Noorderlichtreis Salla Challenge

Deze speciale "Challenge" editie van de Noorderlichtreis Lapland is een prachtige uitdaging om het mooiste van Lapland op een intense manier te beleven en op een originele manier vast te leggen. Tijdens deze reis zet je net even dat stapje extra bij het jagen op het noorderlicht. Samen met onze noorderlichtexperts reis je naar Sallatunturi in Fins Lapland. Overdag beleef je mooie winteravonturen, zoals een sneeuwscootersafari en een heuse rendierrace. 's Avonds en 's nachts ga je op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels sneeuwschoenen.

Jouw noorderlichtreis in het kort
Je vliegt op 28 februari of 14 maart met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Sallatunturi, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi heb je de gehele week de beschikking over een privé bungalow en maak je dagelijks mooie excursies: per rendier, sneeuwscooter, sneeuwschoenen en met een span husky’s. Elke dag ga je samen met Noorderlicht-expert Ruben proberen te op jagen op het noorderlicht, uiteraard te voet, maar ook een avond met rendieren en op sneeuwschoenen. Elke dag krijg je van Ruben een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij jou ook adviseren. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je na een prachtige week weer naar huis.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleiders Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension en 3 x outdoor lunch

Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo – Sallatunturi en v.v.: ca. 2 uur
 

Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling en rendierracen incl. lunch (ca. 4-5 uur)
 • Huskysafari incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari - Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Salla Challenge

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het onei...

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids Ruben. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig ...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je eigen rendierpizza in het pisterestaurant en bezoek de 300m² Snowlounge. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreid...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop, onderweg wordt er gewisseld. Deze safari wordt exclusief voor deze groep noorderlichtjagers georganiseerd, zelfs inclusief een picknick “soep” lunch. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht op sneeuwschoenen: ca. 3 uur

 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland

Vandaag kun je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een o...

Vandaag kun je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Natuurexcursie en rendierracen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. 's Avonds staat er weer een diner voor je klaar in het Kiela restaurant en geeft Ruben de noorderlicht briefing voor de  avond.
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.


 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Husky’s en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch.

Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Ruben je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.

Duur husky-programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspa...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt immers in stijl afgesloten: Speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut. 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland
Dag 5 Natuurexcursie en rendierracen
Dag 6 Husky’s en noorderlicht
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner
Dag 8 Tot ziens, Lapland!
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla 
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw noorderlichtreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Seizoensafsluiter Boekbaar 21/22
  8 dagen, noorderlichtreis, 20 mrt '22

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 14 feb 2021 Boekbaar 20/21
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 1.845 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider