PRINT PAGINA

Op jacht naar het noorderlicht

Groepsreis in Sommarøy, Kilpisjärvi en Luosto met noorderlichtgids

Dag 1

Dag 1 Welkom in de fjorden!

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar het eiland Tromsøya, in Tromsø. In Tromsø stop je direct bij de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen vanop 421 meter hoogte! Na wat vrije tijd in het stadje reis je via een prachtige route verder naar de eilandjes van Sommarøy. Bij aankomst in Sommarøy volgt de check-in en is het al snel tijd voor het diner in het restaurant met Noorse specialiteiten. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Je maakt meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Wie weet heb je geluk en is het meteen de eerste avond al raak?
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy.

Dag 2

Dag 2 Boottocht, koraalstranden en noorderlicht?

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Vandaag staat er eerst een tocht langs de eilandjes en kliffen op het programma. Hopelijk zie je verschillende soorten wildlife zoals de zeearend en zeehondjes. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Maak zeker ook een mooie wandeling over de witte stranden, bezaaid met versteend koraal. Tijdens het laatste diner op deze bijzondere locatie proost je samen met Ruben en de medereizigers op alweer de laatste avond in Noorwegen. Daarna is het tijd om het unieke zelfgebouwde basestation van lokale noorderlichtjager Halvar op te zoeken. Dit is misschien wel de beste plek op Sommarøy om op het noorderlicht te jagen, met hopelijk het groene licht reflecterend in het water van de Noorse Zee.
Duur boottocht-programma: ca. 1,5 uur
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy

Dag 3

Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar een plekje nabij het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Aan het einde van de middag kom je aan in Kilpisjärvi. Bij  Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. Na het inchecken in je privé chalet met sauna, geniet je van een dinerbuffet in het restaurant van Tundrea. Uiteraard krijg je weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 4

Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur en krijg je een lekkere soeplunch aangeboden. Ook kun je mee doen aan de lasso-competitie. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om jouw droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste berken en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga welke zich uitstrekt tot diep in Siberië. In Luosto is een bungalow of hotelkamer voor je gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Diner in Hotel Luostotunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Luosto.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk succesvolle noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is deze laatste volle dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een heerlijk dinerbuffet op een sfeervolle locatie in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke week. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben ga je weer op noorderlichtjacht.
Overnachting in Luosto.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur