Op jacht naar het noorderlicht

Groepsreis in Sommarøy, Kilpisjärvi en Luosto met noorderlichtgids

op-jacht-naar-het-noorderlicht-header

Op jacht naar het noorderlicht

Wil je net even dat stapje extra zetten om het noorderlicht te aanschouwen en/of vast te leggen op drie verschillende landschappen? Dan is dit jouw ultieme noorderlichtreis. Om de stempel 'noorderlichtlocatie' te krijgen moet een locatie voldoen aan onze hoge standaarden: weinig tot geen lichtvervuiling en goede en open fotografieplekken op loopafstand. Met bovendien het comfort om de batterij van een noorderlichtjager weer helemaal op te laden voor de volgende dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens reis je vanuit de Noorse fjorden, via het hoogland van Kilpisjärvi, naar centraal Fins Lapland.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de stad van het noorderlicht: Tromsø. Je verblijft 2 nachten in een schitterend gebied, op een uur rijden van Tromsø, bij de Atlantische Oceaan. Dit is misschien wel de beste locatie om in deze regio het noorderlicht vast te leggen. Een boottocht op zoek naar de zeearenden en een noorderlichtavond op een heuse base station zijn in Sommarøy inbegrepen. De volgende noorderlichtlocatie is Kilpisjärvi, een kleine nederzetting op het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland. Achter de voor Sami heilige berg Saana beleeft u leuke activiteiten op het hoogtemeertje. De jacht op het noorderlicht eindigt in centraal Lapland: Luosto. Met een onvergetelijke huskysafari, een privé bungalow met sauna en de goede noorderlichtlocaties vind je hier gegarandeerd de kers op uw taart. Vanuit Ivalo vlieg je weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 2 nachten in Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension
 • 2 nachten in Arctic Polar apartments in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 3 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Tromsø – Sommarøy: ca. 1,25 uur
 • Sommarøy – Kilpisjärvi: ca. 3,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 5,5 uur
 • Luosto – luchthaven Ivalo: ca. 2,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Busreis langs de Noorse fjorden
 • Tocht naar hoogtemeer Saana met ijsvissen en lasso-competitie
 • Busreis 'van toendra naar taiga'
 • Huskysafari in Luosto
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Op jacht naar het noorderlicht

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in de fjorden!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø. In Tromsø stop je direct bij de Fjellheisen kabelbaa...

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø. In Tromsø stop je direct bij de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen op 421 meter hoogte! Vervolgens reis je via een prachtige route verder naar de eilandjes van Sommarøy. Bij aankomst in Sommarøy volgt de check-in en is het al snel tijd voor het diner in het restaurant met Noorse specialiteiten. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Wie weet heb je geluk en is het meteen de eerste avond al raak? Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in het middaguur uw eigen moment om een mooie wandeling te maken over de witte stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met Ruben en de medereizigers op alweer de laatste avond in Noorwegen. Daarna is het tijd om de unieke zelfgebouwde basestation van lokale noorderlichtjager Halvar op te zoeken. Dit is misschien wel de beste plek op Sommarøy om op het noorderlicht te jagen, met hopelijk het groene licht reflecterend in het water van de Noorse Zee. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De r...

Vandaag staat de dag in het teken van de reis naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Aan het einde van de middag kom je aan in Kilpisjärvi. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. Na het inchecken in je privé appartement met sauna, organiseert gastheer JP een dinerbuffet in het hoofdgebouw. Uiteraard krijg je weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten je appartement op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Overnachting in Arctic Polar Apartments Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in d...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet, want wie het hoogland intrekt moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur in een traditionele kota en krijg je een lekker warm drankje en hapje. Ook kun je meedoen aan de lasso-competitie. Dan stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Arctic Polar apartments.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met...

Na het laatste ontbijtbuffet vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om je droomplaatje te schieten en met een beetje geluk zie je een eland. Ook steek je nog even de grensrivier over voor een kort bezoekje aan Zweden. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat je de eerste berken en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is een privé bungalow gereserveerd, opgetrokken uit hele boomstammen, met open haard én een sauna. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben je weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto

Vandaag word je wakker in een gezellige Finse blokhut. Je eerste volle dag in Luosto begint met een ...

Vandaag word je wakker in een gezellige Finse blokhut. Je eerste volle dag in Luosto begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en ontmoet de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat je het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, kun je misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en is de kans groot dat je weer gaat noorderlichtjagen. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbu...

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld met Ruben een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel. Vanavond geniet je van een bijzonder dinerbuffet in Luosto, de laatste van deze onvergetelijke week. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben ga je op noorderlichtjacht. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. ...

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in de fjorden!
Dag 2 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?
Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 6 Met husky's door de heuvels van Luosto
Dag 7 Vrije dag in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Verblijf in Arctic Polar appartementen

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat u een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • 12 jan 2020 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • 12 jan of 15 mrt 2020 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • 4 jan 2020 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • 15 dec 2020 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.145 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Speciale editie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol