Noorderlichtreis Kaamos

Mystieke reis naar het sprookjesachtige blauwe en groene licht in Lapland

noorderlichtreis-kaamos-header

Noorderlichtreis Kaamos

Misschien wel de meest mystieke noorderlichtreis. In de eerste week van december zijn de inwoners van Lapland net gewend geraakt aan de winter. Er ligt eindelijk een pak sneeuw op de grond, de dieren hebben hun winterhol opgezocht en de dagen worden snel korter. Het noorderlicht is al zichtbaar vanaf het einde van de middag tot vroeg in de ochtend en overdag verschijnt het magische en sprookjesachtige blauwe licht: Kaamos genoemd door de Finnen. Tijdens deze Kaamos periode komt in Finland alles tot stilstand. De warmte wordt opgezocht bij de families, de open haard of de sauna. Wij nemen u deze winter mee naar de Kaamos. Onder begeleiding van Noorderlichtman Ruben Weytjens beleeft u de Kaamos, het noorderlicht en verschillende mooie activiteiten in Luosto en Salla. Erg interessant dus voor alle amateurfotografen, maar ook gewoon voor eenieder die van natuur houdt.

Uw noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vliegt u 3 december 2017 van Amsterdam naar Kittilä. De eerste drie nachten slaapt u in de romantische Silver Pine Cabins in Luosto, met privé sauna en open haard. Naast een huskysafari staat de Lampivaara dag op het programma, door de amethistmijn exclusief voor Voigt Travellers georganiseerd. De Lampivaara is misschien wel de beste plek om het noorderlicht te aanschouwen! De overige 4 nachten brengt u door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Naast een sneeuwscootersafari wordt u op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids. Elke dag krijgt u van Ruben Weytjens een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.

Verzorging
U verblijft

 • 3 nachten in een bungalow in Luosto op basis van halfpension
 • 4 nachten in een bungalow in Sallatunturi op basis van halfpension

Highlights

 • Huskysafari 10 km
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Lampivaaradag incl. bezoek amethistmijn en diner op de flanken van de Lampivaara heuvel
 • Dagtrip naar Oulanka Nationaal Park incl. sneeuwschoenwandeling en lunch (ca. 7 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Elke dag op noorderlichtjacht met Ruben Weytjens
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December
 • Incl. rechtstreekse vlucht en transfers
ruben-weytjens-noorderlicht1

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Kaamos

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u naar Kittilä in West-Lapland. Op de luchthaven wordt u op...

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u naar Kittilä in West-Lapland. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw reisleider Ruben en ontmoet u de overige noorderlichtjagers. Het is einde van de ochtend, en u ziet direct wat de Finnen bedoelen met de magische Kaamos. In een sprookjesachtig decor rijdt u per transferbus naar Luosto, een piepklein dorpje in centraal Lapland. Dichtbij Luosto worden wetenschappelijke studies verricht naar het noorderlicht. Een perfecte basis dus voor de noorderlichtreis. U checkt in bij de receptie en wandelt naar uw privé bungalow toe, opgetrokken uit hele boomstammen en behaaglijk warm dankzij de sauna en open haard. Ruben leidt u rond door Luosto, zodat zodra de avond valt u in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haalt u de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet u van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of u rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie. U overnacht in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Husky’s en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskys...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 10 km. Volgens ons misschien wel de meest authentieke excursie die u kunt beleven in Lapland. De husky’s staan te blaffen zodra ze u zien en zodra de slee op gang getrokken is veranderd hun enthousiaste geblaf in een oorverdovende stilte met slechts het geluid van de sleeijzers en het gehijg van uw huskyspan. Pak ’s middags uw rust of kijk uw digitale noorderlichtvangst nog eens door van gisternacht als u direct geluk had op uw eerste avond. Waarschijnlijk bent u op dag 2 al dusdanig goed geconsulteerd over hoe het noorderlicht te voorspellen, dat u misschien al uw eerste verwachting kunt doen voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen: Ruben houdt alles nauwlettend in de gaten. Diner en overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Magie op de Lampivaara

Na het ontbijt heeft u eerst nog even de tijd om rustig aan te doen. Aan het begin van de middag gaa...

Na het ontbijt heeft u eerst nog even de tijd om rustig aan te doen. Aan het begin van de middag gaan we per bus en rupsvoortuig naar de top van de Lampivaara heuvel. Naast een voortreffelijk uitzicht en een sprookjesachtig Winterwonderland omgeving vindt u op deze heuvel ook de enige operationele en toegankelijke amethistmijn ter wereld. Grijp zelf ook een pikhouweel en vindt u eigen paarse gelukssteen; een geweldige souvernir! De gidsen van de amethistmijn zijn trots op deze plek en nemen u op sneeuwschoenen mee voor een mooie wandeling over de heuvel. Uw maag rammelt van alle indrukken welke gestild wordt door de heerlijke pannenkoeken in de kota. Aan het begin van de avond wordt in een houten gebouw op de flanken van de heuvel een 3-gangen diner verzorgd. Buiten staat de ‘Pendolino’ rupsvoertuig al klaar om u naar de top van Lampivaara te heuvel brengen, hopelijk voor een schitterende noorderlichtshow. Aan het einde van de avond wordt u weer per Pendolino en bus terug naar Luosto gebracht. U overnacht in Luosto.
Duur programma: ca. 9 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrekt u per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vla...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrekt u per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met een taiga bos welke zich uitstrekt tot aan Siberië. U verblijft in een Sallainen bungalow, even buiten Sallatunturi, op ca. 10 tot 15 minuten wandelen van het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla wordt de thermokleding voor u geregeld. Direct op de eerste avond gaat u na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op u te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trekt u met de gidsen door de bossen naar een bevroren meer. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Hopelijk maakt u deze avond een foto van het noorderlicht boven uw privé rendier. U overnacht in Salla. 
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op u te wachten. Na een uitg...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op u te wachten. Na een uitgebreide instructie volgt u de gids via goed gemarkeerde geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heeft u heerlijk de tijd om te ontspannen en om uw privé sauna op te stoken. Diner en overnachting in Salla.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar Oulanka Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een mooie dagtrip op het programma...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een mooie dagtrip op het programma naar misschien wel het mooiste Nationaal Park van Finland. Enkele jaren geleden door National Geographic zelfs de mooiste ter wereld genoemd! De indrukwekkende canyons en stroomversnellingen maken dit park voor de amateurfotograaf een lust voor het oog. De gids neemt u mee op sneeuwschoenen naar de mooiste plekjes en een lunch wordt verzorgd. Na deze lange dag staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. U overnacht in Salla. 
Duur programma: ca.6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan u! Lekker ontspannen of rondwandele...

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan u! Lekker ontspannen of rondwandelen door Salla of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit u deze week in stijl af. Diner en overnachting in Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijtbuffet vertrekt u per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Tot ziens Lapland, tot ziens...

Na het ontbijtbuffet vertrekt u per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Tot ziens Lapland, tot ziens noorderlicht en tot ziens Kaamos. En uiteraard uw gelijkgestemde medereizigers en enthousiaste reisleider. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Husky’s en noorderlicht?
Dag 3 Magie op de Lampivaara
Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla
Dag 5 Sneeuwscooteren!
Dag 6 Naar Oulanka Nationaal Park
Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Verblijf in Sallainen bungalow

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.225 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.825 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.925 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp