PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Op jacht naar het noorderlicht vanuit bungalows in Salla en Luosto

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland, maak je direct kennis met reisleider Joris van der Maarel. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing van Joris en ga je bij gunstige condities naar buiten voor de noorderlichtjacht. Wanneer het noorderlicht niet opdaagt, vertelt Joris je de mooiste verhalen over de sterrenhemel. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalow.

Dag 2

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga met de gidsen lekker wandelen in de natuur of ga op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Of bekijk nog eens de (noorderlicht?) foto’s van gisteren, samen met Joris. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek met kans op het zien van noorderlicht. Overdag is er ook zeker tijd om met Joris een fotografie workshop in te plannen. Je overnacht in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Vandaag is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen en om je privé sauna op te stoken. Of om bijvoorbeeld even te skiën op de Sallatunturi skipiste. Na het diner ga je wederom met Joris op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Natuurexcursie en ijsvissen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Midden op een bevroren meer boor je een gat door het ijs en ga je proberen wat de Finnen het liefste doen tijdens de vroege winterlente dagen: ijsvissen! Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Na deze inspannende activiteit geniet je deze laatste avond in Salla van een smakelijk diner in een wildernis cabin, op een perfecte noorderlichtlocatie. Terug in Sallatunturi laat Joris niets aan het toeval over. Het kan wederom een lange noorderlichtavond worden. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3-4 uur

Dag 5

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. Grote kans dat je ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. In Luosto aangekomen check je in bij Hotel Luostotunturi voor je privé cabin, opgetrokken uit hele boomstammen met een privé sauna! Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet je precies waar de beste noorderlichtplekken zijn en haal je de thermo overall en laarzen op. Na het diner gaat je bij goede condities op noorderlichtjacht met Joris. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.

Dag 6

Dag 6 Huskysafari!

Even rustig uitslapen in je knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die je echt móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van ca. 10 km, met één persoon in de slee, de ander achterop. In de middag heb je weer wat tijd voor jezelf. Geniet van het diner in Hotel Luostotunturi. Joris van der Maarel doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie ga je weer noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur huskytocht: ca. 2 uur (2 personen per slee)

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of met Joris een excursie maken naar de magische Lampivaara met haar amethistmijn. Joris zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: