Noorderlichtweekend Lapland

Beleef in één weekend Lapland in optima forma! Vanaf de aankomst donderdagochtend tot aan het vertrek op de zondag staat er ieder dagdeel een mooi activiteit op het programma. Een garantie op noorderlicht kunnen we niet geven. Maar we gaan de kans op het zien en vastleggen van dit natuurfenomeen maximaliseren dankzij de exclusieve noorderlicht begeleiding.

Jouw 4-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 13 januari 2022 van Amsterdam naar Kittilä in Fins Lapland. Noorderlichtman Ruben Weytjens haalt jou en de medereizigers op van de luchthaven en brengt je naar ‘zijn’ Luosto, een compact plaatsje nabij het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Na een warme lunch en het inchecken in het hotel, staat er direct een onvergetelijk avontuur te wachten. Jaakkola rendierboerderij heet jou welkom om te komen dineren in de Finse kota en aansluitend met de rendieren en een slee op een verlaten bevroren moeras te jagen op het noorderlicht. Op dag 2 ga je sneeuwscooteren en dineer je in een blokhutrestaurant. En op de 3de dag beleef je een tocht met de husky’s en gaan we noorderlichtjagen op sneeuwschoenen op de flanken van de Luostotunturi heuvel. Zondagmiddag land je weer op Schiphol. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij neemt je mee naar de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.


Verzorging:
Je verblijft:

 • 3 nachten in een hotelkamer in Luosto op basis van halfpension
 
Transfers:
 • Luchthaven Kittilä – Luosto en v.v.: ca. 1 uur en 45 min

 

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Noorderlichtjacht per sneeuwschoen (ca. 4-5 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Een exclusief programma bij Jaakkola rendierfarmboerderij, incl. diner in traditionele kota en avondtocht met rendieren op jacht naar het noorderlicht (ca. 4.5 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 4 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtweekend Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!

Vroeg in de ochtend vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de kleine Finse luchthaven Kittilä...

Vroeg in de ochtend vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de kleine Finse luchthaven Kittilä. Noorderlichtman Ruben Weytjens staat jou op te wachten en per transferbus reis je door de besneeuwde bossen naar het prachtig gelegen dorpje Luosto. Na een warme lunch in het restaurant en het ophalen van de thermokledij bij het safarihuis, begint jouw allereerste Lapland avontuur met een uniek avontuur. Je start deze reis namelijk met een exclusief avondprogramma bij de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur programma rendierboerderij: ca. 4,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren en dineren in een blokhutrestaurant

Tijdens deze 4-daagse reis genieten we van elk moment. Ontwaken in januari is al een belevenis op zi...

Tijdens deze 4-daagse reis genieten we van elk moment. Ontwaken in januari is al een belevenis op zichzelf. Terwijl je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet zie je het buiten langzaam licht worden. We lopen naar het safarihuis en na een instructie vertrekken we met de professionele gids op sneeuwscooters voor een tocht via gemarkeerde paden door de wildernis. Je rijdt met 2 personen per scooter, en je hebt uiteraard – indien gewenst – de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder.  Na wat vrije tijd ben je aan het begin van de avond welkom in het blokhutrestaurant voor een buffet met overheerlijke arctische gerechten. De noorderlichtbriefing van Ruben zal bepalen of je rustig kunt gaan eten, of het toetje misschien toch voor een keer moet overslaan.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter en incl. snack)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskytocht en noorderlichtjagen op sneeuwschoenen

Ook vandaag staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Fa...

Ook vandaag staat er weer een mooi dagprogramma voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we samen met een plaatselijke wildernisgids op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer op.

Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren en dineren in een blokhutrestaurant
Dag 3 Huskytocht en noorderlichtjagen op sneeuwschoenen
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de reis in Fins Lapland! Het boeken van eventuele aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse in samenspraak met je gids. 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 4 feb '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlicht-arcticans-luosto-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 31 dec '22 of 18 feb '23, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • Mét Noorderlichtgids Boekbaar 22/23
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis_golden_circle_lapland_header_thumb
 • De klassieker Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam