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 334 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur (2-3 uur op de sneeuwscooter)
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Minimum leeftijd 15 | Bestuurder 18+ en in het bezit van rijbewijs | 2 personen per sneeuwscooter| eenpersoonstoeslag € 101
ijsland-aldeyjarfoss-waterval-tour

Aldeyjarfoss waterval tour

De Aldeyjarfoss is misschien wel de meest fotogenieke waterval op IJsland, omringd door prachtig gevormde basalt pilaren en uitmondend in een helderblauw, cirkelvormig meer. Het contrast met het vallende en schuimende water zorgt voor schitterende plaatjes. De wandeling vanaf de parkeerplaats is 2 tot 3 kilometer lang, afhankelijk van de weg- en sneeuwcondities. Voor de wandeling worden sneeuwschoenen meegenomen zodat je gemakkelijker bij de waterval kunt komen.

 • Prijs: € 234 per persoon
 • Duur: ca. 5-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 2-3 km lopen met sneeuwschoenen

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2892 reviews