PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Ruska

Fantastische locaties én activiteiten onder het noorderlicht!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je ontmoet hier Arcticans Noorderlichtgids Ruben Weytjens, en samen met de medereizigers zoeken jullie de Finse transferbus op. Dichtbij de luchthaven bevindt zich het Santa Claus Village “Kerstmansdorp”. In deze commerciële setting heb je de mogelijkheid om al je kerstkaarten versturen met een officiële Kerstmanstempel, maar ook om al wat Lapse souvenirs en een broodje te kopen. Je vervolgt de reis naar het dorpje Luosto. Na ca. 1,5 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Luosto. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Liever een superior room in het hotel? Ook dat is mogelijk! We eten vanavond samen in het hotelrestaurant, waar Ruben ook al zijn eerste noorderlichtbriefing zal verzorgen. Maak in de middag alvast een wandeling achter het hotel, zodat je perfect voorbereid bent om vanavond wanneer het noorderlicht plots verschijnt snel de juiste observatieplek te vinden.
Transfer Rovaniemi - Luosto: ca. 113 km, ca. 1,5 uur rijden
 

Dag 2

Dag 2 Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij

Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur. Misschien lopen we vandaag naar de top van de Luostotunturi heuvel, of naar de Lampivaara heuvel waar ook de amethistmijn zich bevindt? Zorg dat je niet te laat terug bent, want we zijn vanavond welkom bij Jaakkola rendierboerderij waar rendierhoudster Anu jou een verrukkelijk diner aanbiedt. De avond begint met een heerlijke raapsoep, langzaam gegaarde zalm en zelfgebakken brood gevolgd door rendierstoof en aardappelpuree. Na het hoofdgerecht kun je je eigen pannenkoek bakken, deze wordt geserveerd met bergbraambessen en slagroom. Onder het genot van een zoet dessert luister je naar de verhalen van Anu. Ook heb je de mogelijkheid om de rendieren van Anu te voederen. Terug in Luosto sluit je de avond hopelijk af met een mooie noorderlichtshow.
Duur Jaakkola programma: ca. 2,5 uur.
 

Dag 3

Dag 3 Jouw dag in Luosto en omgeving

Jouw dag in Luosto en omgeving

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Je zult de eerste herfstkleuren al zien ontstaan op de mossen en de berken, en dat gecombineerd met de imponerende stilte en waanzinnig weidse uitzichten vanaf de heuvel, zul je als snel volledig tot rust komen. Je maakt vast een paar geweldige wandelingen met Ruben en de reisgenoten. Je kunt dineren op jouw zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in het hotel, en – indien de condities gunstig zijn – kun je hopelijk gaan noorderlichtjagen in de omgeving van Luosto.
 

Dag 4

Dag 4 Jouw dag in Luosto en omgeving

Jouw dag in Luosto en omgeving

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met elektrische fatbikes op avontuur te gaan. Ruben zal de mogelijkheden met je bespreken. Dineren doe je weer op jouw zelfgekozen locatie, met misschien later op de avond noorderlicht?
 

Dag 5

Dag 5 Naar Salla Wilderness Park

Naar Salla Wilderness Park

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van jouw boomstam-cabin en onze vrienden in Luosto. Maar wees niet getreurd; je gaat vandaag nieuwe vrienden maken in Sallatunturi. Onderweg naar Sallatunturi stoppen we bij de Isokuru kloof, met een diepte van 220 meter de diepste kloof van Finland. Een pad met loopplanken op de bodem van de kloof leidt naar het Pyhänkasteenlampi-meer en naar de Pyhänkasteenputous-waterval. Bij het Salla Wilderness Park neem je intrek in één van de fantastisch gelegen Salla Wilderness Lodges, met eigen jacuzzi. Je dineert in het restaurant van Salla Wilderness Park en overnacht in je privé lodge, waarin je – dankzij de glazen wand – een geweldig uitzicht hebt op de Noordelijke hemel om het noorderlicht vanuit je bed te zien dansen.
Rijafstand Luosto – Sallatunturi: ca. 150 km | ca. 2 uur rijden
 

Dag 6

Dag 6 Rendierprogramma en zalm grillen

Rendierprogramma en zalm grillen

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Salla Wilderness Park maak je weer je plannen voor deze dag. Er zijn verschillende wandelroutes in Sallatunturi en het nabijgelegen Nationaal Park of je huurt een mountainbike. We zijn halverwege de middag welkom in het Wilderness Park om samen met een lokale gids de rendieren in het bos bijeen te roepen. Aansluitend geniet je bij het open vuur van een heerlijke zalmmoot; langzaam gegaard op een houten plaat bij het vuur. In de avond houden we op deze geweldige noorderlichtlocatie de hemel uiteraard goed in de gaten. Misschien zie je het wel vanuit jouw privé jacuzzi? 
Duur programma: ca. 3 uur.
 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Laatste volle dag in Lapland

Haal vandaag nog het maximale uit jouw laatste volle dag in Lapland. Misschien boek je nog een optionele excursie, bijvoorbeeld kanovaren? Na het diner is het tijd voor de laatste kans op het noorderlicht. 
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Deze onvergetelijke week zit er helaas weer op. Na het ontbijt bij het Wilderness Park rijden we terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Sallatunturi – Rovaniemi: ca. 156 km | ca. 2 uur rijden.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: