Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Uitdagende noorderlicht- en fotografiereis in winters Lapland

noorderlichtreis-lapland-challenge-header

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Deze speciale "Challenge" editie van de Noorderlichtreis Lapland is een prachtige uitdaging om het mooiste van Lapland op een intense manier te beleven en op een originele manier vast te leggen. Reisleider is Ruben Weytjens en Didier van Hellemont is de fotografie- en astronomie expert. Samen bieden ze u een onvergetelijk noorderlichtavontuur in Salla en Luosto!

Uw noorderlichtreis Lapland in het kort
Wie echt het noorderlicht wil zien laat niets aan het toeval over. Samen met noorderlicht experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont reist u naar Salla en Luosto in Fins Lapland, één van de beste regio's in Noord-Scandinavië om dit prachtige natuurverschijnsel waar te nemen. Overdag beleeft u mooie winteravonturen. 's Avonds en 's nachts gaat u op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels speciale sneeuwschoensafari's. U overnacht 4 nachten in een privé bungalow in Salla, nabij de Russische grens. Ook in Luosto slaapt u 3 nachten in een authentieke Finse privé blokhut.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Inclusief alle transfers.

Highlights

 • 2x speciale noorderlichtjacht in wildernis
 • Sneeuwscootersafari
 • Begeleiding noorderlichtexpert en fotografie/astronomie expert
 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen en rendierracen
 • Huskysafari
 • Noorderlichtsafari per rendier
 • Verblijf in privé bungalows
 • 2 verschillende toplocaties
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vlucht en transfers
ruben-weytjens-noorderlicht1

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop g...

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop gemaakt pal op de poolcirkel, bij Santa Claus Village. Hier heeft u de tijd om de Kerstman te bezoeken en te lunchen. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland, maakt u kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont. Bij aankomst in Sallatunturi checkt u in en maakt u kennis met uw reisleider Ruben Weytjens. Diner in restaurant Kiela, noorderlichtvoorspelling door Ruben en eventueel naar buiten voor de noorderlichtjacht. Mocht er geen noorderlicht zijn maar wel een schitterende Lapse sterrenhemel, luister dan vooral naar Didier. Hij kan u alles vertellen over de astronomie. U overnacht in Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Rendieren en sneeuwscooters

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is het tijd om tijdens een geweldige sneeuwscootersafari voor het eerst kennis te maken met de heuvels rondom Sallatunturi, met uitzicht op de machtige buurman Rusland. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kunt u wisselen van bestuurder. Vroeg dineren, want na het diner vertrekt u in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek met kans op het zien van noorderlicht. Overdag is er ook zeker tijd om met Didier een fotografie workshop in te plannen. U overnacht in Salla.
Duur programma: ca. 2 uur per safari (2 personen per scooter/ 1 persoon per rendierslee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ultieme Lapland belevenissen!

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids gaat u op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Op een bevroren meer boort u een gat en beproeft u het geluk bij het ijsvissen. Gaat u even rustig zitten, neem de omgeving in u op en luister naar ‘the sound of silence’. Dan gaat de tocht verder en beleeft u iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! De lokale rendierhouder heeft zijn beste rendier van stal gehaald, om u een rondje te laten racen op latten over een bevroren meer. Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Ondertussen bereidt de gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur.

Na deze inspannende dag is het weer genieten van het diner in restaurant Kiela. Maar uw reisleiders laten niets aan het toeval over. Het kan wederom een lange noorderlichtavond worden. U overnacht in Salla.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije tijd en noorderlicht sneeuwschoensafari

Misschien even een dag om uit te rusten van alle inspannende gebeurtenissen en een moment voor uzelf...

Misschien even een dag om uit te rusten van alle inspannende gebeurtenissen en een moment voor uzelf te pakken. In alle rust de foto’s archiveren of te bewerken, bij een knapperend haardvuurtje in uw privé bungalow. En maak een heerlijke wandeling door de natuur of probeer de skipiste. Ook vandaag staat Didier weer tot uw dienst om zijn kennis met u te delen. Na het diner gaat u met een professionele wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke plekken. U overnacht in Salla.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar het hart van Lapland: Luosto

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderscho...

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. Grote kans dat u ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. Ondertussen vertelt Ruben alles over het leven in Lapland en ziet hij de dieren en wolken die u zo snel niet ziet. Inchecken bij Hotel Luostotunturi voor uw privé cabin, opgetrokken uit hele boomstammen met een privé sauna! Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet u precies waar de beste noorderlichtplekken zijn en haalt u de thermo overall en laarzen op. Na het dinerbuffet is het weer tijd om te jagen! U overnacht in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna...

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die u eigen móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van ca. 10 km, met één persoon in de slee, de ander achterop. In de middag heeft u weer wat tijd voor uzelf. Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Ruben Weytjens, eventueel noorderlichtjagen en overnachting in Luosto. 
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Noorderlichtexpeditie Luostotunturi

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wande...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of met Ruben een excursie maken naar de magische Lampivaara met haar amethistmijn. Ruben zal u hier alles over vertellen. Na het diner staat er een heuse sneeuwschoenexpeditie op de Luostotunturi op het programma. Samen met een plaatselijke professionele wildernisgids gaat u de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en fotograaf maar kan wensen! Rond middernacht gaat u weer terug naar Luosto.
Duur programma: ca. 3-5 uur (afhankelijk van weer- en noorderlichtcondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

U heeft het gevoel langer dan een week van huis te zijn geweest. Elke dag stonden er onvergetelijke ...

U heeft het gevoel langer dan een week van huis te zijn geweest. Elke dag stonden er onvergetelijke activiteiten op het programma, er zijn vriendschappen gesloten en de experts Ruben en Didier hebben veel met u gedeeld. Vroeg in de ochtend, na het laatste ontbijt in het hotel, reist u terug naar luchthaven Rovaniemi voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Rendieren en sneeuwscooters
Dag 3 Ultieme Lapland belevenissen!
Dag 4 Vrije tijd en noorderlicht sneeuwschoensafari
Dag 5 Naar het hart van Lapland: Luosto
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Noorderlichtexpeditie Luostotunturi
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Excursies

Meer avonturen in Salla en Luosto
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.225 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.825 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.925 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp