Noorderlichtreis Lapland

De klassieke noorderlichtreis in Luosto en Salla met noorderlichtgids

noorderlichtreis-lapland-header

Noorderlichtreis Lapland

Is het een lang gekoesterde wens om nog een keer het mysterieuze noorderlicht te zien? Ben je bereid om avond aan avond in de sneeuw of op het ijs te staan om de hemel af te turen en te wachten op dat grote moment? Dan is dit je kans! Deze 8-daagse groepsreis staat helemaal in het teken van de Aurora Borealis. Onze noorderlichtexpert Ruben Weytjens is jouw reisleider. Op basis van zijn nauwkeurige voorspellingen ga je 's avonds met hem op jacht naar dit bijzondere fenomeen. Als het aan hem ligt, blijft geen kans onbenut.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 6 januari 2019 van Amsterdam naar Rovaniemi. Via Santa Claus Village reis je met reisleider Ruben* en de medereizigers naar Luosto. De eerste drie nachten slaap je in het Luostotunturi Hotel in Luosto. In Luosto maak je een huskysafari door de besneeuwde wildernis. De overige 4 nachten breng je door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Naast een sneeuwscootersafari word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht en is er een bijzonder diner in een wildernis restaurant georganiseerd. Elke dag krijg je van Ruben Weytjens een noorderlichtbriefing. Hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij je ook assisteren.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in Hotel Luostotunturi op basis van halfpension
 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
 • Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Huskysafari 10 km
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen (ca. 3-4 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Lapland, gelege...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Lapland, gelegen op de poolcirkel. Op de luchthaven word je opgewacht door reisleider Ruben en ontmoet je de overige noorderlichtjagers. Begin januari is het nog steeds de Kaamos periode in Lapland, een periode waarin de zon niet of nauwelijks boven de horizon uit komt, wat een bijzondere en sprookjesachtig daglicht creëert.  Er wordt meteen een korte stop gemaakt pal op de poolcirkel, bij Santa Claus Village. Per transferbus rijd je door naar Luosto, een klein dorpje in centraal Lapland en erg geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Je checkt in bij de receptie en zoekt je privé kamer op. Ruben leidt je rond door Luosto, zodat je zodra de avond valt in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie. Overnachting in Hotel Luostotunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Husky's en noorderlicht?

Goed eten is essentieel, dus schep wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een huskysaf...

Goed eten is essentieel, dus schep wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een huskysafari op het programma. Dit is misschien wel de meest authentieke safari die je in Lapland kunt maken: achter een span husky's op de slee door de besneeuwde bossen glijden. Met twee personen heb je een eigen slede. Rond het middaguur ben je weer terug en kun je zelf de rest van de dag indelen. Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Ruben Weytjens en eventueel noorderlichtjagen. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventu...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Ruben mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
(Deze excursie is optioneel en ter plaatse te reserveren)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrekt de bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbi...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrekt de bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met een taiga bos die zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallatunturin Tuvat bungalow, dichtbij het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla wordt de thermokleding voor je geregeld. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Hopelijk maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven een rendier. Je overnacht in Sallatunturi Tuvat bungalows.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreid...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen en om je privé sauna op te stoken. Of om bijvoorbeeld even te skiën op de Sallatunturi skipiste. Na het diner volgt er wederom een noorderlichtbriefing en noorderlichtjacht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Natuurexcursie met wildernisgids

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt ...

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt je op sneeuwschoenen de besneeuwde wildernis in. Tijdens de tocht leer je allerlei fascinerende weetjes over arctische natuur en ga je zelfs de nationale sport en ‘meditatie’ van Lapland uitproberen: ijsvissen! Luister tijdens het vissen eens hoe indringend stil het is. Boven een vuurtje verwarmt de gids een lekker drankje en hapje. Neem zeker je camera mee, want de besneeuwde bomen en mossen vormen een prachtig contrast met de pastelkleurige Kaamos lucht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows.
Duur natuur-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross count...

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country, skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Het is daarnaast een excellente noorderlichtlocatie. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week in stijl af. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Husky's en noorderlicht?
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi
Dag 5 Sneeuwscooteren!
Dag 6 Natuurexcursie met wildernisgids
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Hotel Luostotunturi

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Speciale editie Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Seizoensafsluiter Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.285 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol