PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Mooiste winteravonturen in spectaculaire arctische landschappen

Dag 1

Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt je direct mee naar de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen! Vervolgens reis je verder naar Kilpisjärvi. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. Na aankomst in het kleine plaatsje Kilpisjärvi haal je eerst bij het hoofdgebouw van Kilpissafarit je thermokledij voor de aankomende dagen op. Na het inchecken in jouw privé appartement of chalet met sauna, geniet je van een dinerbuffet in het hoofdgebouw. Ook is het tijd voor de eerste Noorderlichtbriefing van Ruben met de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Hopelijk zie je direct op de eerste avond het magische licht aan de hemel dansen. Overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 2

Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vos ziet lopen zodra je de gordijnen opent. Wanneer je naar het hoofdgebouw loopt voor het ontbijtbuffet zie je de machtige Saana berg. Voor de Sami bevolking (de autochtone bevolkingsgroep in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Fins Lapland en het Russische Kola schiereiland) is deze berg heilig. Na het ontbijtbuffet hoor je de sneeuwscooters aan komen rijden; de gidsen van Kilpissafarit nemen je vandaag mee op avontuur naar een hoogtemeertje achter de Saana berg. In een slede achter de sneeuwscooter word je voortgetrokken naar het Saanajärvi meer om te gaan ijsvissen, lassowerpen en simpelweg te genieten van het fantastische uitzicht. Bij het open vuur wordt een smakelijke soeplunch bereidt en natuurlijk staat er een warm drankje voor je klaar. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijgt je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities trek je er vanavond zeker weer op uit. Overnachting in Tundrea apartments.
Duur Saanajärvi-programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren over de toendra!

Gisteren heb je al een prachtige ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer je de andere kant op kijkt zie je de machtige Kilpisjärvi meer, nabij het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. De komende paar uur gaat dit jouw speelterrein worden. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug Tundrea. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden en eventueel jouw camera met tripod te installeren. Overnachting in Tundrea Kilpisjärvi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur.

Dag 4

Dag 4 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet van Tundrea vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om je droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je onderweg zelfs een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste sparren en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is voor de aankomende 4 nachten een privé bungalow of hotelkamer gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Luosto.

Dag 5

Dag 5 Met husky's door de heuvels van Luosto

Vandaag word je wakker in het taigawoud van Finland! Je eerste volle dag in Luosto begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en ontmoet er de dolenthousiaste honden. Uiteraard krijg je voorafgaand aan de safari een uitgebreide instructie van de lokale gids, zoals hoe de slee te besturen en het lichaamsgewicht te gebruiken. Dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat je het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, kun je misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. ’s Middags heb je wat vrije tijd om te ontspannen of misschien zelfs te gaan skiën? 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing, met bij gunstige condities aansluitend een noorderlichtjacht. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Ruben zorgt weer voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 3 uur (inclusief outdoorlunch)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk lange en succesvolle noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld met Ruben een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een bijzonder dinerbuffet in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke poolweek. Met behulp van de noorderlichtvoorspelling haal je voor de laatste keer deze week alles uit de kast voor een succesvolle noorderlichtjacht. Overnachting in Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna de transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur