Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Mooiste winteravonturen in spectaculaire arctische landschappen

noorderlichtreis-poolweek-lapland-header

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Je wordt tijdens deze reis door Noorderlichtgids Ruben Weytjens meegenomen naar het desolate maar werkelijk prachtige toendralandschap van Kilpisjärvi, nabij het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. Beleef het toendralandschap intens door met locals te gaan ijsvissen op een hoogtemeer achter de heilige Saana berg en op sneeuwscooters de spectaculaire omgeving te verkennen. De reis wordt voortgezet naar de taigabossen van Centraal Lapland, waar je in het plaatsje Luosto een huskysafari en natuurexcursie beleeft. Uiteraard wordt je door Ruben elke dag geüpdatet over de actuele noorderlichtkansen. Hij zal geen kans onbenut laten om jou van dit mooie spektakel te laten genieten!

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel: Tromsø. Na een warm welkom door reisleider Ruben* gaat het avontuur beginnen. Je gaat direct de hoogte in met de Fjellheisen kabelbaan voor een spectaculair uitzicht over de stad vanaf 421 meter hoogte. Dan reis je samen met de medereizigers verder naar het kleine Finse dorpje Kilpisjärvi. Je verblijft de komende 3 nachten in een werkelijk schitterend gebied, en op een fabuleuze noorderlichtlocatie. Achter de voor Sami heilige berg Saana beleef je leuke activiteiten op het hoogtemeertje. Ook ga je per sneeuwscooter over de bevroren Kilpisjärvi meer naar het drielandenpunt. De jacht op het noorderlicht wordt na 4 dagen voortgezet in centraal Lapland: Luosto. Met een mooie huskysafari, een sneeuwschoenwandeling in het Nationaal Park met een outdoorlunch, de noorderlichtjachten en met een comfortabel verblijf in een privé bungalow of hotelkamer zijn de kers op de taart. Vanuit Ivalo vlieg je weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 3 nachten in Tundrea appartmenten in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 4 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Tromsø – Kilpisjärvi: ca. 2,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 5,5 uur
 • Luosto – luchthaven Ivalo: ca. 2,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Tocht naar hoogtemeer Saana met ijsvissen incl. outdoorlunch (ca. 4-5 uur)
 • Sneeuwscootersafari naar drielandenpunt (ca. 2-3 uur)
 • Busreis 'van toendra naar taiga'
 • Huskysafari 8-10 km in Luosto
 • Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park incl. outdoorlunch (ca. 3 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Poolweek Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.
 

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt je direct mee naar de Fje...

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø, Noorwegen. Reisleider Ruben neemt je direct mee naar de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen! Vervolgens reis je verder naar Kilpisjärvi. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. Na aankomst in het kleine plaatsje Kilpisjärvi haal je eerst bij het hoofdgebouw van Kilpissafarit je thermokledij voor de aankomende dagen op. Na het inchecken in jouw privé appartement of chalet met sauna, geniet je van een dinerbuffet in het hoofdgebouw. Ook is het tijd voor de eerste Noorderlichtbriefing van Ruben met de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Hopelijk zie je direct op de eerste avond het magische licht aan de hemel dansen. Overnachting in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vos ...

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vos ziet lopen zodra je de gordijnen opent. Wanneer je naar het hoofdgebouw loopt voor het ontbijtbuffet zie je de machtige Saana berg. Voor de Sami bevolking (de autochtone bevolkingsgroep in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Fins Lapland en het Russische Kola schiereiland) is deze berg heilig. Na het ontbijtbuffet hoor je de sneeuwscooters aan komen rijden; de gidsen van Kilpissafarit nemen je vandaag mee op avontuur naar een hoogtemeertje achter de Saana berg. In een slede achter de sneeuwscooter word je voortgetrokken naar het Saanajärvi meer om te gaan ijsvissen, lassowerpen en simpelweg te genieten van het fantastische uitzicht. Bij het open vuur wordt een smakelijke soeplunch bereidt en natuurlijk staat er een warm drankje voor je klaar. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijgt je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities trek je er vanavond zeker weer op uit. Overnachting in Tundrea apartments.
Duur Saanajärvi-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren over de toendra!

Gisteren heb je al een prachtige ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer je de andere kant op k...

Gisteren heb je al een prachtige ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer je de andere kant op kijkt zie je de machtige Kilpisjärvi meer, nabij het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. De komende paar uur gaat dit jouw speelterrein worden. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug Tundrea. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden en eventueel jouw camera met tripod te installeren. Overnachting in Tundrea Kilpisjärvi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet van Tundrea vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van ...

Na het laatste ontbijtbuffet van Tundrea vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om je droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je onderweg zelfs een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste sparren en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is voor de aankomende 4 nachten een privé bungalow of hotelkamer gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Met husky's door de heuvels van Luosto

Vandaag word je wakker in het taigawoud van Finland! Je eerste volle dag in Luosto begint met een to...

Vandaag word je wakker in het taigawoud van Finland! Je eerste volle dag in Luosto begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en ontmoet er de dolenthousiaste honden. Uiteraard krijg je voorafgaand aan de safari een uitgebreide instructie van de lokale gids, zoals hoe de slee te besturen en het lichaamsgewicht te gebruiken. Dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat je het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, kun je misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. ’s Middags heb je wat vrije tijd om te ontspannen of misschien zelfs te gaan skiën? 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing, met bij gunstige condities aansluitend een noorderlichtjacht. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwscho...

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Ruben zorgt weer voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 3 uur (inclusief outdoorlunch)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk lange en succesvolle noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen?...

Door een hopelijk lange en succesvolle noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld met Ruben een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een bijzonder dinerbuffet in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke poolweek. Met behulp van de noorderlichtvoorspelling haal je voor de laatste keer deze week alles uit de kast voor een succesvolle noorderlichtjacht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt...

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna de transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het arctisch gebied!
Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 3 Sneeuwscooteren over de toendra!
Dag 4 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 5 Met husky's door de heuvels van Luosto
Dag 6 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park
Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • 25 jan 2020 Gegarandeerd vertrek
  7 dagen, groepsreis, v.a. € 2.095 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-7dagen-thumb
 • 22 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 22 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • 23 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • 12 jan of 15 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • 4 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • 2 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.912 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb
 • 18 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • 12 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • 29 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol