PRINT PAGINA

Noorderlicht finale

Het 8-daagse slotakkoord van het noorderlichtseizoen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi, boven de poolcirkel. Je ontmoet de andere deelnemers van de reis en reist met de gidsen – via Santa Claus Village - door naar Luosto. Na het inchecken en opzoeken van je geboekte hotelkamer of bungalow, ga je onder begeleiding van Roderik en Ruben een rondje Luosto doen. Zodoende ben je ook direct perfect voorbereid op de eerste noorderlichtjacht vanavond. Het introductierondje eindig je bij het safarihuis van Lapland Safaris. Hier liggen speciale thermo overalls en laarzen voor je klaar die je de hele week kunt gebruiken. Na het diner volgt de eerste noorderlichtverwachting door Roderik.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Diner in Hotel Luostotunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter of husky?)safari. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Gedurende de week zal Roderik een presentatie geven over de wetenschap achter het noorderlicht. De daadwerkelijke planning hoor je na aankomst. Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Roderik en Ruben op jacht naar het noorderlicht.

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Luosto

Vrije dag in Luosto

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Of huur een fatbike en beklim de Lampivaara heuvel per fiets, ter voorbereiding op morgen! Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder).

Dag 5

Dag 5 Uniek programma op de Lampivaara

Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur rendierfarm-programma: ca. 4,5 uur.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaal je zelf wat je wilt beleven. Roderik en Ruben nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien wil je een langere huskytocht boeken? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.
Je merkt dat de dagen snel langer worden, dus je kunt rustig eten van het dinerbuffet. Ondertussen houden Roderik en Ruben de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht!

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: