PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Mooiste winteravonturen in spectaculaire arctische landschappen

Dag 1

Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt je direct mee naar de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen! Vervolgens reis je verder naar de kleine eilandjes van Sommarøy. Misschien spotten we onderweg al wat elanden en zeearenden. Je checkt in bij het hotel en geniet in de avond van een verrukkelijk diner. In de avond zijn we welkom bij de noorderlicht basestation van Halvar. In zijn zelfgebouwde hut is het behaaglijk warm, buiten reflecteert met wat geluk het noorderlicht in de Noorse Zee. Een sublieme noorderlichtlocatie.
Overnachting in Sommarøy.

Dag 2

Dag 2 Door het fjordenland naar Finland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Sommarøy. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. Na aankomst in het kleine plaatsje Kilpisjärvi haal je eerst bij het hoofdgebouw van Kilpissafarit je thermokledij voor de aankomende dagen op. Na het inchecken in jouw privé chalet met sauna, geniet je van een dinerbuffet in het restaurant van Tundrea. Ook is het tijd voor de eerste Noorderlichtbriefing van Ruben met de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Hopelijk zie je direct op de eerste avond het magische licht aan de hemel dansen.
Overnachting in Kilpisjärvi.
 

Dag 3

Dag 3 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vos ziet lopen zodra je de gordijnen opent. Wanneer je naar het hoofdgebouw loopt voor het ontbijtbuffet zie je de machtige Saana berg. Voor de Sami bevolking (de autochtone bevolkingsgroep in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Fins Lapland en het Russische Kola schiereiland) is deze berg heilig. Na het ontbijtbuffet hoor je de sneeuwscooters aan komen rijden; de gidsen van Kilpissafarit nemen je vandaag mee op avontuur naar een hoogtemeertje achter de Saana berg. In een slede achter de sneeuwscooter word je voortgetrokken naar het Saanajärvi meer om te gaan ijsvissen, lassowerpen en simpelweg te genieten van het fantastische uitzicht. Bij het open vuur wordt een smakelijke soeplunch bereidt en natuurlijk staat er een warm drankje voor je klaar. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijgt je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities trek je er vanavond zeker weer op uit.
Duur Saanajärvi-programma: ca. 4-5 uur.
Overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 4

Dag 4 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet van Tundrea vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om je droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je onderweg zelfs een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste sparren en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is voor de aankomende 4 nachten een privé bungalow of hotelkamer gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.

Dag 5

Dag 5 Uniek programma boven op een magische heuvel

We krijgen vandaag een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park voorgeschoteld. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur
Overnachting in Luosto

Dag 6

Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto

Vandaag word je wakker in het taigawoud van Finland! Je eerste volle dag in Luosto begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en ontmoet er de dolenthousiaste honden. Uiteraard krijg je voorafgaand aan de safari een uitgebreide instructie van de lokale gids, zoals hoe de slee te besturen en het lichaamsgewicht te gebruiken. Dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. ’s Middags heb je wat vrije tijd om te ontspannen of misschien zelfs te gaan skiën? 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing, met bij gunstige condities aansluitend een noorderlichtjacht. Het dinerbuffet staat vanavond voor je klaar in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Overnachting in Luosto.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk lange en succesvolle noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Ga bijvoorbeeld heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel, of boek ter plaatse een sneeuwscooterexcursie. Vanavond geniet je van een bijzonder dinerbuffet in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke poolweek. Met behulp van de noorderlichtvoorspelling haal je voor de laatste keer deze week alles uit de kast voor een succesvolle noorderlichtjacht.
Overnachting in Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna de transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: