Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Helemaal aan het einde van de Finse wereld, aan de oever van de Teno grensrivier met Noorwegen, bevindt zich één van de beste noorderlichtlocaties van Finland. In deze pure arctische wildernis openen Marjatta en Raimo hun deuren voor een exclusieve noorderlichtweek, speciaal voor jou samen met gelijkgestemde noorderlichtjagers en noorderlichtgids Jos van der Maarel. Vanuit deze zeer kleinschalige locatie trek je er elke dag op uit de toendra-natuur in. Sneeuwscooteren, huskysafari, rendierhouderij, sneeuwschoen hikes en zelfs het Snow Hotel in het Noorse Kirkenes staan op het programma. Gedurende deze week organiseert Jos vrijblijvend diverse fotografie en astronomie workshops en zal hij jou dagelijks updaten over de actuele noorderlichtsituatie. Een 5-sterren locatie met arctisch licht wacht op jou!

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek op 23 januari 2022 naar het einde van de “Kaamos” periode in Noord-Lapland. Langzaam maar zeker komt ook hier in het uiterste noorden van Lapland de zon weer terug. Gedurende de dag zie je prachtige schemeringen en vanaf de vooravond is er al kans op noorderlicht. Je vliegt zondag rechtstreeks van Amsterdam naar luchthaven Ivalo. Hier ontmoet je Noorderlichtgids Jos en de medereizigers. Na ca. 45 minuten rijden door de wonderlijke wereld van Noord-Lapland, stoppen we in het dorpje Inari voor een smakelijke rendiersoep in Hotel Kultahovi. Daarna reis je verder naar Nuorgam. Overdag beleef je bijzondere activiteiten in dit ook voor Lapland unieke landschap. Zo gaan we op sneeuwschoenen naar fotogenieke locaties, word je per slee achter een sneeuwscooter meegenomen naar de top van de heuvels. In het plaatsje Kirkenes nabij de Russische grens en de Barentszzee bezoek je het indrukwekkende sneeuwhotel. Donderdag ga je eerst zelf per sneeuwscooter via en over de heuvels naar het Pulmankijärvi grensmeer. Na het middaguur bezoek je een Sami rendierboerderij. Vrijdag maak je een prachtige huskysafari aan de Noorse kant van de Teno rivier. Op de ‘vrije’ zaterdag is er ruimte om eventueel een optionele excursie te boeken en sluit je de week af met een bijzonder diner in een Lapse kota, met aansluitend hopelijk wederom een succesvolle noorderlichtjacht. Zondag vroeg in de ochtend vertrek je weer naar luchthaven Ivalo voor een rechtstreekse vlucht terug naar huis.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Jos van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten in een appartement of cabin met douche en toilet, op basis van volpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Noorderlicht- en fotografiebegeleiding Jos van der Maarel
 • Hulp bij fotografie met gratis gebruik van statief en hoofdlampjes
 • Soeplunch in Hotel Kultahovi op dag 1
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 4,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari (ca. 4 uur, incl. transfers)
 • Bezoek aan Kirkenes Snowhotel incl. lunch (ca. 5 uur, incl. transfers)
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en tobogan slede
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut 'Kota'
 • Sublieme noorderlichtlocatie
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
jos-vdm-noorderlicht

Jos van der Maarel

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Met een directe vlucht vlieg je van Amsterdam naar de kleine Finse luchthaven Ivalo. Nadat je gids J...

Met een directe vlucht vlieg je van Amsterdam naar de kleine Finse luchthaven Ivalo. Nadat je gids Jos van der Maarel en de mede noorderlichtjagers hebt ontmoet reis je eerst naar Inari voor een smakelijke rendiersoep in Hotel Kultahovi. Daarna reis je verder door het wonderschone desolate toendralandschap. In Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo en hun zonen, die er alles aan zullen doen om je het naar de zin te maken. Na de check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en krijg je de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. Jos zal je alvast updaten over de noorderlichtkansen voor deze avond en je helpen bij het instellen van de camera’s. Ook zul je alvast de omgeving verkennen, zodat je na het smakelijke diner blindelings de beste noorderlichtlocaties kunt vinden. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van Marjatt...

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van Marjatta op je te wachten in het hoofdgebouw. Deze ochtend ga je op een begeleide sneeuwschoenwandeling door het arctische landschap. Het arctische licht is mooi in de ochtend, dus neem zeker je camera mee. Na de excursie staat de lunch voor je klaar. Na de lunch zullen de gidsen uitleggen hoe je zelf op pad kunt, bijvoorbeeld met een kickslee, op sneeuwschoenen of langlaufski’s. Deze materialen mag je de gehele week gratis gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van de sauna. Eventueel zal Jos deze middag een eerste ‘workshop’ of presentatie inplannen. Na het diner verzorgt Jos een noorderlichtbriefing. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig! Maak jij vanavond het vuurtje aan in de kota ?

Duur ochtendprogramma: ca 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Met een sneeuwscooter naar het bevroren Pulmakijärvi meer

De 3e dag is al aangebroken en steeds beter voel je de rust en stilte van Nuorgam. Na het...

De 3e dag is al aangebroken en steeds beter voel je de rust en stilte van Nuorgam. Na het ontbijt staat er weer een prachtige excursie op het programma. Vanuit de slee voortgetrokken door een sneeuwscooter geniet je van prachtige vergezichten over het Finse en Noorse heuvellandschap. Tot je arriveert bij een bevroren meer waar je in een traditionele hut een traditionele lunch krijgt aangeboden, bereid door vader Raimo en één van zijn zonen. Na de lunch volg je een workshop ijsvissen. Met een grote handboor maak je een gat door het dikke ijs. Met je hengeltje geniet je van de stilte en fabuleuze omgeving. Tot je een arctische vis aan je lijn voelt trekken. Terug in Nuorgam heb je de mogelijkheid om een sauna te pakken en staat er uiteraard weer een verrukkelijk diner voor je klaar. Jos zal zijn noorderlichtbriefing geven. Hopelijk zie je vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar Kirkenes, Frozen Paradise

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma naar het Noorse stadje Kirkenes. Per transferbusje ...

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma naar het Noorse stadje Kirkenes. Per transferbusje volgen we de rivier totdat we bij Varanger de Noordelijke IJszee bereiken. Vervolgens is het nog anderhalf uur rijden door het adembenemend mooie gebied, misschien wel de meest afgelegen regio van het Europese vasteland. In Kirkenes ben je welkom in het Kirkenes Snowhotel, waar je een lunch krijgt aangeboden. In de namiddag keer je weer terug naar Nuorgam. Na het diner van Marjatta is het weer tijd voor een noorderlichtbriefing van Jos met hopelijk aansluitend een succesvolle noorderlichtjacht.
Duur programma: ca. 6-7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het p...

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels met een totale lengte van circa 30 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van een aantal rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook ga je ervaren of je aanleg hebt om een lasso te werpen! In de traditionele Sami ‘kota’ is het vuur aan en vertelt de rendierherder over de indrukwekkende geschiedenis van de Sami cultuur.  Diner, noorderlichtbriefing en eventuele noorderlichtjacht in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 2,5 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari in Noorwegen

Na het ontbijt vertrek je naar de huskyfarm die zich bevindt aan de Noorse kant van de Teno rivier. ...

Na het ontbijt vertrek je naar de huskyfarm die zich bevindt aan de Noorse kant van de Teno rivier. Na een transfer van ca. 30 minuten maak je kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Rond het diner verzorgt Jos weer de noorderlichtupdate. Noorderlichtjacht in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken zoals de King Crab safari. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen je vergezellen en vertellen over het lokale leven. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Dan is het tijd voo...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Dan is het tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels
Dag 3 Met een sneeuwscooter naar het bevroren Pulmakijärvi meer
Dag 4 Naar Kirkenes, Frozen Paradise
Dag 5 Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij
Dag 6 Huskysafari in Noorwegen
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Vooraf kun je diverse optionele excursies bijboeken voor je vrije dagen. Ter plaatse kun je uiteraard ook nog optionele excursies en activiteiten bijboeken.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

nuorgam-panorama-safari-arctische-wildernis

Panorama Safari – Arctische wildernis

Ontdek de schoonheid van de arctische wildernis met de sneeuwscooter. Via de uitgestrekte vlakten lijkt het rijden op een sneeuwscooter als vanzelf te gaan. Onderweg maak je een stop voor lunch bij een kampvuur.

 • Prijs: € 190 per persoon (2 pers/ per scooter)
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 47,50. Te boeken vanaf 2 januari 2022.
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-king-crab

King Crab vangen in de fjorden

De King Crab safari is een onvergetelijk avontuur. De arctische koningskrab is één van de meest populaire maaltijden. Tijdens deze safari maak je de kans om dit bijzondere schaaldier te vangen, te koken en uiteraard op te eten! Je wordt van Nuorgam naar het vissersplaatsje Nesseby gebracht waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de King Crab. Ook wordt er gevist naar kabeljauw, schelvis en heilbot. De kapitein maakt ter plaatse een lunch van de dagvangst.

 • Prijs: € 250 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers, King Crab safari duurt 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: min. deelname is 4 personen. Deze excursie is te boeken vanaf 9 januari 2022.
nuorgam-dag-leven-rendierhouder

Een dag in het leven van een rendierhouder

Je gaat naar het noordelijkste puntje, naar Buolbmatjavri. Een prachtige omgeving langs de kust van de Arctische Oceaan. Hier maak je gedurende een dagdeel het leven mee van een rendierhouder. Je helpt de rendierhouder met het hoeden en voeden van de rendier en gaat op zoek naar de rendieren door middel van een sneeuwscooter met slee (max. 6 personen per slee). Na deze werkzaamheden kun je tijdens een welverdiende pauze genieten van koffie met traditionele Sami snacks bij het kampvuur. De rendierhouder vertelt je graag verhalen over de tradities van het Sami volk.

 • Prijs: € 200 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur (incl. transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Te boeken vanaf 30 januari 2022.
nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je over de grens van Noorwegen gebracht. Hier breng je een bezoek aan het piepkleine Noorse vissersdorp Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 140 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

nuorgam-overnachten-wildernis-cabin

Overnachten in een wildernis cabin

Ervaar de authentieke manier van leven in arctisch gebied tijdens een overnachting in een wildernis cabin. De houten blokhut ligt in de hooglanden van Nuorgam. Nergens is de sterrenhemel, met hopelijk het noorderlicht, zo dichtbij. Geniet bij een open kampvuurplaats van het weidse uitzicht en de oorverdovende stilte. In de namiddag vertrek je met de gids per sneeuwscooter of per slede voortgetrokken door een sneeuwscooter voor een tocht van ca. 45 minuten naar de cabin. Eenmaal aangekomen wordt de houtgestoken kachel opgewarmd en maak je met de gids een mooie tocht op sneeuwschoenen. Aansluitend bereidt de gids een traditioneel Laps diner voor jou, bestaande uit broodjes zalm en rendiervlees, rendierfilet met rosti en groenten en een heerlijk toetje van blauwe bessen. Na het diner kun je relaxen bij het kampvuur in de buitenlucht of heerlijk warm bij de kachel in je cabin. De gids overnacht in een kleine cabin of tent op loopafstand van jouw verblijf. In de ochtend word je nog verwend met een goed ontbijt, waarna je weer onder begeleiding van de gids terug naar Marjatta in Nuorgam Lodge vertrekt. Meer foto's van de wildernis cabin vind je tussen de accommodatie foto's van Nuorgam Lodge.

 • Prijs: € 370 per persoon (in slede of 2 pers/1 scooter)
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: te boeken vanaf 2 januari 2022.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Verblijf op 3 locaties Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 30 jan '22, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis Ontdek Lapland

  noorderlichtreis_ontdek_lapland_header_thumb
 • Verblijf op 3 locaties Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 20 feb & 13 mrt '22, v.a. € 2.385 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb