Op jacht naar het noorderlicht

Ga mee op een machtig mooi avontuur door Fins Lapland. Om de stempel 'noorderlichtlocatie' te krijgen moet een locatie voldoen aan onze hoge standaarden: weinig tot geen lichtvervuiling en goede en open fotografieplekken op loopafstand. Met bovendien het comfort om de batterij van een noorderlichtjager weer helemaal op te laden voor de volgende dag. In 3 verschillende arctische landschappen gaan we ’s avonds op jacht naar het noorderlicht en beleven we overdag de mooiste activiteiten. 

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
De reis begint met een rechtstreekse vlucht naar Noordwest Lapland. Je verblijft de eerste nacht op een werkelijk schitterende locatie; op de Pallastunturi heuvel aan de rand van het Pallas-Yllästunturi National Park. De volgende noorderlichtlocatie is Kilpisjärvi. Achter de voor de autochtone Sami bevolking heilige berg Saana beleef je leuke activiteiten op een hoogtemeertje boven de boomgrens en ga je met sneeuwscooters naar het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland. Na 3 nachten in de toendra gaan we de jacht op het noorderlicht voortzetten in de taiga wouden van centraal Lapland: Luosto. Met een huskysafari en opnieuw goede noorderlichtlocaties is dit gegarandeerd de kers op de taart. Vanuit Kittilä vlieg je na een onvergetelijke week weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
* in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.


Verzorging:
Je verblijft:

 • 1 nacht in Lapland Hotels Pallas op basis van volpension
 • 3 nachten in Rakka Chalets in Kilpisjärvi op basis van halfpension + 1 x lunch
 • 3 nachten in Lapland Hotels Luostotunturi in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Kittilä – Pallas: ca. 1 uur
 • Pallas – Kilpisjärvi: ca. 3,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 5,5 uur
 • Luosto – luchthaven Kittilä/ Rovaniemi: ca. 2 uur

 

Highlights

 • Verblijf op de Pallastunturi heuvel
 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens in 3 verschillende landschappen
 • Tocht in sledes naar hoogtemeer Saana met ijsvissen en lassowerpen (ca. 4-5 uur)
 • Mooie busreis ‘van taiga naar toendra’
 • Sneeuwscootersafari naar het drielandenpunt (ca. 3 uur)
 • Huskysafari in Luosto (ca. 8-10km)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • Verblijf op 3 locaties
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari en maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
groepsreisleider-ruben-nieuw

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Hotel Pallas

Verblijf in Santa's Hotel Rakka

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Op jacht naar het noorderlicht

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar het noordwesten van Fins Lapland. Samen met noorderlichtman ...

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar het noordwesten van Fins Lapland. Samen met noorderlichtman Ruben Weytjens en de medereizigers zetten we direct koers richting het Pallas-Yllastunturi Nationaal Park. Bij aankomst in Pallas – het oudste berghotel van Finland - volgt de check-in en staat er een lunchbuffet voor je klaar. Samen met Ruben verken je prachtige omgeving van het hotel. Je ademt de zuiverste lucht ter wereld in en ervaart de uitgestrektheid van Lapland in 360 graden. Is de hemel helder, of zijn er opklaringen? Wat is de verwachting voor vanavond? Rondom het diner maak je meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Wie weet heb je geluk en is het meteen de eerste avond al raak in een werkelijk adembenemend landschap?
Overnachting in Pallas
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar een plekje nabij het drielandenpunt Noorwegen-Zwe...

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar een plekje nabij het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De route is adembenemend en onderweg maken we zeker tijd voor een koffie en bijvoorbeeld een broodje rendiervlees bij Sonka Muotka. In de vooravond kom je aan in Kilpisjärvi. Bij  Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. Na het inchecken in je privé chalet met sauna, geniet je van een dinerbuffet in het restaurant van Tundrea. Uiteraard krijg je weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Kilpisjärvi.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in d...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege een jaarlijkse grote ijsviswedstrijd in het voorjaar. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur en krijg je een lekkere soeplunch aangeboden. Ook kun je meedoen aan de lasso-competitie. Halverwege de namiddag stap je weer in de slee voor de terugtocht waarna je enkele uren kan ontspannen in je chalet. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!

Goedemorgen Kilpisjärvi! Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een v...

Goedemorgen Kilpisjärvi! Na het ontbijt in het Tundrea restaurant maken we ons klaar voor een volgend hoogtepunt. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie over hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke veiligheidsregels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je op pad richting het drielandenpunt. De totale afstand is ca. 30 km. Aan het begin van de middag ben je weer terug. Je kunt lekker de sauna opwarmen en wat ontspannen. Na het avondeten staan de ogen uiteraard weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je de beste locaties reeds te vinden en eventueel jouw camera met tripod te installeren.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2-3 uur.
Overnachting in Kilpisjärvi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet in de toendra van Kilpisjärvi vertrekt de bus naar Luosto. Een moo...

Na het laatste ontbijtbuffet in de toendra van Kilpisjärvi vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, maar nu in de andere richting. Met een beetje geluk zie je onderweg een eland of misschien een kudde rendieren. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga welke zich uitstrekt tot diep in Siberië. In Luosto is een bungalow of hotelkamer voor je gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken?
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskys...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskysafari! Met een transferbus word je naar de Arctic Husky Farm gebracht. Na een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad met je eigen huskyspan voor een mooie tocht van 8-10km. Eén persoon is de musher, en de ander zit in de slee en gedurende de tocht heb je zeker de mogelijkheid om te ruilen. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Vanavond geniet je van een uitgebreid arctisch dinerbuffet in het blokhutrestaurant.
Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk succesvolle noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? N...

Door een hopelijk succesvolle noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na het ontbijt is deze laatste volle dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling op sneeuwschoenen naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Of pendel je liever mee naar boven in het “Pendolino” rupsvoertuig? Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een heerlijk dinerbuffet in het hotel restaurant. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben ga je weer op noorderlichtjacht.
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. ...

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Naar het magische Kilpisjärvi
Dag 3 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 4 Sneeuwscooteren naar Zweden en Noorwegen!
Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens je rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2916 reviews