PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Winterwonderland®

Op jacht naar het noorderlicht in sprookjesachtig Salla

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Rovaniemi. Met een privé bus vertrek je samen met de reisleider naar Sallatunturi, waarbij je onderweg een stop maakt bij Santa Claus Village. In Sallatunturi hebe je een privé bungalow. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met de gids de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je tevens eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.

Dag 2

Dag 2 Noorderlicht rendiersafari

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant hebe je even alle tijd voor jezelf. De mogelijkheden zijn legio! Lekker rondwandelen, skiën of langlaufen? Na het diner ga je naar het Salla Rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. Daar heb je u een perfect zicht op de noordelijke hemel. Terwijl je hopelijk de kans hebt om het noorderlicht en de rendieren samen op je droomfoto te zetten maken de gidsen op de achtergrond een open vuur. Tevens wordt er voor een warm drankje gezorgd. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. Achteraf kan je lekker ontspannen in de privé bungalow. In het Kiela restaurant geniet je weer van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. De besneeuwde bomen, de halfbevroren beekjes en het sprookjesachtige licht maken dit een lust voor het oog. De gids neemt je op sneeuwschoenen mee naar de mooiste plekjes. Ook ga je op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen. Tussendoor geniet je van een lunch in een Finse kota. Na deze avonturen kan je de spieren weer lekker ontspannen in je eigen bungalow. Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur natuur-programma: 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kan je overdag lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om te gaan rendierracen? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.

Dag 6

Dag 6 Husky’s en noorderlicht?

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. Dit wordt ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in deze bijzondere week! En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warm hapje en drankje.

Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat de reisleider je tijdens het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: Batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan zomaar plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Salla? Of misschien vond je eerdere deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt immers in stijl afgesloten: Speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut. Of je echter rustig de tijd krijgt om van dit heerlijke diner te genieten op deze bijzonder gunstige noorderlichtlocatie hangt uiteraard af van de noorderlichtactiviteit. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur