PRINT PAGINA

Noorderlichtstart 2024 Lapland

Beleef de start van het noorderlichtseizoen in Luosto én Salla!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je ontmoet hier Arcticans Noorderlichtgids Kevin Theunissen, en samen met de medereizigers zoeken jullie de Finse transferbus op. Dichtbij de luchthaven bevindt zich het Santa Claus Village “Kerstmansdorp”. In deze commerciële setting heb je de mogelijkheid om al je kerstkaarten versturen met een officiële Kerstmanstempel, maar ook om al wat Lapse souvenirs en een broodje te kopen. Je vervolgt de reis naar het dorpje Luosto. Na ca. 1,5 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Luosto. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Liever een superior room in het hotel? Ook dat is mogelijk! We eten vanavond samen in het hotelrestaurant, waar Kevin ook al zijn eerste noorderlichtbriefing zal verzorgen. Maak in de middag alvast een wandeling achter het hotel, zodat je perfect voorbereid bent om vanavond wanneer het noorderlicht plots verschijnt snel de juiste observatieplek te vinden.
Transfer Rovaniemi - Luosto: ca. 113 km, ca. 1,5 uur rijden
 

Dag 2

Dag 2 Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij

Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur. Misschien lopen we vandaag naar de top van de Luostotunturi heuvel, of naar de Lampivaara heuvel waar ook de amethistmijn zich bevindt? Zorg dat je niet te laat terug bent, want we zijn vanavond welkom bij Jaakkola rendierboerderij waar rendierhoudster Anu jou een verrukkelijk diner aanbiedt. De avond begint met een heerlijke raapsoep, langzaam gegaarde zalm en zelfgebakken brood gevolgd door rendierstoof en aardappelpuree. Na het hoofdgerecht kun je je eigen pannenkoek bakken, deze wordt geserveerd met bergbraambessen en slagroom. Onder het genot van een zoet dessert luister je naar de verhalen van Anu. Ook heb je de mogelijkheid om de rendieren van Anu te voederen. Terug in Luosto sluit je de avond hopelijk af met noorderlicht.
Duur Jaakkola programma: ca. 2,5 uur.
 

Dag 3

Dag 3 Jouw dag in Luosto

Jouw dag in Luosto

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Misschien zie je de eerste herfstkleuren al zien ontstaan op de mossen en andere lage planten op de grond, en dat gecombineerd met de imponerende stilte en waanzinnig weidse uitzichten vanaf de heuvel, zul je als snel volledig tot rust komen. Je maakt vast een paar geweldige wandelingen met Kevin en de reisgenoten. Je kunt dineren op jouw zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in het hotel, en – indien de condities gunstig zijn – kun je hopelijk gaan noorderlichtjagen in de omgeving van Luosto.
 

Dag 4

Dag 4 Jouw dag in Luosto

Jouw dag in Luosto

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met elektrische fatbikes op avontuur te gaan. Kevin zal de mogelijkheden met je bespreken. Dineren doe je weer op jouw zelfgekozen locatie, met misschien later op de avond noorderlicht?
 

Dag 5

Dag 5 Via Isokuru naar Salla Wilderness Park

Via Isokuru naar Salla Wilderness Park

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van onze vrienden in Luosto. Maar wees niet getreurd; je gaat vandaag nieuwe vrienden maken in Sallatunturi. Onderweg naar Sallatunturi stoppen we bij de Isokuru kloof, met een diepte van 220 meter de diepste kloof van Finland. Een pad met loopplanken op de bodem van de kloof leidt naar het Pyhänkasteenlampi-meer en naar de Pyhänkasteenputous-waterval. Bij het Salla Wilderness Park neem je intrek in één van de fantastisch gelegen Salla Wilderness Lodges, met eigen jacuzzi. We zijn aan het einde van de middag welkom in het Wilderness Park om samen met een lokale gids de rendieren in het bos bijeen te roepen. Aansluitend geniet je bij het open vuur van een heerlijke zalmmoot; langzaam gegaard op een houten plaat bij het vuur. Je overnacht in je privé lodge, waarin je – dankzij de glazen wand – een geweldig uitzicht hebt op de Noordelijke hemel om het noorderlicht vanuit je bed te zien dansen.
Rijafstand Luosto – Sallatunturi: ca. 150 km | ca. 2 uur rijden
Duur rendierprogramma incl. zalmgrillen: ca. 3 uur

 

Dag 6

Dag 6 Jouw dag in Salla

Jouw dag in Salla

Na het ontbijtbuffet in het restaurant van het Wilderness Park is de dag aan jou. Er zijn tal van mogelijkheden om te genieten van het fantastische landschap. Je kunt zelf een wandelroute volgen maar ook een optionele excursie boeken. Zoals een kanotrip op het Hangasjärvi-wildernismeer. Of een natuurhike bij Pirttivaara. Kevin zal jou hier over bijpraten. Je dineert in het restaurant van Salla Wilderness Park en overnacht wederom in je privé lodge. 

Dag 7

Dag 7 Jouw dag in Salla

Jouw dag in Salla

Ook vandaag staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar in het restaurant van het Wilderness Park. En ook vandaag is de dag helemaal aan jou! Vandaag is het optioneel mogelijk om met een lokale gids naar het prachtige Oulanka National Park te gaan, voor een wandeling langs de stroomversnellingen en een heerlijke lunch. Of maak een wandeling naar de top van de Sallatunturi heuvel? Jouw laatste avondmaal in Lapland staat vanavond voor je klaar in het restaurant van het Wilderness Park, met hopelijk aansluitend een prachtige noorderlichtavond. 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens Lapland!

Tot ziens Lapland!

Deze onvergetelijke week zit er helaas weer op. Na het ontbijt bij het Wilderness Park rijden we terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Sallatunturi – Rovaniemi: ca. 156 km | ca. 2 uur rijden.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: