PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland

Op jacht naar het noorderlicht in the middle of nowhere

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo of Rovaniemi. Met een privé-bus reis je samen met jouw reisleider naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met de reisleider de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je ook eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat jouw eerste natuurexcursie op het programma. Een lokale gids van Wilderness Park Salla neemt je op sneeuwschoenen mee naar het Winterwonderland, waaronder de verscholen 'ijsmuur'. Ook ga je op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen; een geliefde bezigheid voor de Finnen! In een Finse kota geniet je van een lunch. Na dit avontuur kun je even gaan ontspannen in je cabin of even een drankje doen met de medereizigers in de Papana Pupi bar. Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.

Duur programma: ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlichtjagen met rendieren

Sneeuwscooters en noorderlichtjagen met rendieren

Na een fijne nachtrust in je bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. We stoppen bij een hut om te genieten van een heerlijke warme lunch. Achteraf kun je even lekker opladen in je privé bungalow, want deze dag is nog láng niet voorbij. Na het diner wacht jou namelijk een onvergetelijke avondsafari met rendieren! Aan het begin van de avond vertrek je met eigen slee en rendier naar een donkere open plek in de wildernis, uiteraard onder begeleiding van lokale gidsen. Met wat geluk zullen we het noorderlicht aan de hemel zien dansen. 
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Duur noorderlichtjacht met rendieren: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen

Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen

Diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht heeft weer even wat extra tijd om uit te slapen. Geniet lekker in het Winterwonderland en onderneem waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele rendiersafari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.

Dag 5

Dag 5 Husky’s en noorderlicht

Husky’s en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch. Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat de Noorderlichtgids je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.

Duur husky-programma: ca. 4 uur

Dag 6

Dag 6 Oulanka Nationaal Park

Oulanka Nationaal Park

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’s meest fotogenieke Nationaal Parken. We volgen prachtige gemarkeerde routes terwijl de stilte van de arctische natuur en de storytelling van de gids van Salla Wilderness Park elkaar afwisselen. We lunchen in Basecamp Oulanka. Halverwege de middag keren we weer terug naar Sallatunturi. Na het diner volgt er uiteraard weer een noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Duur Oulanka programma: ca. 5-6 uur incl. transfers
Transferduur Sallatunturi – Oulanka: ca. 1 uur

 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en afscheidsdiner in Finse Kota

Vrije dag en afscheidsdiner in Finse Kota

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, skiën of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen opgeladen voor de allerlaatste avond. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor de Noorderlichtreizigers wordt er een diner georganiseerd in het Wilderness Park. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: