Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Reis vanuit Fins Lapland naar de Noorse fjorden

noorderlichtreis-lapland-fjorden-header

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Bent u helemaal gefascineerd door het noorderlicht? Wilt u er werkelijk álles over te weten komen? Dan is dit de reis voor u! U moet wel een beetje gek zijn, want als het aan uw reisleider en noorderlichtexpert Ruben Weytjens ligt, bent u alle avonden en nachten op jacht: de wetenschappelijke details krijgt u er gratis bij! Deze 8-daagse groepsreis staat helemaal in het teken van de Aurora Borealis en leidt u door delen van Fins Lapland en Noord-Noorwegen die behoren tot de beste en landschappelijk gezien meest gevarieerde plekken om het noorderlicht te zien.

Deze bijzondere reis is speciaal samengesteld voor de échte noorderlichtjager, die er alles voor over heeft om dit fenomeen te kunnen waarnemen. Uw reis begint in het noorden van Fins Lapland en eindigt aan de fjordenkust van Noord-Noorwegen. De mooiste landschappen trekken aan u voorbij en uiteraard is er tijd om overdag een aantal prachtige excursies maken. Uw reisleider en noorderlichtexpert Ruben Weytjens reist met u mee en houdt u elke avond op de hoogte over de actuele kans op noorderlicht. Zodra de omstandigheden ook maar enigszins gunstig zijn, gaat u er samen op uit, ook als dat verder weg is en het betekent dat u tot diep in de nacht zult opblijven!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Inclusief alle transfers.

Highlights

 • Noorderlicht observeren op de beste plekken
 • Huskysafari in Luosto
 • IJsvissen in Kilpisjärvi
 • Fjellheisen kabelbaan in Tromsø en stadsbezoek
 • Meet the locals tour, fjord cruise & speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Busreis door 'de arm van Finland'
 • Reisleiding van noorderlichtexpert Ruben Weytjens
 • Busreis langs de Noorse fjorden naar Noord-Noorwegen
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-noorderlicht1

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Beleef deze reis van dag tot dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens gaat u in Fins Lapland én Noord-Noorwegen op jacht naar het wonderlijke licht. Overdag staan er bijzondere activiteiten op het programma. De volgorde en tijdstip van de activiteiten is onder voorbehoud. Het definitieve programma ontvangt u bij aankomst.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Luosto. Een imponerende route die start in het gebi...

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Luosto. Een imponerende route die start in het gebied waar nog traditionele Sami wonen, dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Uiteraard wordt er onderweg nog een stop gemaakt. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en volgt de check-in en dan heeft u eerst even rustig de tijd om de omgeving te verkennen. Misschien zet u de sauna alvast aan om lekker ontspannen aan te kunnen schuiven voor het diner het nabijgelegen Hotel Luostotunturi. U maakt vanavond meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtvoorspelling voor die avond. Wie weet heeft u geluk en is het meteen de eerste avond al raak? Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op huskysafari door de heuvels van Luosto

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een ...

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een tocht met sledehonden! Tijdens een huskysafari beleeft u het indrukwekkende Lapse landschap zoals de autochtone Sami honderd jaar geleden al deden. Een geweldige belevenis met een uitdagende route. U wordt naar de huksyfarm gebracht en maakt eerst kennis met de honden. U mag ze rustig aanhalen, ze blaffen en huilen enkel uit enthousiasme want het liefst willen ze meteen gaan rennen! U krijgt uitleg van de huskyhouder en leert hoe u de slee moet besturen en dan gaan de remmen los! Meteen is het stil, u hoort alleen nog gehijg van de honden en af en toe een commando. U zult zien dat u het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtvoorspelling en is de kans groot dat u weer gaat noorderlichtjagen. Diner en overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbu...

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan u. Kies er bijvoorbeeld voor om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. Te midden van de sprookjesachtige omgeving van Luosto maakt u een stop en warmt u op bij het kampvuur, onder het genot van een warm drankje. Maar u heeft ook alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling naar de amethistmijn en ga zelf opzoek naar de amethist. Of boek een rendiersafari, uw reisleider kan u hierin adviseren. Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Ruben Weytjens en op noorderlichtjacht. Overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finla...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. U gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto reist u verder naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. U zult zien dat het landschap langzaam verandert. De bossen verdwijnen en u rijdt via de hoogvlaktes het ruige berglandschap in. Direct ten noorden van Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Saami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit, maar is via de noordflank gemakkelijk te beklimmen. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. Na het diner krijgt u natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten uw appartement op deze bijzondere locatie en u heeft al de kans om het noorderlicht te aanschouwen. Overnachting in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Een dag in het teken van lokale tradities

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie de bergen intrekt, moet goed eten! U stapt in de sl...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie de bergen intrekt, moet goed eten! U stapt in de slee achter de sneeuwscooter die u naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl u zich laat rijden, geniet u ondertussen volop van deze magische omgeving. Bij het meer maakt u zich op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd, waarbij de winnaar een sneeuwscooter wint. Gooi ook een hengeltje uit en sla uw slag! Na het ijsvissen, warmt u zich op bij het vuur en krijgt u een lekker warm drankje en wat lekkers. Dan stapt u weer in de slee voor de terugtocht. Na het diner krijgt u van Ruben weer een noorderlichtvoorspelling en bij goede kans gaat u er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Kilpisjärvi.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan s...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan snel de grens met Noorwegen over. Binnen een uur krijgt deze reis een compleet nieuwe wending: het Finse binnenland wordt ingeruild voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en u zult op heel veel uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. In Tromsø stopt u bij de Fjellheisen kabelbaan. We gaan naar 421 meter hoogte, voor een voortreffelijk uitzicht op de stad Tromsø! Na wat vrije tijd in de stad rijden we verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Na het heerlijke diner volgt opnieuw een noorderlichtvoorspelling van Ruben. Overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Meet the locals, wildlife en noorderlicht!

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven. Neem uw camera zeker mee en absorbeer alle prachtige verhalen die u te horen krijgt! In de middag vertrekt een boot speciaal voor u en de medenoorderlichtjagers voor een mooie tocht door de fjorden. Met een goede kans op het zien van wildlife, zoals zeearenden en met wat geluk walvissen en orca's! In de avond heeft de lokale noorderlichtjager Halvar zijn 'base station' geopend om op de beste plek op Sommarøy op noorderlicht te jagen. Overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. ...

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Tromsø voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op huskysafari door de heuvels van Luosto
Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Een dag in het teken van lokale tradities
Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy
Dag 7 Meet the locals, wildlife en noorderlicht!
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Verblijf in Arctic Polar appartementen

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto, Kilpisjärvi en Sommarøy
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.225 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.825 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.925 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp