PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Ontdek Lapland

Volg onze noorderlichtroute in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Welkom in het land van het noorderlicht!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een prachtige route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Bij aankomst in Luosto zal het uitgebreide lunchbuffet je goed doen smaken. Daarna check je in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Aan het begin van de avond staat er een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te aanschouwen.
Overnachting in Luosto
 

Dag 2

Dag 2 Met husky's door de bossen van Luosto

Met husky's door de bossen van Luosto

Wakker worden in Lapland, dat is genieten! Zeker in het prachtige, kleinschalige Luosto! Jouw eerste volle dag in Lapland begint met een tocht met sledehonden. Op de huksyfarm maken we kennis met de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en ga je als de noorderlicht- en weerscondities gunstig zijn weer noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Overnachting in Luosto
 

Dag 3

Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland

Vrije dag in Winterwonderland

Door een mogelijke lange noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na een uitgebreid ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf op zoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Vanavond wordt ons een speciaal dinerbuffet aangeboden in het gezellige ‘blokhutrestaurant’ in Luosto, met heerlijke Lapse gerechten. Op basis van de noorderlichtvoorspelling van Ruben ga je weer op noorderlichtjacht. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.
 

Dag 4

Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi

Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. Je gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto maak je een prachtige reis naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. De taigabossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra. Welkom in het land van de Sami. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Kilpisjärvi heeft een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. De komende 3 nachten is er voor jou een Rakka chalet gereserveerd. Rond het diner in het restaurant van Tundrea krijg je natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder veel hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Kilpisjärvi.
 

Dag 5

Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Goedemorgen Kilpisjärvi! Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het hoogtemeertje Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur en krijg je een lekkere soeplunch aangeboden. Ook kun je mee doen aan de lasso-competitie. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Overnachting in Kilpisjärvi.
 

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!

Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!

Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgende hoogtepunt. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden om eventueel jouw camera met tripod te installeren.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur (2-personen per scooter)
Overnachting in Kilpisjärvi.
 

Dag 7

Dag 7 Naar Tankavaara

Naar Tankavaara

Vandaag verlaten we Kilpisjärvi reizen we langs de grensrivier met Zweden weer terug naar de taigawouden. We maken onderweg een paar stops, waaronder bij de Sami familie in Sonka Muotka, waar je een lekkere donut, rendierbroodje en koffie kunt kopen. Aan het einde van middag bereiken we - verscholen in de bossen en nabij het Urho Kekkonen Nationaal Park – het van origine goudszoekers-plaatsje Tankavaara. We hebben het voorrecht om de laatste nacht op deze plek te dineren in het houthakkersrestaurant, het goudmuseum te bezoeken en – hopelijk na een mooie noorderlichtshow – te overnachten in de spiksplinternieuwe kamers.
Overnachting in Tankavaara
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Ivalo. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: