Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Luosto is één van onze favoriete noorderlichtlocaties. Het ligt voldoende noordelijk, de locals zorgen voor zo min mogelijk lichtvervuiling en de accommodaties en activiteiten zijn van een hoog niveau. Ga samen met noorderlichtjager Roderik Peeters een volle comfortabele week naar dit mooie plaatsje in Centraal Lapland. Je beleeft in het prachtige arctische landschap sledetochten achter rendieren en husky's, een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling in het Nationaal Park. Dagelijks houdt Roderik je op de hoogte van de noorderlichtsituatie en ga je zodra condities gunstig zijn op jacht. Hiermee maximaliseer jij je kans op het zien en eventueel fotografisch vastleggen van noorderlicht.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 2 februari 2020 van Amsterdam naar Rovaniemi. Via Santa Claus Village reis je met reisleider Roderik Peeters* en de medereizigers naar Luosto. Luosto is een klein en compact plaatsje in de machtige taigawoud, aan de voet van de Luostotunturi heuvel, met diverse skipistes. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten. Naast een sneeuwscootersafari word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, bezoek je een rendierfarm en ga je uiteraard op een rendiersafari, beleef je een huskysafari en ga je op sneeuwscooters op pad. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Roderik een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Waar mogelijk zal hij je kunnen ondersteunen bij het instellen van de camera. Roderik is zeer goed bekend met de arctische regio, is een goede natuur- en noorderlichtfotograaf en heeft een uitstekende kennis van het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Roderik, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
7 nachten in een hotelkamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension.


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
 • Luosto - luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park incl. outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Noorderlichtjachten met Roderik Peeters
 • Rendiersafari (ca. 1,5 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • 3 thema diners
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
roderik-p-noorderlicht

Roderik Peeters

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Luosto

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Rovaniemi. Met een privé bus vertrek je samen met reisleider Roderik Peeters naar Luosto, waarbij je onderweg een stop maakt bij Santa Claus Village. In Luosto check je in bij de receptie van Hotel Luostotunturi en zoek je jouw privé bungalow of hotelkamer op. Roderik neemt je mee voor een introductierondje door Luosto. Zo weet je alvast de weg voor vanavond naar de beste noorderlichtlocaties. Ook haal je de thermo-overall op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen.
Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste dagexcursie op het programma. De perfe...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste dagexcursie op het programma. De perfecte manier om de arctische natuur te begrijpen is door op sneeuwschoenen op pad te gaan. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt komen. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Roderik zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De rendierhouderij

Een bezoek aan een rendierfarm en ontmoeting met het symbool van Lapland is een must om de eeuwenoud...

Een bezoek aan een rendierfarm en ontmoeting met het symbool van Lapland is een must om de eeuwenoude Lapse cultuur en levensstijl te kunnen begrijpen. Daarom breng je vandaag een bezoek aan de rendierfarm nabij Luosto. Je maakt een sledetocht door de wildernis, en leert meer over de rendier en de traditionele rendierhouderij van de rendierhouder bij een kampvuur. Na terugkomst in Luosto heb je de vrije tijd om bijvoorbeeld de skipiste op te zoeken of te ontspannen in het hotel of bungalow. Gedurende de dag houd Roderik je op de hoogte van de noorderlicht- en weersituatie. Na het dinerbuffet gaan we uiteraard weer naar buiten. Of we zitten warm bij een zelfgemaakt vuurtje, of we worden warm van het dansende noorderlicht. Overnachting in Luosto. 
Duur rendier-programma: ca. 1,5-2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Husky’s en noorderlicht?

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout ...

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Roderik en eventueel noorderlichtjagen. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een ...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventu...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Roderik mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het dinerbuffet ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en afscheidsdiner

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse ...

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub van het hotel is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. ’s Avonds wordt er een speciaal afscheidsdiner georganiseerd. Na dit verrukkelijke diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland
Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park
Dag 3 De rendierhouderij
Dag 4 Husky’s en noorderlicht?
Dag 5 Sneeuwscooteren!
Dag 6 Vrije dag in Luosto
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en afscheidsdiner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Lapland en Noorwegen Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.445 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Comfortabele reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.345 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.365 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Lapland en Noorwegen Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Kleine groep Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • Actieve reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Afwisselende reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.445 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Seizoensafsluiter Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol