Tromsø: noorderlicht, excursies, orka's en musea
Tromsø De stad van het noorderlicht

Tromsø: noorderlicht, excursies, orka's en musea

In Noord-Noorwegen is Tromsø de place to be voor een actieve winterweek, gecombineerd met de gezelligheid van een leuke stad. Deze stad wordt niet alleen liefkozend het 'Parijs van het Noorden' genoemd, het is in de winter ook de stad van het noorderlicht. Reizigers van over de hele wereld reizen ieder jaar af naar Tromsø om het magische noorderlicht te zien.

Maar waarom juist het noorderlicht in Tromsø zien? Tijdens de wintermaanden is het immers op iedere plaats in Noord-Noorwegen of Lapland mogelijk om aurora borealis met eigen ogen waar te nemen. Wat Tromsø zo leuk maakt is dat er veel meer te doen is dan alleen het noorderlicht spotten. Denk aan de geweldige excursies zoals een huskysafari of sneeuwscootertocht. Maar dankzij de ligging tussen het water, de fjorden en bergen is Tromsø ook heel erg geschikt voor excursies op zee. Met een beetje geluk kun je de walvissen en orka's zelfs al vanaf de kades in de haven zien zwemmen.

Waar veel reizigers zich over verbazen is hoe trendy de stad is. Hoewel Tromsø boven de poolcirkel ligt, zijn er opvallend veel gezellige restaurants en barretjes. Maar de stad van het noorderlicht beschikt ook over interessante musea. In het Polar Museum kom je meer te weten over de vele poolexpedities die vanuit deze stad vertrokken, Polaria is het meest noordelijk gelegen aquarium ter wereld en in het Tromsø Museum leer je niet alleen meer over de stad, maar ook over het magische noorderlicht.

Tromsø en noorderlicht: de ideale combinatie

Naast de musea, restaurants en leuke excursies staat één onderwerp met stip op 1 voor veel reizigers: het noorderlicht. Voor kenners van dit natuurverschijnsel klinkt de combinatie stad en noorderlicht misschien wat vreemd in de oren. Want één van de belangrijkste voorwaarden om het schouwspel te zien is dat er geen lichtvervuiling mag zijn. Het voordeel van Tromsø is echter dat je binnen een oogwenk buiten de stad en midden in de natuur zit, waar het noorderlicht zich graag laat zien. Boek je een noorderlicht Tromsø reis via Voigt Travel, dan is een noorderlicht excursie uiteraard inbegrepen.

Noorderlicht Tromsø reis boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de winter naar Tromsø. Bekijk onze prachtige reizen waarbij Tromsø is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

noorderlicht tromso

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel