PRINT PAGINA

Noorderlicht finale

Het 8-daagse slotakkoord van het noorderlichtseizoen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi, op de poolcirkel. Je ontmoet de andere deelnemers van het evenement en reist met de gidsen naar Luosto. Na het inchecken kun je genieten van een lunch en zal Ruben een uitgebreide introductie geven van de week. Bij de safariorganisatie liggen speciale thermo overalls en laarzen voor je klaar die je de hele week kunt gebruiken. Na het diner volgt de eerste noorderlichtverwachting door Ruben. Op groot scherm neemt Ruben je mee in de wereld van het noorderlicht. Zijn de condities goed? Dan gaan we snel naar buiten voor de eerste noorderlichtjacht. Overnachting in Hotel Luostotunturi.

Dag 2

Dag 2 Huskysafari boven de poolcirkel

Na het uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om kennis te maken met de husky's en de arctische huskyfarm. Na een uitgebreide instructie kun je als 'huskymusher' op pad. Je weet hoe te remmen en hoe mee te hangen in de bochten. Eén persoon zit in de slee, en de ander staat achterop. Geniet van deze geweldige introductie van de Lapse wildernis! In de middag zal Joris van der Maarel een eerste introductie geven over astronomie. Na het dinerbuffet volgt er een noorderlichtvoorspelling en eventuele noorderlichtjacht (indien helder). Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)

Dag 3

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter)safari. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Ruben en Joris op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Hotel Luostotunturi.

Dag 4

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid om je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” ga je op sneeuwschoenen met een gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en geniet je van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur rendier-programma: ca. 8-9 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscooteren?

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder). Overnachting in Hotel Luostotunturi.

Dag 6

Dag 6 Dineren in wildernis kota

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excursie te beleven. Aan het begin van de avond heb je een traditionele kota diner beleving bij het open vuur. De avond start met een wandeling naar de ‘bos-kota’, een traditioneel Laps houten gebouw, waar een smakelijk 3-gangen diner aangeboden wordt. Ontspan bij het vuur en geniet van de klassieke smaken en geuren van Lapland. Hopelijk krijg je als extra toetje het noorderlicht te zien. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur kota-programma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige dag is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaal je zelf wat je wil beleven. Joris en Ruben nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien ben je verliefd geworden op de husky's tijdens de introductietocht? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.
's Avonds staat er een speciaal afscheidsdiner op het programma. Je merkt dat de dagen snel lengen, dus je kunt rustig eten. Ondertussen houdt Ruben de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht! Overnachting in Hotel Luostotunturi.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur