PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Beleef de terugkeer van de zon op Spitsbergen en rondom Sommarøy

Dag 1

Dag 1 Welkom in Tromsø

Met een SAS vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet je de medereizigers en reisleiders. Het avontuur gaat direct van start met een schitterende tocht naar de afgelegen eilanden van Sommarøy. Een walhalla voor fotograferen! Weg van de stadslichten, zodat je misschien op de eerste avond al het noorderlicht gaat zien. In het hotel van Sommarøy wordt een dinerbuffet georganiseerd. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.

Dag 2

Dag 2 Naar het dak van de wereld

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om het vaste land van Noorwegen te verlaten. Want Spitsbergen wacht! Net als de vroegere poolreizigers reis je vanuit Tromsø naar Longyearbyen op Spitsbergen. Welkom op het dak van de wereld, in de meest noordelijk bewoonde plaats ter wereld. Direct na aankomst neemt een lokale gids je mee voor een sightseeing door Longyearbyen en omgeving. Je verblijft in het Radisson Blu Polar Hotel, nabij het centrum van dit kleine plaatsje. Het is bij aankomst al donker op Spitsbergen. Misschien dat je dus al rond het diner het noorderlicht aan de hemel ziet dansen! De reisleiders zullen je informeren over de regels op Spitsbergen. Geniet van het bijzonder smakelijke diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur sightseeing-programma: ca. 2 uur.

Dag 3

Dag 3 Husky's, locals en Camp Barentsz

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Deze dag ontmoet je bijzondere dieren, mensen en hopelijk het noorderlicht. Aan het begin van de ochtend ga je naar een lokale huskyfarm voor een huskytocht door deze adembenemende omgeving. Het is nog behoorlijk donker, dus met een hoofdlamp ga je de husky’s harnassen en voor de slee zetten. De gids leidt de groep met twee reizigers in de slee en de groep volgt met twee personen per slee. Tijdens de tocht wordt het langzaam licht. In de middag zal Stein Henningsen een voordracht geven over het leven op Svalbard. In de avond ga je per bus naar Camp Barentz, ca. 10 km buiten Longyearbyen. Weg van de lichtvervuiling, dus een grotere kans op het zien van noorderlicht. Tijdens deze avond in een replica van ’t Behouden Huys geniet je van een presentatie over het noorderlicht, het leven van Willem Barentsz en een arctisch diner. Wanneer je na het diner even met de gewapende gids naar buiten gaat om intens te luisteren naar de stilte, besef dat je je waarschijnlijk begeeft in de meest noordelijke groep mensen ter wereld. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur huskysafari: ca. 3 uur
Duur lezing ‘Life in Svalbard’: ca. 1 uur
Duur Camp Barentsz diner: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Noorderlichtjacht op Spitsbergen

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Durf je het aan om een hele dag te sneeuwscooteren naar de Tempelfjord? Boek dan vooraf één van de spectaculaire excursies, door de valleien en over de gletsjers. Ook een kortere sneeuwscootersafari is mogelijk. De gidsen gaan je op een zeer professionele manier begeleiden door deze arctische wildernis. Altijd bewapend met een geweer, mocht je een ijsbeer ontmoeten. Dineren doe je weer in het restaurant van het hotel, Restaurant Nansen. Vernoemd naar Fridtjof Nansen; één van de meest legendarische Noorse poolreizigers. In de avond beleef je een bijzondere noorderlichtjacht avond. Eerst reis je per bus naar de Coal Miners Cabins voor een verrukkelijk diner. Daarna verlaat je de nederzetting Longyearbyen, op jacht naar het noorderlicht. Per bus rijden we naar een donkere plek. Uiteraard ook weer met een bewapende gids. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur noorderlichtjacht per bus: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije arctische dag

Kies ook vandaag jouw droomexcursie, zoals bijvoorbeeld een lange huskysafari naar een ijsgrot onder een gletsjer. Of bezoek een ijsgrot met de grote rode ‘Snowcat’, een rupsvoertuig die jou naar de Longyearbyen gletsjer brengt. Maar 'gewoon' een dag in Longyearbyen is ook volop avontuur. Verwonder je over het bijzondere leven van de locals en zoek de gezelligheid op in één van de barretjes of restaurantjes. Geniet vanavond wederom van een diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.

Dag 6

Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy

Maak in de ochtend na het uitgebreide ontbijtbuffet nog een laatste wandeling en bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het middaguur vlieg je van Longyearbyen terug naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø reizen we weer naar het schilderachtig mooie Sommarøy. De avond is al aangebroken. Snel dineren dus. Je bent bevoorrecht om bij de zelfgebouwde basestation van Halvar op het noorderlicht te jagen. Binnen is het behaaglijk warm, buiten zie je hopelijk het noorderlicht reflecterend in het water van de Noorse Zee. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.

Dag 7

Dag 7 Boottocht en parelwitte stranden

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag een moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink misschien een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met de reisleiders en de medereizigers op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht op een bijzondere locatie. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Tromsø voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: