Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

Een week naar het prachtige winderwonderland van Sallatunturi in Oost-Lapland, dichtbij de Russische grens. Eind februari ligt er een dik pak sneeuw op de grond, maar ook op de bomen. Ga je het noorderlicht fotograferen boven deze prachtige sculpturen? Ga je voor een comfortabele week in Sallatunturi, met je eigen privé bungalow, mooie activiteiten en dagelijkse noorderlichtjachten met Roderik? Dan is deze week perfect voor jou.

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 21 februari 2021 van Amsterdam naar Kuusamo. Samen met reisleider Roderik Peeters* en de medereizigers reis je per transferbus door naar Sallatunturi. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten.  Naast een sneeuwscootersafari word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht, beleef je een huskysafari en is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Roderik een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij je ook assisteren. Roderik is zeer goed bekend met de arctische regio, is een goede natuur- en noorderlichtfotograaf en heeft een uitstekende kennis van het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Roderik, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalows op basis van halfpension.


Transfers

 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 1,5 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. outdoorlunch (ca. 3-4 uur)
 • Huskysafari (ca. 4 uur)
 • Natuurexcursie incl. outdoorlunch (ca. 4 uur)
 • Exclusief diner in wildernis cabin
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
roderik-p-noorderlicht

Roderik Peeters

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé bus vertrek je samen met reisleider Roderik en de medereizigers naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht?
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Noorderlicht rendiersafari

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na ...

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant heb je even alle tijd voor jezelf. De mogelijkheden zijn legio! Lekker rondwandelen, skiën of langlaufen? Na het diner ga je naar het Salla Rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. Daar heb je een perfect zicht op de noordelijke hemel. Terwijl je hopelijk de kans hebt om het noorderlicht en de rendieren samen op je droomfoto te zetten maken de gidsen op de achtergrond een open vuur. Tevens wordt er voor een warm drankje gezorgd.
Duur noorderlicht rendier-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ont...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Deze sneeuwscootersafari wordt exclusief voor de noorderlichtjagers georganiseerd, waarbij de gidsen een smakelijke lunch zullen verzorgen. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of een drankje doen in de pub. In het Kiela restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlan...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. De besneeuwde bomen, de halfbevroren beekjes en het sprookjesachtige licht maken dit een lust voor het oog. De gids neemt je op sneeuwschoenen mee naar de mooiste plekjes. Ook ga je op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen. Tussendoor geniet je van een lunch in een Finse kota. Na deze avonturen kan je de spieren weer lekker ontspannen in je eigen bungalow.
Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.
Duur programma: 4-5 uur
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kun je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een o...

Vandaag kun je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om te gaan rendierracen? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Husky’s en noorderlicht?

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch. Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Roderik je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.
Duur husky-programma: ca. 4 uur
Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspa...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt immers in stijl afgesloten: Speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.
Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Noorderlicht rendiersafari
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
Dag 5 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 6 Husky’s en noorderlicht?
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Meest volledige Lapland reis Boekbaar 20/21
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 2.345 p.p.

  Noorderlichtreis Salla Challenge

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • Actieve reis Verblijf op 2 locaties
  8 dagen, noorderlichtreis, 23 jan '22

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Net dat stapje extra.. Verblijf op 2 locaties
  8 dagen, groepsreis

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Seizoensafsluiter Boekbaar 21/22
  8 dagen, noorderlichtreis, 20 mrt '22

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 14 feb 2021 Boekbaar 20/21
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 1.845 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider