Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

In Oost-Lapland, aan de rand van Nationaal Park Salla, ligt onze Noorderlichtlocatie van het eerste uur: Sallatunturi. Deze plek staat in de loop der jaren al in het geheugen gegrift van vele reizigers die jou voor zijn gegaan. Dankzij het goede verblijf, de enthousiaste en inspirerende lokale gidsen en het waanzinnige landschap. Ga een week lang mee noorderlichtjagen tijdens de donkere avonden met onze Noorderlichtgids Marc de Mos en beleef fantastische activiteiten overdag, speciaal met Salla Wilderness Park voor deze reis georganiseerd.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 26 februari van Amsterdam naar Kuusamo. Samen met reisleider Marc de Mos* en de medereizigers reis je per transferbus door naar Sallatunturi. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten. Naast dagelijkse noorderlichtbriefings en -jachten beleef je overdag geweldige avonturen, zoals een rendiersledetocht, een lange huskysafari, een wildernis excursie, sneeuwscooteren, een dagtocht naar het Oulanka National Park én een noorderlichtjacht met rendieren. Naast 4 outdoor lunches is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Marc is zeer goed bekend met de arctische regio, is een goede natuur- en noorderlichtfotograaf en heeft een uitstekende kennis van het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Marc, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension

Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 1,5 uur
 • Sallatunturi – luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur

Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?
De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:
 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen in ruil voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Marc
 • Rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Wildernis excursie op sneeuwschoenen incl. outdoor lunch (ca. 5 uur)
 • Huskysafari incl. outdoor lunch (ca. 4 uur)
 • Dagtocht naar het Oulanka Nationaal Park incl. lunch (ca. 5-6 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis mét noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Halfpension + 4x lunch
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
marc-mos-noorderlicht

Marc de Mos

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.
 

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé bus vertrek je samen met reisleider Marc en de medereizigers naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht?
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Rendiersafari

Een rendiersafari vanuit Salla Wilderness Park is een adembenemende ervaring. In alle rust geniet je...

Een rendiersafari vanuit Salla Wilderness Park is een adembenemende ervaring. In alle rust geniet je vanuit je slee van de prachtige besneeuwde wereld. Maar niet voordat je van de gids een instructie hebt gekregen hoe het rendier te begeleiden. Daarna volgen we de gids en de overige rendieren door de prachtige besneeuwde wereld. Gedurende de tocht stoppen we een aantal maal, onder andere om de dieren wat te voederen, én om in een Lapse kota worstjes te grillen. Na het diner in Kiela restaurant volgt de noorderlicht briefing van Marc en bij gunstige condities een noorderlichtjacht.  

Duur rendier-programma: ca. 3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een dag in de wildernis

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlan...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. We vertrekken vanuit Salla Wilderness Park op sneeuwschoenen met een rugzak met kaart en voedsel. Onze outdoor gids leert je vandaag verschillende tricks, o.a. hoe te navigeren in deze besneeuwde wereld. Lukt het jou om door het bos en langs bevroren beekjes de verscholen wildernishut te vinden? In de hut mag je jouw eigen lunch boven het vuur bereiden. Misschien zie je nog een Siberische gaai (Fins: Kuukkeli) zitten? Leg een broodkruimel in je hand en grote kans dat deze vogel zonder mensenvrees het gewoon uit je hand komt eten. Een avontuur waarin we veel leren over de arctische natuur, veel plezier hebben en waanzinnig genieten van deze stille wereld. Na deze avonturen kan je de spieren even lekker ontspannen in je eigen bungalow voordat je weer aanschuift in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.

Duur wildernisprogramma: ca. 5 uur.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht met rendieren

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ont...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Deze sneeuwscootersafari wordt exclusief voor de noorderlichtjagers georganiseerd, waarbij de gidsen een smakelijke lunch zullen verzorgen. Achteraf kun je even lekker opladen in je privé bungalow, want deze dag is nog láng niet voorbij. Na het diner wacht jou namelijk een onvergetelijke avondsafari met rendieren! Met je rendierrijbewijs op zak van de dagexcursie, vertrek je nu met eigen slee en rendier naar een donkere open plek in de wildernis. Terwijl de gidsen een flink kampvuur bouwen hopen we dat het noorderlicht aan de hemel danst.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Duur noorderlichtjacht met rendieren: ca. 3 uur


 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Husky's

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch. Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Marc je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.
Duur husky-programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Oulanka Nationaal Park

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’...

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’s meest fotogenieke Nationaal Parken. We volgen prachtige gemarkeerde routes terwijl de stilte van de arctische natuur en de storytelling van de gids van Salla Wilderness Park elkaar afwisselt. We lunchen in Oulanka. Halverwege de middag keren we weer terug naar Sallatunturi. Na het diner volgt er uiteraard weer een noorderlichtbriefing van Marc, en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Duur Oulanka programma: ca. 4-6 uur
Transferduur Sallatunturi – Oulanka: ca. 1 uur

 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag en Laps diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspa...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, skiën of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen opgeladen voor de allerlaatste avond. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor de Noorderlichtreizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Rendiersafari
Dag 3 Een dag in de wildernis
Dag 4 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht met rendieren
Dag 5 Husky's
Dag 6 Oulanka Nationaal Park
Dag 7 Laatste volle dag en Laps diner
Dag 8 Tot ziens!
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla 
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw noorderlichtreis in Fins Lapland, waarin bijna alle dagen al zijn ingevuld. Wil je toch nóg een excursie boeken op jouw vrije dag? Dan kan dit ter plaatse, in samenspraak met de receptie of met de reisleider. 

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • De klassieker Boekbaar winter 23/24
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 16 mrt '24, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb