Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

Deze noorderlichtreis is speciaal samengesteld voor de échte noorderlichtjager, die er veel voor over heeft om dit fenomeen te kunnen waarnemen. Je moet wel een beetje fanatiek zijn, want als het aan reisleider en noorderlichtexpert Ruben Weytjens ligt, ben je alle avonden en nachten op jacht. Ruben baseert zich op wetenschappelijke details om de noorderlichtactiviteit zo goed mogelijk te kunnen inschatten. De reis begint in het noorden van Fins Lapland en eindigt aan de fjordenkust van Noord-Noorwegen. De mooiste landschappen trekken aan je voorbij en uiteraard is er tijd om overdag een aantal prachtige excursies maken. Zodra de weers- en noorderlichtomstandigheden ook maar enigszins gunstig zijn, ga je er samen op uit. Door verschillende locaties op te zoeken wordt de kans op noorderlicht gemaximaliseerd. In vergelijking met de 8-daagse editie met vertrek op 22 februari 2020 verblijf je in deze reis 1 nacht minder in Luosto.

De 7-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 25 januari 2020 van Amsterdam naar het Finse Ivalo. Samen met de overige reizigers, gids Ruben* en de bus met chauffeur rij je naar Luosto. Onderweg stoppen we in Tankavaara, voor een Finse lunch en een bezoek aan het goudzoekers museum. In Luosto verblijf je de eerste 2 nachten in een bungalow of hotelkamer en beleef je een huskysafari. De reis wordt vervolgd met een prachtige rit naar het desolate Kilpisjärvi, gelegen nabij het drielandenpunt van Zweden, Finland en Noorwegen. Je ziet tijdens deze tocht de vegetatie veranderen in een bijzonder toendralandschap. 2 Nachten verblijf je in een Tundrea appartement of chalet met sauna en ga je met locals naar het bevroren hoogtemeertje naast de heilige berg Saana. De laatste 2 dagen krijgt de reis wederom een prachtige wending wanneer je de Noorse fjorden bereikt. Je verblijft 2 nachten in het Arctic Sommarøy Hotel, direct aan de open zee. Beleef hier een boottocht en een speciale noorderlichtavond in het base station van lokale noorderlichtjager Halvar. Ook zul je zeker onder de indruk zijn van de parelwitte koraalstranden. Elke dag verzorgt Ruben een noorderlichtbriefing en gaat hij met je op jacht naar het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in kamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension + lunch op dag van aankomst
 • 2 nachten in Tundrea apartments in Kilpisjärvi op basis van halfpension + 1 x lunch
 • 2 nachten in Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension + 1 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto - Kilpisjärvi: ca. 5,5 uur
 • Kilpisjärvi – Sommarøy: ca. 3,5 uur
 • Sommarøy - Luchthaven Tromsø: ca. 1,25 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijlf

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Tocht per slede naar hoogtemeer Saanajärvi met ijsvissen ea. activiteiten
 • Bezoek goudmuseum Tankavaara
 • Huskysafari in Luosto
 • Busreis 'van taiga naar toendra'
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Speciale noorderlichtavond op Sommarøy
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 7 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route ...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop in het interessante goudzoekersmuseum Tankavaara. De typisch Finse lunch, de eerste rendieren en de rondleiding door het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te aanschouwen. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Met husky’s door de heuvels van Luosto

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste...

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste volle dag in Lapland begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en maakt eerst kennis met de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat je het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, kun je misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. In de middag heb je de tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Ga bijvoorbeeld heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en ga je als de noorderlicht- en weerscondities gunstig zijn weer noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielanden...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. Je gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto maak je een imponerende reis naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. De taigabossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra steppes. Welkom in het land van de Sami. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Kilpisjärvi heeft een sublieme ligging voor noorderlichtjagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. De komende 2 nachten is er voor jou een appartement of chalet van Tundrea apartments gereserveerd, met privé sauna. Rond het diner in het restaurant krijg je natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder veel hinderlijke lichtvervuiling. Overnachting in Tundrea apartments. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie het hoogland intrekt, moet goed eten! Je stapt in d...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie het hoogland intrekt, moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die jou naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je ondertussen volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kunt je je opwarmen bij het vuur en geniet je van een heerlijke soeplunch. Ook kun je mee doen aan lasso werpen. Daarna stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Tundrea apartments.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. U verlaat Kilpisjärvi en gaan snel de ...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. U verlaat Kilpisjärvi en gaan snel de grens met Noorwegen over. Binnen een uur krijgt deze reis een compleet andere wending: het Finse binnenland wordt ingeruild voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. In Tromsø ga je met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad. Na wat vrije tijd in de stad rijd je verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Na het smakelijke diner bezoek je het basestation van de lokale noorderlichtjager Halvar, om op de beste plek op Sommarøy op het noorderlicht te jagen. Binnen zijn zelfgebouwde hut is het gezellig en staat een warm drankje klaar. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 6 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag een moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink misschien een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met Ruben en de medereizigers op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Halverwege de ochtend reis je naar...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Halverwege de ochtend reis je naar de luchthaven in Tromsø waar je afscheid neemt van Noorderlichtman Ruben en de buschauffeur. Met een lijndienstvlucht van Scandinavian Airlines vlieg je via Oslo weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Met husky’s door de heuvels van Luosto
Dag 3 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje
Dag 5 Via Tromsø naar Sommarøy
Dag 6 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden
Dag 7 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Meest volledige Lapland reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 2.345 p.p.

  Noorderlichtreis Salla Challenge

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • Actieve reis Verblijf op 2 locaties
  8 dagen, noorderlichtreis, 23 jan '22

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Net dat stapje extra.. Verblijf op 2 locaties
  8 dagen, groepsreis

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Seizoensafsluiter Boekbaar 21/22
  8 dagen, noorderlichtreis, 20 mrt '22

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 14 feb 2021 Boekbaar 20/21
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 1.845 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider