Op jacht naar het noorderlicht

Groepsreis in Sommarøy, Kilpisjärvi en Luosto met noorderlichtgids

op-jacht-naar-het-noorderlicht-header

Op jacht naar het noorderlicht

Wil je net even dat stapje extra zetten om het noorderlicht te aanschouwen en/of vast te leggen in drie verschillende arctische landschappen? Dan is dit jouw ultieme noorderlichtreis! Om de stempel 'noorderlichtlocatie' te krijgen moet een locatie voldoen aan onze hoge standaarden: weinig tot geen lichtvervuiling en goede en open fotografieplekken op loopafstand. Met bovendien het comfort om de batterij van een noorderlichtjager weer helemaal op te laden voor de volgende dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens reis je vanuit de Noorse fjorden, via het hoogland en de toendra van Kilpisjärvi, naar de uitgestrekte taiga-bossen in centraal Fins Lapland.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
De reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de stad van het noorderlicht: Tromsø. Je verblijft 2 nachten in een werkelijk schitterend gebied, op een uurtje rijden van Tromsø, bij de Atlantische Oceaan. Dit is misschien wel de beste locatie om in deze regio het noorderlicht vast te leggen. Een boottocht op zoek naar de zeearenden en een noorderlichtavond op een heuse base station zijn in Sommarøy inbegrepen. De volgende noorderlichtlocatie is Kilpisjärvi, een kleine nederzetting in de buurt van het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland. Langs de voor de autochtone Sami bevolking heilige berg Saana beleef je leuke activiteiten op het hoogtemeertje. Het decor is werkelijk adembenemend en eigenlijk met geen woorden te beschrijven. De jacht op het noorderlicht eindigt in centraal Lapland: Luosto. Met een huskysafari en de goede noorderlichtlocaties is dit gegarandeerd de kers op de taart. Vanuit Ivalo vlieg je weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 2 nachten in Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension
 • 2 nachten in Tundrea appartmenten in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Tromsø – Sommarøy: ca. 1,25 uur
 • Sommarøy – Kilpisjärvi: ca. 3,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 5,5 uur
 • Luosto – luchthaven Ivalo: ca. 2,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Busreis langs de Noorse fjorden
 • Tocht in sledes naar hoogtemeer Saana met ijsvissen en lasso-competitie
 • Busreis 'van toendra naar taiga'
 • Huskysafari in Luosto
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Op jacht naar het noorderlicht

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in de fjorden!

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar het eiland Tromsøya, in Tromsø. In Troms&oslas...

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar het eiland Tromsøya, in Tromsø. In Tromsø stop je direct bij de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen vanop 421 meter hoogte! Na wat vrije tijd in het stadje reis je via een prachtige route verder naar de eilandjes van Sommarøy. Bij aankomst in Sommarøy volgt de check-in en is het al snel tijd voor het diner in het restaurant met Noorse specialiteiten. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Je maakt meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Wie weet heb je geluk en is het meteen de eerste avond al raak? Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Vandaag staat er eerst ...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Vandaag staat er eerst een tocht langs de eilandjes en kliffen op het programma. Hopelijk zie je verschillende soorten wildlife zoals de zeearend en zeehondjes. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Maak zeker ook een mooie wandeling over de witte stranden, bezaaid met versteend koraal. Tijdens het laatste diner op deze bijzondere locatie proost je samen met Ruben en de medereizigers op alweer de laatste avond in Noorwegen. Daarna is het tijd om het unieke zelfgebouwde basestation van lokale noorderlichtjager Halvar op te zoeken. Dit is misschien wel de beste plek op Sommarøy om op het noorderlicht te jagen, met hopelijk het groene licht reflecterend in het water van de Noorse Zee. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar een plekje nabij het drielandenpunt Noorwegen-Zwe...

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar een plekje nabij het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Aan het einde van de middag kom je aan in Kilpisjärvi. Bij  Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. Na het inchecken in je privé appartement of chalet met sauna direct aan de bevroren Kilpisjärvi meer, geniet je van een dinerbuffet in het hoofdgebouw. Uiteraard krijg je weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je verblijf op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Overnachting in Tundrea Apartments Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in d...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur en krijg je een lekkere soeplunch aangeboden. Ook kun je mee doen aan de lasso-competitie. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Arctic Polar apartments.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met...

Na het laatste ontbijtbuffet vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om jouw droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste berken en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga welke zich uitstrekt tot diep in Siberië. In Luosto is een bungalow of hotelkamer voor je gereserveerd. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel start je de dag met een tocht met sledehonden. Je word...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel start je de dag met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huskyfarm gebracht en ontmoet de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de lokale gids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 8-10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij een verwarmend vuurtje, en misschien kun je een puppy knuffelen en foto’s maken. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en is de kans groot dat je weer gaat noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een hopelijk succesvolle noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? N...

Door een hopelijk succesvolle noorderlichtnacht van gisteren wil je misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is deze laatste volle dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën rond of op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een heerlijk dinerbuffet op een sfeervolle locatie in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke week. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben ga je weer op noorderlichtjacht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. ...

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in de fjorden!
Dag 2 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?
Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto
Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • 8 feb 2020 Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.145 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • 23 feb 2020 Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland® "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • 12 jan of 15 mrt 2020 Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • 4 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • 2 feb 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.912 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlichtreis-winterwonderland-luosto-thumb
 • 25 jan 2020 Gegarandeerd vertrek
  7 dagen, groepsreis, v.a. € 2.095 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en fjorden 7 dagen

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-7dagen-thumb
 • 18 jan 2020 Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • 12 jan 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • 22 mrt 2020
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • 22 feb 2020 Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol