Noorderlichtreis Golden Circle Lapland

We trekken door het hart van Lapland en volgen de gouden cirkel van Fins Lapland, met een verblijf op liefst 3 locaties. Samen met Noorderlichtman Ruben Weytjens en gelijkgestemde noorderlichtjagers combineer je een nacht in het goudzoekersdorp Tankavaara met een 3 nachten verblijf in Sallatunturi nabij de Russische grens én een verblijf van 3 nachten in het centraal gelegen Luosto. Overdag beleef je op elke plek unieke arctische avonturen en ’s avonds gaan we dagelijks ons uiterste best doen om op het noorderlicht te jagen.

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 6 februari 2022 van Amsterdam naar Ivalo in Fins Lapland. Aan de rand van het gigantische Urho Kekkonen Nationaal Park ligt het van origine goudzoekersplaatsje Tankavaara. We doen de eerste noorderlichtjacht en slapen de eerste nacht in dit bijzondere plekje. Nadat we de volgende ochtend vanuit een slee voortgetrokken door een sneeuwscooter een gedeelte van het nationaal park bewonderd hebben, zetten we de koers oostwaarts naar Sallatunturi. Hier nemen onze ‘arctic heroes’ je mee op pad met rendieren en sneeuwscooters. De laatste 3 nachten in Luosto vormen het laatste hoofdstuk van dit arctische avontuur. Uiteraard gaan we in Luosto weer jagen op het noorderlicht, maar je beleeft er ook een huskysafari in de bossen aan de rand van het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij neemt je mee naar de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.


Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een hotelkamer in Tankavaara op basis van volpension
 • 3 nachten in een bungalow in Sallatunturi op basis van halfpension
 • 3 nachten in een bungalow of hotelkamer in Luosto op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Ivalo - Tankavaara: ca. 45 min
 • Tankavaara – Sallatunturi: ca. 3,5 uur
 • Sallatunturi – Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - Ivalo: ca. 2,5 uur

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Verblijf in Gold Village Tankavaara
 • Bezoek aan goudmuseum Tankavaara
 • Excursie naar Nationaal Park Urho Kekkonen vanuit Tankavaara (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch in Salla (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlichtsafari per rendier in Salla (ca. 3 uur)
 • Dineren in een wildernis cabin in Salla
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • Verblijf op 3 locaties
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Tankavaara Gold Village

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Golden Circle Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Je vliegt met Transavia rechtstreeks naar de meest noordelijke luchthaven van Finland: Ivalo. Hier s...

Je vliegt met Transavia rechtstreeks naar de meest noordelijke luchthaven van Finland: Ivalo. Hier staat Noorderlichtman Ruben Weytjens jou en de medereizigers op te wachten. Deze bijzondere reis start in het gebied waar de goudkoorts een kleine eeuw geleden begon en enkele decennia hoogtij vierde. Tijdens de busrit van ca. 45 min maak je kennis met de expertise en enthousiasme van Ruben, en zie je ondertussen de bijzondere arctische natuur aan je voorbij trekken. Al snel bereik je het ‘gehuchtje’ Tankavaara; decennia lang een ontmoetingsplek voor goudzoekers. De gezellige ‘saloon’, enkele houten huisjes en het goudmuseum is een perfecte eerste introductie van jouw Lapland avontuur. Na het inchecken en opzoeken van je kamer in een bijgebouw staat de rendierlasagne te dampen in het restaurant. Pak daarna lekker je tijd om het museum te bekijken, je eerste selfie met een rendier te maken, maar ook om even lekker te gaan ontspannen. Want wie weet wordt de eerste avond direct een lange noorderlichtavond. Je wordt perfect voorbereid dankzij de briefing die Ruben zal verzorgen tijdens of rond het 3-gangen diner buffet in het restaurant.
Je overnacht in Tankavaara.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Urho Kekkonen Nationaal Park en Sallatunturi

Wij slapen nergens zo goed als in Lapland, en dat zal waarschijnlijk ook voor jou gelden. Na het ont...

Wij slapen nergens zo goed als in Lapland, en dat zal waarschijnlijk ook voor jou gelden. Na het ontbijt gaan we in de voormiddag direct op avontuur. Een local met sneeuwscooter zal ons in een slee voorttrekken naar het Urho Kekkonen Nationaal Park, het op 1-na-grootste park van Finland dat zich uitstrekt van Tankavaara tot aan de grens met Rusland. We glijden door de taiga bossen en over de ‘vaara’ heuvels. We stoppen voor een warm drankje en nemen zeker de tijd om foto’s te kunnen maken van het ‘winterwonderland’ en in stilte te genieten van de fantastische uitzichten. Bij terugkomst in Tankavaara is het tijd om uit te checken en te lunchen. 

We moeten helaas gedag zeggen tegen onze vrienden in Tankavaara, maar hebben een prachtig nieuw hoofdstuk in het vooruitzicht. Een busrit over besneeuwde wegen en door dichte bossen brengt je in Sallatunturi. Hier verblijf je 3 nachten in een privé bungalow. Je arriveert in Sallatunturi wanneer de avond al bijna invalt. Na een snelle check-in staat het dinerbuffet voor je klaar in het Kiela restaurant. De noorderlichtbriefing van Ruben zal bepalen of je er direct al uit moet om op het bevroren moeras achter het Kiela restaurant op het noorderlicht te jagen, of dat je eerst bijvoorbeeld nog in de Papana Pupi pub een drankje kunt drinken. 
Duur sightseeing-programma: ca. 3 uur
Je overnacht in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op jacht naar het noorderlicht met rendieren

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant neemt Ruben je mee voor een wandeling in Sa...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant neemt Ruben je mee voor een wandeling in Sallatunturi. Je loopt o.a. naar het bevroren meertje, wat ook een goede noorderlicht locatie is. Aansluitend kun je op eigen gelegenheid een heerlijk lunchgerecht bestellen in het blokhut-restaurant naast de skipiste. In de namiddag heb je de vrije tijd om bijvoorbeeld te skiën. Maar zorg dat je niet te laat aanwezig bent in het Kiela restaurant om de Lapse gerechten op te scheppen. Want nog vroeg op de avond start één van de hoogtepunten van deze reis; de noorderlichtjacht met rendieren. Nadat je in het Salla Rendierpark bent verwelkomd door Timo en Aarne en de rendieren, gaat de onvergetelijke rendiertocht van start. Zittend in je eigen slee op een zachte rendiervel glij je voortgetrokken door een rendier de Lapse duisternis in. Zie je de sterren tussen de besneeuwde boomtoppen door? Dan is er een kans dat we bij een open plek het noorderlicht kunnen zien. Timo en Aarne bouwen daar een enorm kampvuur en een warm drankje en koek hoort er uiteraard bij. Zelfs zonder noorderlicht wordt dit sowieso een prachtavond.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur.
Je overnacht in Sallatunturi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren en dineren in een wildernis blokhut

De morgenstond heeft goud in de mond. Zo ook tijdens deze reis, want zodra je vroeg in de ochtend de...

De morgenstond heeft goud in de mond. Zo ook tijdens deze reis, want zodra je vroeg in de ochtend de gordijnen opent weet je dat er weer een geweldige dag vol avonturen staat te wachten. Vandaag is dat een 3 tot 4 uur durende sneeuwscootersafari. Met de thermokledij en een helm ga je na een uitgebreide instructie van de sneeuwscootergids op pad. Met 2 personen per scooter volgen we de geprepareerde paden, variërend van kronkelend door de bossen tot lange rechte stukken over bevroren moerassen en kleine bevroren vennetjes. Misschien bereiken we de top van de Ruuhitunturi heuvel en hebben we helder zicht, zodat je zelfs oud-Salla kunt zien op wat heden ten dage Russisch grondgebied is. In een groot blokhut op de flanken van de Ruuhitunturi staat halverwege de tocht een warme lunch voor je klaar. In de namiddag heb je wat vrije tijd. Warm bijvoorbeeld even de spieren op in een sauna of haal een drankje in de Papana Pupi pub. ‘s Avonds beleven we een gezellig, smaakvol en uniek slotakkoord in Sallatunturi. Een sneeuwscooter brengt je per slee naar een wildernis cabin, waar we gaan genieten van een verrukkelijk diner met typisch Lapse gerechten. Ruben zal zoals iedere avond niets aan het toeval overlaten en jou weer nauwgezet bijpraten over de noorderlichtkansen van deze avond.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter en incl. lunch)
Je overnacht in Sallatunturi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Hei hei Salla; hei Luosto!

Met een “hei hei!” wuiven we Salla in het Fins uit. Na het uitgebreide lunchtbuffet in K...

Met een “hei hei!” wuiven we Salla in het Fins uit. Na het uitgebreide lunchtbuffet in Kiela is het namelijk tijd om richting Luosto te trekken, alweer onze 3e gouden halte tijdens deze gevarieerde week. Dit kleine dorpje ligt centraal in Fins Lapland, aan de rand van het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een “hei!” groeten we Luosto bij aankomst. Na de check-in ga je ook hier weer een overall afhalen die je de volgende dagen warm zal houden tijdens de dagactiviteiten en het noorderlichtjagen. Je verblijft de aankomende 3 nachten in een bungalow met open haard en sauna of in een superior hotelkamer met gratis toegang tot de spa. Oók Luosto is een premium noorderlichtlocatie, mede dankzij de minimale lichtvervuiling op korte wandelafstand van je verblijf. Na het dinerbuffet in het hotel restaurant gaan we voor een eerste noorderlichtjacht op locatie ‘veldje’ of ‘meertje’.
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Op de eerste ochtend in Luosto staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag...

Op de eerste ochtend in Luosto staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na wat vrije tijd ben je aan het begin van de avond welkom in het blokhutrestaurant voor een buffet met overheerlijke arctische gerechten. De noorderlichtbriefing van Ruben zal bepalen of je rustig kunt gaan eten, of het toetje misschien toch voor een keer moet overslaan.
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Lapland

Vandaag kun je lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele...

Vandaag kun je lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes van Luosto te ontdekken? Ook een bezoek aan de amethist-mijn is een populaire activiteit in Luosto. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Zorgt het noorderlicht op de laatste avond voor een gouden randje aan deze onvergetelijke week?
Je overnacht in Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Urho Kekkonen Nationaal Park en Sallatunturi
Dag 3 Op jacht naar het noorderlicht met rendieren
Dag 4 Sneeuwscooteren en dineren in een wildernis blokhut
Dag 5 Hei hei Salla; hei Luosto!
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Vrije dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2810 reviews