Noorderlichtreis Lapland

De klassieke noorderlichtreis in Luosto en Salla met noorderlichtgids

noorderlichtreis-lapland-header

Noorderlichtreis Lapland

Is het een lang gekoesterde wens om een keer het mysterieuze noorderlicht te zien? Ben je bereid om avond na avond in de sneeuw of op het ijs te staan om de hemel af te turen en te wachten op dat grote moment? Deze 8-daagse groepsreis staat helemaal in het teken van de Aurora Borealis. Onze noorderlichtexpert Marc de Mos is jouw reisleider. Op basis van zijn nauwkeurige voorspellingen ga je 's avonds met hem op jacht naar dit bijzondere fenomeen. Als het aan Marc ligt, blijft geen kans onbenut.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 12 januari 2020 van Amsterdam naar Kittilä en reis je met reisleider Marc* en de medereizigers naar Luosto. De eerste 4 nachten slaap je in het Luostotunturi Hotel of in een bungalow in Luosto. In Luosto maak je een huskysafari en ga je op avontuur op sneeuwschoenen in National Park Pyhä-Luosto, incl. outdoor lunch. De overige 3 nachten breng je door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Naast een speciale sneeuwscootersafari met outdoor lunch, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht en is er een typisch Laps diner in een wildernis restaurant georganiseerd. Elke dag krijg je van Marc de Mos een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij jou ook assisteren.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Marc de Mos, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in hotel of bungalow in Luosto op basis van halfpension + 2 x lunch
 • 3 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow in Salla op basis van halfpension + 1 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Marc de Mos
 • Huskysafari 10 km in Luosto
 • Sneeuwschoenwandeling incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
marc-mos-noorderlicht

Marc de Mos

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest Lapland. Op de luchthaven word ...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest Lapland. Op de luchthaven word je opgewacht door reisleider Marc en ontmoet je de overige noorderlichtjagers. Per transferbus rijd je door naar Luosto, een klein dorpje in centraal Lapland en erg geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Na een welkomstlunch check je in bij de receptie en zoek je jouw privé kamer of bungalow op. Marc leid je rond door Luosto, zodat zodra de avond valt je in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Husky's en noorderlicht?

Goed eten is essentieel dus schep wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een huskysafa...

Goed eten is essentieel dus schep wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een huskysafari op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Marc en eventueel noorderlichtjagen. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Natuurexcursie met wildernisgids

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwscho...

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Marc zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwschoenwandeling incl. lunch: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Een vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventu...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Marc mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het dinerbuffet ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vla...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met de taiga welke zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallatunturin Tuvat bungalow, dichtbij het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla heb je de beschikking over een thermo-overall en winterlaarzen. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Misschien maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven jouw privé rendier. Je overnacht in Sallatunturi.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op je te wachten. Speciaal v...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op je te wachten. Speciaal voor de Noorderlichtreizigers is er een exclusieve 3-4 uur durende safari uitgestippeld. Je rijdt met 2 personen per scooter door de bossen, over bevroren moerassen en meertjes en bij goede sneeuwcondities naar de top van een heuvel. Bij goed weer zul je zelfs Rusland kunnen zien liggen. Halverwege de tocht geniet je bij een vuurtje van een picknick soeplunch. Voor het diner volgt er wederom een noorderlichtbriefing en hopelijk in de avond een succesvolle noorderlichtjacht. Overnachting in Sallatunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross count...

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country, skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week met een klapper af! Overnachting in Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Husky's en noorderlicht?
Dag 3 Natuurexcursie met wildernisgids
Dag 4 Een vrije dag in Luosto
Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi
Dag 6 Sneeuwscooteren!
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • 25 jan 2020 Gegarandeerd vertrek
  7 dagen, groepsreis, v.a. € 2.095 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-7dagen-thumb
 • 22 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 22 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • 23 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • 12 jan of 15 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • 4 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • 8 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.145 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • 2 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.912 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb
 • 18 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • 29 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol