Noorderlichtreis Samiland

Een exclusieve noorderlichtreis door het land van de Sami en rendieren

noorderlichtreis-samiland-header

Noorderlichtreis Samiland

Ga 25 november 2018 met noorderlichtgids Ruben Weytjens mee op een exclusieve rondreis door Lapland en Finnmark. Deze periode is de start van de midwinter, door de Finnen ook wel ‘Kaamos’ genoemd. Het staat bekend om de sprookjesachtige dagen met blauw licht. Je bent onderdeel van de eerste noorderlichtreis van deze winter, in het land van het enige inheemse volk van de EU: de Sami. Juist in Noord-Lapland en het Noorse Finnmark zijn de Sami nog actief met rendierhouderijen of andere handel. Wij gaan gedurende de 8-daagse reis verblijven in het prachtige Jeris en in het centrum van de Noorse Sami Kautokeino. We sluiten de reis af op de sublieme noorderlichtlocatie Korpikartano. Alle locaties zijn zorgvuldig geselecteerde locaties om met Noorderlichtexpert Ruben onder optimale omstandigheden op jacht te gaan op het noorderlicht. 

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar het Finse Kittilä. Samen met jouw reisgenoten, gids Ruben* en de bus met chauffeur (die de gehele week bij de groep zal blijven) rijd je naar Hotel Jeris, gelegen aan het gelijknamige meer. Beleef hier een sneeuwscootersafari en geniet van de ‘arctic spa’. De reis wordt vervolgd met een boeiende reis door het toendra landschap naar het Noorse Kautokeino. 2 nachten verblijf je in het Thon Hotel en ga je op bezoek bij een Sami rendierhouder inclusief een korte sledetocht. De laatste 3 nachten verblijf je in Hotel Korpikartano, gelegen bij het Lemmenjoki Nationaal Park. Hotel Korpikartano is een voormalig Sami schoolgebouw. Gebruik van de sauna en sneeuwschoenen is inbegrepen, alsmede een huskysafari. Elke dag verzorgt Ruben een noorderlichtbriefing en gaat hij met je op jacht naar het noorderlicht.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Hotel Jeris op basis van halfpension
 • 2 nachten in Thon Hotel Kautokeino op basis van halfpension
 • 3 nachten in Hotel Korpikartano op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Jeris: ca. 45 minuten
 • Jeris - Kautokeino: ca. 2,5 uur
 • Kautokeino - Lemmenjoki: ca. 4 uur
 • Lemmenjoki - Luchthaven Kittilä: ca. 2,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Sneeuwscootersafari bij Jeris
 • Verblijf in het hart van Finnmark, Samiland
 • Bezoek en activiteiten bij Sami rendierhouder in Kautokeino
 • Huskysafari in Ivalo
 • Bezoek Sami Siida museum in Inari
 • Schitterende busrit over Finnmarksvidda
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • November
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Samiland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland

Aan het einde van de ochtend land je op de kleine luchthaven Kittilä. Je herkent al snel Noorde...

Aan het einde van de ochtend land je op de kleine luchthaven Kittilä. Je herkent al snel Noorderlichtexpert Ruben Weytjens en samen met de andere noorderlichtjagers vertrek je met de exclusieve transferbus over de besneeuwde wegen naar Jeris. Hotel Jeris is gelegen aan de oevers van het gelijknamige meer, en biedt alle faciliteiten die je nodig heb bij de start van deze reis: comfortabele kamers en zeer goede noorderlicht locaties. Direct na aankomst geniet je van een lunchbuffet in het restaurant. Al snel krijg je van Ruben een eerste noorderlichtbriefing. De avond valt eind november al vroeg, met dus al kansen op het noorderlicht vanaf het einde van de middag. Hopelijk begin jouw reis met een geweldige noorderlichtshow in Jeris. In het hotel geniet je van een dinerbuffet. Overnachting in Hotel Jeris. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren en arctic spa?

Na het onbijtbuffet in Hotel Jeris is het tijd om de pk’s van de sneeuwscooters te testen. Sam...

Na het onbijtbuffet in Hotel Jeris is het tijd om de pk’s van de sneeuwscooters te testen. Samen met een professionele gids en na een uitgebreide instructie vertrek je voor een mooie tocht over de bevroren meren en door besneeuwde bossen. Je zit met twee personen op een sneeuwscooter, waarbij het mogelijk is om gedurende de tocht te wisselen van bestuurder. Geniet de rest van de middag in Lapland. Vergeet geen badkleding mee te nemen. De toegang en gebruik van de ‘arctic spa’ is al voor je gereserveerd! En eventueel kun je afkoelen in een ijswak. Het dinerbuffet is weer in Hotel Jeris. Na het diner haalt Ruben alles uit de kast om te jagen op het noorderlicht, uiteraard weersafhankelijk. Overnachting in Hotel Jeris.
Duur sneeuwscooter programma: ca. 1,5 uur / ca. 20 km
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Over de Finnmarksvidda naar Kautokeino

Eén van de hoogtepunten van deze reis breekt vandaag aan. Je maakt een reis die niet veel rei...

Eén van de hoogtepunten van deze reis breekt vandaag aan. Je maakt een reis die niet veel reizigers vóór jou, tijdens deze tijd van het jaar, hebben meegemaakt: een tocht over het Finnmark hoogteplateau naar het kloppend hart van Noors Lapland. Bevroren moerassen, toendra struiken en eindeloze witte vlaktes met rendierkuddes. Halverwege de middag arriveer je bij het moderne Thon Hotel Kautokeino. Kautokeino telt bijna 3000 inwoners, waarvan het merendeel Sami is. Samen met Ruben verken je de omgeving en geniet je ’s avonds van een heerlijk dinerbuffet. Na het diner ga je naar de beste plekken nabij het hotel om te jagen op het noorderlicht. Overnachting in Thon Hotel Kautokeino. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sokki rendierfarm en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet word je per sneeuwscooter in een slede opgehaald door de Sami famili...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet word je per sneeuwscooter in een slede opgehaald door de Sami familie Sokki. Samen met rendierhouder Aslak Sokki en zijn familie bezoek je hun grootste trots: het rendierkamp. Hier leer je alles over de Sámi lifestyle van vroeger en nu, en maak je zelfs een korte rit in een slee getrokken door de rendieren. Aslak nodigt je ook uit in de ‘lavvu’ van de familie om met elkaar gekookte rendiervlees te eten, direct vanaf het vuur. Geniet van de Joik (traditionele zangvorm van de Sami) en hun verhalen. In de middag kun je lekker ontspannen in het hotel of het bijzondere Juhls zilver galerie bezoeken. Na het dinerbuffet is het alweer tijd voor de laatste noorderlichtjacht in Kautokeino. Overnachting in Thon Hotel Kautokeino.
Duur rendier programma: ca. 1,5 - 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Over Finnmarksvidda naar Lemmenjoki NP

Na het ontbijtbuffet in Kautokeino vervolg je de reis naar Fins Lapland. Een reis waarbij je het lan...

Na het ontbijtbuffet in Kautokeino vervolg je de reis naar Fins Lapland. Een reis waarbij je het landschap weer ziet veranderen van toendra naar taiga. Werkelijk in the middle of nowhere staat het oude Sami schoolgebouw Hotel Korpikartano. De komende 3 nachten verblijf je op deze werkelijk fabuleuze noorderlichtlocatie, nabij het Lemmenjoki Nationaal Park. Het hotel is gelegen aan het Menesjärvi meer, welke aan het eind van november doorgaans al goed dichtgevroren is. Direct na aankomst verken je het hotel met alle faciliteiten (zoals de sauna die u gratis mag gebruiken) en zoek je bij daglicht alvast uw favoriete noorderlicht fotografiespot voor de aankomende avond. Het gebruik van een thermo overall en sneeuwschoenen is tijdens het verblijf inbegrepen. Aan het begin van de avond wordt er een dinerbuffet georganiseerd, van traditionele Karelische gerechten. Overnachting in Hotel Korpikartano. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari en Sami Siida

Na het ontbijtbuffet is het tijd om de husky’s op te zoeken. Met onze eigen bus vertrekken we ...

Na het ontbijtbuffet is het tijd om de husky’s op te zoeken. Met onze eigen bus vertrekken we richting de huskyfarm. Na een uitgebreide instructie vertrek je met een slee en span honden voor een onvergetelijke tocht door de wildernis. Twee personen per slee, waarbij één persoon de ‘musher’ is en de ander heerlijk in de slee zit te genieten. Halverwege de tocht maakt de gids een vuur en geniet je van een warm drankje en hapje. In de middag bezoek je het Sami Siida museum in Inari. Deze bijzonder interessante tentoonstelling is een must-do om meer te weten te komen over de indrukwekkende geschiedenis van de Sami bevolking. Na het dinerbuffet in Hotel Korpikartano is het weer hopen op goede weer- en noorderlichtcondities. Ruben praat je uiteraard bij en neemt je mee op jacht. Overnachting in Hotel Korpikartano.
Duur husky programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Nationaal Park Lemmenjoki

Alleen het verblijf hier is al een belevenis op zichzelf. De werkelijk oorverdovende stilte is indru...

Alleen het verblijf hier is al een belevenis op zichzelf. De werkelijk oorverdovende stilte is indrukwekkend. Maak zeker gebruik van de sneeuwschoenen voor een mooie natuurtocht door de wildernis. Aan het begin van de avond wordt er een speciaal diner georganiseerd in de Kota hut. Hopelijk ziet u ondertussen het noorderlicht aan de hemel dansen tijdens deze laatste avond in Lemmenjoki! Overnachting in Hotel Korpikartano. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Kittilä en vlieg je rechtstreeks weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland
Dag 2 Sneeuwscooteren en arctic spa?
Dag 3 Over de Finnmarksvidda naar Kautokeino
Dag 4 Sokki rendierfarm en noorderlicht?
Dag 5 Over Finnmarksvidda naar Lemmenjoki NP
Dag 6 Huskysafari en Sami Siida
Dag 7 Vrije dag in Nationaal Park Lemmenjoki
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hotel Jeris

Verblijf in Thon Hotel Kautokeino

Verblijf in Hotel Korpikartano

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • De klassieker
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Speciale editie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol