Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Uitdagende noorderlicht- en fotografiereis in winters Lapland

noorderlichtreis-lapland-challenge-header

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Deze speciale "Challenge" editie van de Noorderlichtreis Lapland is een prachtige uitdaging om het mooiste van Lapland op een intense manier te beleven en op een originele manier vast te leggen. Tijdens deze reis zet je net even dat stapje extra bij het jagen op het noorderlicht. Samen met reisleider en noorderlichtexpert Ruben Weytjens reis je naar Salla en Luosto in Fins Lapland, één van de beste regio's in Noord-Scandinavië om dit prachtige natuurverschijnsel waar te nemen. Overdag beleef je mooie winteravonturen, zoals een sneeuwscootersafari en een heuse rendierrace. 's Avonds en 's nachts ga je op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels sneeuwschoenen. Je overnacht 4 nachten in een privé bungalow in Salla, nabij de Russische grens. In Luosto slaap je 3 nachten in een Finse privé blokhut of hotelkamer (zelf te bepalen).

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt op 12 januari of 15 maart 2020 met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Sallatunturi, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi verblijf je 4 nachten in een privé bungalow en maak je dagelijks mooie excursies: per rendier, sneeuwscooter en sneeuwschoenen. Dagelijks kun je samen met noorderlichtman Ruben Weytjens op jacht naar het noorderlicht, waarvan één keer op sneeuwschoenen doorheen de donkere bossen en over bevroren moerassen. De laatste 3 nachten verblijf je in Luosto. Je bepaalt zelf of dit in een bungalow of hotel zal gebeuren. Hier beleef je een onvergetelijke huskysafari en staat er ook weer een speciale noorderlichtjacht per sneeuwschoenen gepland. Op deze manier kan je je perfect naar donkere locaties verplaatsen, om de kans op noorderlicht vanaf een prachtige locatie te maximaliseren. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je na een intense week weer naar huis.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension
 • 3 nachten in Hotel Luostotunturi (hotelkamer of bungalow) in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling en rendierracen incl. lunch (ca. 5 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
 • Huskysafari 8-10 km
 • 2x speciale noorderlichtjacht op sneeuwschoenen in wildernis
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari en maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop ...

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop gemaakt pal op de poolcirkel, bij Santa Claus Village. Hier heb je de tijd om de Kerstman te bezoeken en op eigen gelegenheid te gaan lunchen. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste expert Ruben Weytjens. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing van Ruben en bij gunstige condities kan je meteen met Ruben op pad voor de eerste noorderlichtjacht. Overnachting in Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer je de gordijnen open doet zicht op een pracht...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer je de gordijnen open doet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Of bekijk nog eens de (noorderlicht?) foto’s van gisteren. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht. Overnachting in Sallatunturi.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreid...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Deze safari wordt exclusief voor deze groep noorderlichtjagers georganiseerd, zelfs inclusief een picknick “soep” lunch. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken. Overnachting in Sallatunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! De lokale rendierhouder heeft zijn beste rendieren van stal gehaald, om jou te laten racen op latten over een bevroren meer. Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. Na deze inspannende dag geniet je tijdens de laatste avond in Salla eerst van een smakelijk Laps diner in een wildernis cabin. Terug in Sallatunturi laat de reisleider niets aan het toeval over. Het kan dus wederom een lange noorderlichtavond worden...
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt verplaatst u zich van Oost-Lapland naar Centraal-Lapland. Maar dat is in dit wondersc...

Na het ontbijt verplaatst u zich van Oost-Lapland naar Centraal-Lapland. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. De kans is groot dat je ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. Ondertussen vertelt Ruben over het leven in Lapland en ziet hij de dieren en wolken die jij zo snel niet ziet. Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet je precies waar de beste noorderlichtplekken te vinden zijn en haal je de thermo overall en laarzen op. Na het diner ga je direct weer op jacht. Samen met een plaatselijke wildernisgids ga je op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer of bungalow op. Overnachting in Luosto.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Even rustig uitslapen; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie...

Even rustig uitslapen; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die je eigenlijk móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van 8 tot 10 km met één persoon in de slee en de ander achterop. Na het middaguur heb je weer wat tijd voor jezelf. Geniet vervolgens van het diner in Hotel Luostotunturi. Ruben doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie ga je mogelijk weer noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’. Overnachting in Luosto.
Duur programma incl transfers en bezoek huskyfarm: ca. 2.5 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wand...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of bijvoorbeeld de magische Lampivaara met haar amethistmijn bezoeken. Ruben zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
Dag 4 Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin
Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Excursies

Meer avonturen in Salla en Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • 25 jan 2020 Gegarandeerd vertrek
  7 dagen, groepsreis, v.a. € 2.095 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-7dagen-thumb
 • 22 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 22 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • 23 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • 4 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • 8 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.145 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • 2 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.912 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb
 • 18 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • 12 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • 29 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol