Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Uitdagende noorderlicht- en fotografiereis in winters Lapland

noorderlichtreis-lapland-challenge-header

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Deze speciale "Challenge" editie van de Noorderlichtreis Lapland is een prachtige uitdaging om het mooiste van Lapland op een intense manier te beleven en op een originele manier vast te leggen. Tijdens deze reis zet u net even dat stapje extra bij het jagen op het noorderlicht. Samen met noorderlicht experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont reist u naar Salla en Luosto in Fins Lapland, één van de beste regio's in Noord-Scandinavië om dit prachtige natuurverschijnsel waar te nemen. Overdag beleeft u mooie winteravonturen. 's Avonds en 's nachts gaat u op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels speciale sneeuwschoenexcursies. U overnacht 4 nachten in een privé bungalow in Salla, nabij de Russische grens. Ook in Luosto slaapt u 3 nachten in een authentieke Finse privé blokhut.

Uw noorderlichtreis in het kort
U vliegt 17 maart 2019 met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Sallatunturi, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi verblijft u 4 nachten in een privé bungalow en maakt u dagelijks mooie excursies, per rendier, sneeuwscooter en sneeuwschoenen. Elke dag jaagt u op het noorderlicht. De laatste 3 nachten vinden plaats in een privé bungalow in Luosto. Beleef hier een huskysafari en speciale noorderlichtjacht per sneeuwschoenen, waarbij u de Luostotunturi heuvel gaat beklimmen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer naar huis.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens en Didier van Hellemont, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
U verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben en Didier
 • Noorderlicht rendiersafari
 • Sneeuwscootersafari
 • Sneeuwschoenwandeling en rendierracen
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Huskysafari 10 km
 • 2x speciale noorderlichtjacht op sneeuwschoenen in wildernis
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop g...

U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi. Er wordt meteen een korte stop gemaakt pal op de poolcirkel, bij Santa Claus Village. Hier heeft u de tijd om de Kerstman te bezoeken en op eigen gelegenheid te gaan lunchen. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland, maakt u direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijgt u de eerste noorderlichtbriefing van Ruben en gaat u bij gunstige condities naar buiten voor de noorderlichtjacht. Mocht er geen noorderlicht zijn maar wel een schitterende Lapse sterrenhemel, luister dan vooral naar Didier. Hij kan u alles vertellen over de astronomie. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet zicht op een prachti...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan u. Ga met de gidsen lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Of bekijk nog eens de (noorderlicht?) foto’s van gisteren, samen met Didier. Vroeg dineren, want na het diner vertrekt u in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht. Overdag is er ook zeker tijd om met Didier een fotografieworkshop in te plannen. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreid...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volgt u de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heeft u de tijd om heerlijk te ontspannen en om uw privé sauna op te stoken. Of om bijvoorbeeld even te skiën op de Sallatunturi skipiste. Na het vroege diner gaat u met een professionele wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcusie en rendierracen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids gaat u op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleeft u iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! De lokale rendierhouder heeft zijn beste rendieren van stal gehaald, om u te laten racen op latten over een bevroren meer. Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Ondertussen bereidt de gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. Na deze inspannende dag geniet u deze laatste avond in Salla van een smakelijk diner in een wildernis cabin, op een perfecte noorderlichtlocatie. Terug in Sallatunturi laten uw reisleiders niets aan het toeval over. Het kan wederom een lange noorderlichtavond worden. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 2 uur naar het plaatsje Luosto op het programma. Maar d...

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 2 uur naar het plaatsje Luosto op het programma. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. Grote kans dat u ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. Ondertussen vertelt Ruben alles over het leven in Lapland en ziet hij de dieren en wolken die u zo snel niet ziet. Inchecken bij Hotel Luostotunturi voor uw privé cabin, opgetrokken uit hele boomstammen met een privé sauna! Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet u precies waar de beste noorderlichtplekken zijn en haalt u de thermo overall en laarzen op. Na het diner gaat u direct weer op jacht. Samen met een plaatselijke professionele wildernisgids gaat u op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en fotograaf maar kan wensen! Rond middernacht gaat u weer terug naar het centrum van Luosto. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna...

Even rustig uitslapen in uw knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op u te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die u eigenlijk móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van ca. 10 km, met één persoon in de slee, de ander achterop. In de middag heeft u weer wat tijd voor uzelf. Geniet vervolgens van het diner in Hotel Luostotunturi. Ruben Weytjens doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie gaat u weer noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wande...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: u kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of met Ruben een excursie maken naar de magische Lampivaara met haar amethistmijn. Ruben zal u hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland gaat u vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit u de reis af in stijl. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar luchthaven Rovaniemi en vliegt u weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
Dag 4 Natuurexcusie en rendierracen
Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Excursies

Meer avonturen in Salla en Luosto
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Speciale editie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb
 • Uniek avontuur
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • De klassieker Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Lapland en Noorwegen Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.285 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol