Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Luosto is één van onze favoriete noorderlichtlocaties. Het ligt voldoende noordelijk, de locals zorgen voor zo min mogelijk lichtvervuiling en de accommodaties en activiteiten zijn van een hoog niveau. Ga samen met noorderlichtjager Roderik Peeters een volle week naar dit mooie plaatsje in Centraal Lapland. Je beleeft in het prachtige arctische landschap sledetochten achter husky’s, een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling in het Nationaal Park. Ook bezoek je de Jaakkola rendierboerderij, waar je gaat dineren in een Finse kota en op jacht gaat op het noorderlicht met de rendieren. Maar er is zeker ook vrije tijd, bijvoorbeeld voor een middagje skiën op de Luostotunturi heuvel of een mooie wandeling te maken. Dagelijks houdt Roderik je op de hoogte van de noorderlichtsituatie en ga je zodra condities gunstig zijn op jacht. Hiermee maximaliseer jij je kans op het zien en eventueel fotografisch vastleggen van noorderlicht.  

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 13 februari 2022 van Amsterdam naar Kittilä. Samen met reisleider Roderik Peeters* en de medereizigers reis je naar Luosto. Luosto is een klein en compact dorpje in de machtige taigawoud, aan de voet van de Luostotunturi heuvel. Je vindt hier het hotel Luostotunturi en de bijzonder sfeervolle Finse kelo bungalows, met sauna en een open haard, en er zijn diverse skipistes. Een grote meerwaarde van de noorderlichtreis is de aanwezigheid van onze noorderlichtexpert. Iedere dag krijg je namelijk van noorderlichtgids Roderik een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Waar mogelijk zal hij je kunnen ondersteunen bij het instellen van de camera. Wij gaan niet alleen voor het noorderlicht, want ook overdag staan er louter hoogtepunten op het programma. Naast een sneeuwscootersafari, een sneeuwschoenwandeling bij het Nationaal Park en een huskytocht, beleef je een onvergetelijk bezoek aan de Jaakkola rendierboerderij.  
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Roderik, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
7 nachten in een hotelkamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension.

Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - luchthaven Kittilä: ca. 2 uur

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Roderik Peeters
 • Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park incl. outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Jaakkola rendierprogramma incl. diner (4-5 uur)
 • Goede ski-mogelijkheden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
roderik-p-noorderlicht

Roderik Peeters

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kittilä. In Luosto aangekomen schuiven we direct aan voor een heerlijke warme lunch. Daarna check je in bij de receptie van Hotel Luostotunturi en zoek je jouw privé bungalow of hotelkamer op. Roderik neemt je mee voor een introductierondje door Luosto. Ook haal je de thermo-overall op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste dagexcursie op het programma. De perfe...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste dagexcursie op het programma. De perfecte manier om de arctische natuur te ontdekken is door op sneeuwschoenen op pad te gaan. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet zonder sneeuwschoenen kunt komen. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Roderik zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een ...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. Vanavond eet je in het blokhutrestaurant, waar een dinerbuffet met Lapse gerechten op je staat te wachten. Roderik houd je op de hoogte van de noorderlichtsituatie.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Husky’s en noorderlicht?

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout ...

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout op, want na het uitgebreide ontbijtbuffet staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Roderik en eventueel noorderlichtjagen.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, lang...

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten. 
Duur rendierfarm-programma: ca. 4-5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Bezoek bi...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Bezoek bijvoorbeeld de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Op vrijdagavond is er een uitgebreid buffet voorzien in het gezellig ingeklede blokhutrestaurant. Vervolgens ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse ...

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub van het hotel is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Husky’s en noorderlicht?
Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola
Dag 6 Vrije dag in Luosto
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren