Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Laat jouw Laplanddromen in vervulling gaan tijdens deze speciale 8-daagse Noorderlichtreis naar twee verschillende locaties in Fins Lapland. Wanneer eind februari de zon ’s middags weer wat hoger aan de hemel staat, ga je samen met Noorderlichtgids en fotograaf Joris van der Maarel en gelijkgestemde reizigers op jacht naar het noorderlicht. In zowel Salla als Luosto slaap je in een privé bungalow met sauna. Overdag beleef je geweldige Laplandavonturen en ’s avonds laat Joris niets aan het toeval over om het noorderlicht te zien. Voor de (beginnende) fotografieliefhebber is de aanwezigheid van Joris ook een absolute meerwaarde.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt op 24 februari 2019 met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Salla, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi verblijf je 4 nachten in een privé bungalow en maak je in een slee voortgetrokken door een rendier op jacht naar het noorderlicht. Je beleeft een sneeuwscootersafari en gaat tijdens een prachtige wildernisexcursie op sneeuwschoenen op pad. Tijdens de laatste avond in Salla wordt er zelfs een exclusief diner geserveerd in een wildernis cabin. Iedere avond krijg je van Joris een briefing over de noorderlichtsituatie en ga je ’s avonds naar de beste noorderlichtlocaties in en nabij Sallatunturi. Op dag 5 verplaats je je naar Luosto, aan de rand van het Nationaal Park Pyhä-Luosto. Ook de laatste 4 dagen geniet je van een privé bungalow, met sauna en open haard. Naast de dagelijkse noorderlichtjachten in en nabij Luosto, ga je op safari met een eigen huskyspan door de besneeuwde bossen en bevroren moerassen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer naar huis. Joris zal meermaals een fotografie en astronomie workshop inplannen, om je perfect te begeleiden in deze fascinerende arctische wereld.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Joris van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins Luosto op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - Luosto: ca. 2 uur
 • Kittilä – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Joris van der Maarel
 • Noorderlicht rendiersafari in Salla (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari in Salla (ca. 2 uur)
 • Natuurexcursie in Salla (ca. 4 uur)
 • Huskysafari 10km in Luosto
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Fotografie en astronomie workshops
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
jos-vdm-noorderlicht

Jos van der Maarel

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Je vliegt van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap...

Je vliegt van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland, maak je direct kennis met reisleider Joris van der Maarel. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing van Joris en ga je bij gunstige condities naar buiten voor de noorderlichtjacht. Wanneer het noorderlicht niet opdaagt, vertelt Joris je de mooiste verhalen over de sterrenhemel. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met wanneer u de gordijnen open doet een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga met de gidsen lekker wandelen in de natuur of ga op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Of bekijk nog eens de (noorderlicht?) foto’s van gisteren, samen met Joris. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek met kans op het zien van noorderlicht. Overdag is er ook zeker tijd om met Joris een fotografie workshop in te plannen. Je overnacht in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Vandaag is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de ...

Vandaag is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen en om je privé sauna op te stoken. Of om bijvoorbeeld even te skiën op de Sallatunturi skipiste. Na het diner ga je wederom met Joris op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcursie en ijsvissen

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Midden op een bevroren meer boor je een gat door het ijs en ga je proberen wat de Finnen het liefste doen tijdens de vroege winterlente dagen: ijsvissen! Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Na deze inspannende activiteit geniet je deze laatste avond in Salla van een smakelijk diner in een wildernis cabin, op een perfecte noorderlichtlocatie. Terug in Sallatunturi laat Joris niets aan het toeval over. Het kan wederom een lange noorderlichtavond worden. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderscho...

Na het ontbijt staat er een transfer van ca. 1,5 uur op het programma. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. Grote kans dat je ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. In Luosto aangekomen check je in bij Hotel Luostotunturi voor je privé cabin, opgetrokken uit hele boomstammen met een privé sauna! Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet je precies waar de beste noorderlichtplekken zijn en haal je de thermo overall en laarzen op. Na het diner gaat je bij goede condities op noorderlichtjacht met Joris. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari!

Even rustig uitslapen in je knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarn...

Even rustig uitslapen in je knusse cabin; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die je echt móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van ca. 10 km, met één persoon in de slee, de ander achterop. In de middag heb je weer wat tijd voor jezelf. Geniet van het diner in Hotel Luostotunturi. Joris van der Maarel doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie ga je weer noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur huskytocht: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wand...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of met Joris een excursie maken naar de magische Lampivaara met haar amethistmijn. Joris zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Natuurexcursie en ijsvissen
Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto
Dag 6 Huskysafari!
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens een rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Salla én Ruka
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 sept '22, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Ruska

  dag-tot-dag-noorderlichtreis-ruska5
 • Mét Noorderlichtgids Boekbaar 22/23
  8 dagen, noorderlichtreis, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis_golden_circle_lapland_header_thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 4 feb '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlicht-arcticans-luosto-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 31 dec '22 of 18 feb '23, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 20 mrt '22, v.a. € 1.945 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam