PRINT PAGINA

Noorderlicht finale

Het 8-daagse slotakkoord van het noorderlichtseizoen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi, op de poolcirkel. Je ontmoet de andere deelnemers van de reis en reist met de gidsen door naar Luosto. Snel door naar het restaurant van Hotel Luostotunturi waar een smakelijke lunch op je staat te wachten. Na het inchecken en opzoeken van je geboekte hotelkamer of bungalow, ga je onder begeleiding van Ruben en Jos een rondje Luosto doen. Zodoende ben je ook direct perfect voorbereid op de eerste noorderlichtjacht vanavond. Het introductierondje eindig je bij het safarihuis van Lapland Safaris. Hier liggen speciale thermo overalls en laarzen voor je klaar die je de hele week kunt gebruiken. Na het diner volgt de eerste noorderlichtverwachting door Ruben. Op een groot scherm neemt Ruben je mee in de wereld van het noorderlicht. Zijn de condities goed? Dan gaan we snel naar buiten voor de eerste noorderlichtjacht. Overnachting in Luosto.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Waarschijnlijk kun je op dag 2 al dusdanig goed het noorderlicht voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt maken voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen: Ruben houdt sowieso alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter of husky?)safari.  Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Gedurende de week zal Jos diverse workshops inplannen, zoals een workshop (natuur)fotografie, astronomie en light painting. Eén van deze workshops zou vandaag ingepland kunnen worden. De daadwerkelijke planning hoor je na aankomst. Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Ruben en Jos op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto.

Dag 4

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel. Overnachting in Luosto
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag in Luosto

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Of huur een fatbike en beklim de Lampivaara heuvel nu per fiets. Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder). Overnachting in Luosto.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag in Luosto

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excursie te beleven. Ook zal Jos weer een workshop kunnen inplannen. Na het dinerbuffet staan hopelijk alle seinen weer op groen voor een succesvolle noorderlichtjacht. Sowieso zal het vuurtje bij de Ahvenlampi meer aangemaakt worden. Overnachting in Luosto.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige dag is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaal je zelf wat je wilt beleven. Jos en Ruben nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien wil je een langere huskytocht boeken? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.

's Avonds staat er een speciaal afscheidsdiner op het programma. Je merkt dat de dagen snel langer worden, dus je kunt rustig eten. Ondertussen houden Ruben en Jos de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht! Overnachting in Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur