Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Deze noorderlichtreis is speciaal samengesteld voor de échte noorderlichtjager, die er veel voor over heeft om dit fenomeen te kunnen waarnemen. Je moet wel een beetje fanatiek zijn, want als het aan onze noorderlichtgids ligt, ben je alle avonden en nachten op jacht. De reis begint in het noorden van Fins Lapland en eindigt aan de fjordenkust van Noord-Noorwegen. De mooiste landschappen trekken aan je voorbij en uiteraard is er tijd om overdag een aantal prachtige excursies maken. Zodra de weers- en noorderlichtomstandigheden ook maar enigszins gunstig zijn, ga je er samen op uit. Door verschillende locaties op te zoeken wordt de kans op noorderlicht gemaximaliseerd.

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in februari 2021 van Amsterdam naar het Finse Ivalo. Samen met de overige reizigers, gids* en de bus met chauffeur rij je naar Luosto. Onderweg stoppen we in Tankavaara, voor een Finse lunch en een bezoek aan het goudzoekers museum. In Luosto verblijf je 3 nachten in een bungalow of hotelkamer en beleef je een huskysafari. De reis wordt vervolgd met een prachtige rit naar het desolate Kilpisjärvi. Je ziet tijdens deze tocht de vegetatie veranderen in een bijzonder toendralandschap. 2 Nachten verblijf je in een Rakka Chalet met sauna. Op sneeuwscooters rijden we over het gigantische bevroren meer naar het drielandenpunt van Zweden, Finland en Noorwegen. De laatste 2 dagen krijgt de reis wederom een prachtige wending wanneer je de Noorse fjorden bereikt. Je verblijft 2 nachten in het Arctic Sommarøy Hotel, direct aan de open zee. Beleef hier een boottocht en een speciale noorderlichtavond in het base station van lokale noorderlichtjager Halvar. Ook zul je zeker onder de indruk zijn van de koraalstranden. Elke dag verzorgt onze noorderlichtgids een noorderlichtbriefing en gaat hij met je op jacht naar het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens op 6 feb 2021, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in kamer of bungalow van Lapland Hotel Luostotunturi in Luosto op basis van halfpension + lunch op dag van aankomst
 • 2 nachten in Santa’s Hotel Rakka Chalets in Kilpisjärvi op basis van halfpension + 1 x lunch
 • 2 nachten in Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension + 1 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto - Kilpisjärvi: ca. 5,5 uur
 • Kilpisjärvi – Sommarøy: ca. 3,5 uur
 • Sommarøy - Luchthaven Tromsø: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijlf

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Lunch en bezoek goudmuseum Tankavaara (ca. 2 uur)
 • 10km huskysafari in Luosto (ca. 2-2,5 uur incl. transfers en bezoek huskyfarm)
 • Busreis 'van taiga naar toendra'
 • Sneeuwscootersafari naar het drielandenpunt (ca. 2-3 uur)
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy (ca. 1,5 uur)
 • Speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Busreis langs de Noorse fjorden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Verblijf in Santa's Chalets Rakka

Verblijf in Sommarøy

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route ...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop in het interessante goudzoekersmuseum Tankavaara. De typisch Finse lunch, de eerste rendieren en de rondleiding door het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te aanschouwen.
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Met husky's door de heuvels van Luosto

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste...

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste volle dag in Lapland begint met een tocht met sledehonden. Op de huksyfarm maken we kennis met de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en ga je als de noorderlicht- en weerscondities gunstig zijn weer noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbu...

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf op zoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Ook vanavond kun je weer aanschuiven voor het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Op basis van de noorderlichtvoorspelling van Ruben ga je op noorderlichtjacht. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielanden...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. Je gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto maak je een imponerende reis naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. De taigabossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra steppes. Welkom in het land van de Sami. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Kilpisjärvi heeft een sublieme ligging voor noorderlichtjagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. De komende 2 nachten is er voor jou een Rakka chalet gereserveerd. Rond het diner in het restaurant van Tundrea krijg je natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder veel hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Kilpisjärvi.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje

Goedemorgen Kilpisjarvi. Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgen...

Goedemorgen Kilpisjarvi. Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgende hoogtepunt. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden en eventueel jouw camera met tripod te installeren.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur.
Overnachting in Kilpisjärvi.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan s...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan snel de grens met Noorwegen over. Binnen een uur krijgt deze reis een compleet andere wending: het Finse binnenland wordt ingeruild voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. In Tromsø ga je met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad. Na wat vrije tijd in de stad rijd je verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Na het smakelijke diner bezoek je het basestation van de lokale noorderlichtjager Halvar, om op de beste plek op Sommarøy op het noorderlicht te jagen. Binnen zijn zelfgebouwde hut is het gezellig en staat een warm drankje klaar.
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy
Toon minder

Toon meer

Dag 7 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag een moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal. Tijdens het laatste diner proosten we op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht.
Duur boottocht-programma: ca. 1,5 uur
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Tromsø. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Met husky's door de heuvels van Luosto
Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje
Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy
Dag 7 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,6
2455 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 4 feb '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlicht-arcticans-luosto-thumb
 • Mét Noorderlichtgids Boekbaar 22/23
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis_golden_circle_lapland_header_thumb
 • Incl. activiteiten én gids Beleef het lentewinter seizoen
  7 dagen, mét noorderlichtgids, 19 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  lapland-noorderlichtreis-thumb
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Volledige avonturenweek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam