PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Ruska

Bijzonder avonturenweek in Sallatunturi en Ruka

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een lijndienstvlucht van Finnair vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Samen met Ruben, Yoni en de medereizigers vervolgen we aan het begin van de avond de reis naar het dorpje Sallatunturi in Oost-Lapland, terwijl je in de bus uitgebreid zal worden bijgepraat over de natuur in Lapland en de noorderlichtkansen voor deze avond en misschien al de komende avonden. Na ca. 2 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Sallatunturi. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Direct na aankomst geniet je van een dinerbuffet in het Kiela restaurant. 
Transfer Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur​

Dag 2

Dag 2 Ontmoet de rendieren en zalmgrillen

Ontmoet de rendieren en zalmgrillen

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Sallatunturi! Na het ontbijtbuffet in Kiela heb je wat vrije tijd om te gaan wandelen in de omgeving. In de middag worden we door de gidsen van het Rendierpark opgehaald voor het speciale Kössi rendierprogramma. Je leert hoe de lokale rendierhouders leven mét en ván de rendieren, en samen met een gids ga je de rendieren in het bos bijeenroepen om ze te voederen. Aansluitend maakt de gids het vuur aan en spijkert de grote zalmmoten op een plank bij het vuur om zodoende langzaam te laten garen.  Laat het je smaken! Per transferbus worden we weer terug naar Kiela gebracht, nabij de bungalows. Is er al kans op noorderlicht? Dan gaan we uiteraard direct jagen. Kan het nog even op zich laten wachten, dan biedt de Papana Pupi bar in Kiela de warmte en eventueel een drankje.
Duur rendierprogramma en wildernisdiner: ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Old forest hike

Old forest hike

Na het ontbijtbuffet neemt de gids ons mee voor een wandeling door de zogenaamde Old Forest van Salla. Tijdens deze fotogenieke tour vertelt de gids diverse wetenswaardigheden over de unieke arctische flora en fauna. Halverwege de tocht maken we een kampvuurtje en grillen we de bekende Finse makkara (Finse worstjes) met blackpot coffee. Pak in de late middag even je rust voordat het weer tijd is om te dineren in Kiela. Uiteraard krijg je weer een noorderlicht briefing. Indien de omstandigheden gunstig zijn gaan we vanavond weer op jacht naar het noorderlicht. Langzaam aan naderen we de equinox. Een onbewolkte hemel kan al snel resulteren in prachtig noorderlicht. Houd er rekening mee dat gedurende deze week het zelfs zou kunnen vriezen. En misschien ben je zelfs getuige van de eerste sneeuw.
Duur old forest hike: ca. 3 uur incl. picknick lunch

Dag 4

Dag 4 Oulanka Nationaal Park

Oulanka Nationaal Park

Na het ontbijt is het tijd om met een gids van het Salla Rendierpark te vertrekken naar één van de mooiste Nationale Parken van Europa: Oulanka. Per transferbus reis je naar Savilampi om te hiken naar de Oulanka canyon; een schitterende plek om foto's te maken tijdens de Ruska tijd. Daarna verplaatsen we ons naar Kiutaköngäs National Park centrum; het startpunt voor een gemakkelijke wandeling langs de rivieroever met stroomversnellingen. Aan het begin van de middag prepareert de gids een picknick bij het open vuur. Aan het einde van de middag arriveren we weer in Sallatunturi. Hopelijk danst na het diner het noorderlicht weer aan de hemel.
Duur Oulanka programma: ca. 6-7 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag en noorderlicht kanotocht

Vrije dag en noorderlicht kanotocht

In de ochtend staat er weer een uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het Kiela restaurant. Een heerlijke vrije dag vandaag in de wildernis! Boek optioneel een excursie ter plaatse of ga lekker op je eigen gemak wandelen en fotograferen in de natuur. Lees je boek uit bij een knapperende open haard, na een bezoekje aan de privé sauna. Na het dinerbuffet in het Kiela restaurant staat een exclusief activiteit op het programma: een noorderlichtjacht per kano. In de schemering gaan we met 2 personen per kano het meer op, weg van het kunstlicht. Terwijl de avond valt werk je aan je kanotechniek terwijl je geniet van de indrukwekkende stilte. We houden goed zicht op het noorden en hopen er uiteraard op het eerste groene licht te kunnen waarnemen vanuit de kano, reflecterend op het water. Uiteraard zetten we ook voet aan wal, om te genieten van een warm drankje en het noorderlicht vanuit een stabiel ondergrond te fotograferen. Let op: meenemen van een camera is niet zonder risico. De gidsen zullen je hierin begeleiden.

Dag 6

Dag 6 Een dag in de wildernis

Een dag in de wildernis

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant van Sallatunturin Tuvat neemt een gids van het Salla Rendierpark je mee de bossen in. Hoe te overleven in de wildernis? Hoe te navigeren of hoe een vuur te maken? Hoe een maaltijd boven het open vuur te bereiden? Met een kleine backpack met de noodzakelijke spullen ga je op pad. Het lezen van de kaart en het plannen van de route is de eerste uitdaging voordat je dieper het bos in gaat. Gedurende de route oefen je verschillende survival vaardigheden, zoals het gebruiken van een bijl of een mes. Bij het vuur geniet je van een picknick lunch. Aan het einde van de middag verplaatsen we ons naar een wilderniscabin waar je op deze geweldige locatie geniet van een speciaal diner met lokale delicatessen.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije laatste dag

Vrije laatste dag

Na het ontbijt is de dag weer helemaal aan jou. De week is voorbij gevlogen. Je hebt de medereizigers beter leren kennen en vandaag zullen er gegarandeerd spontaan wandelingen gemaakt worden, vuurtjes gebouwd worden of je zult misschien nog een optionele excursie boeken. Het laatste diner is weer in het Kiela restaurant. Papana Pupi bar biedt onderdak voor een 'bonte avond'. Maar uiteraard zetten we alles op alles om de Aurora Borealis nog een keer flink te zien schitteren aan de arctische hemel. 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het laatste ontbijt vertrekken we aan het einde van de ochtend met een koffer vol belevenissen per transferbus terug naar luchthaven Rovaniemi voor een vlucht terug naar Nederland. Terveitsin Suomi! Voor altijd verliefd op de Ruska...
Transfer Sallatunturi - Rovaniemi: ca. 2 uur​

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: