Op jacht naar het noorderlicht

Groepsreis in Sommarøy, Kilpisjärvi en Luosto met noorderlichtgids

op-jacht-naar-het-noorderlicht-header

Op jacht naar het noorderlicht

Wilt u net even dat stapje extra zetten om het noorderlicht te aanschouwen en vast te leggen op uw camera? Eventueel tot diep in de nacht? Dan is dit uw ultieme noorderlichtreis. Om de stempel 'noorderlichtlocatie' te krijgen moet een locatie voldoen aan de hoge standaarden van Voigt Travel: weinig tot geen lichtvervuiling en goede en open fotografieplekken op loopafstand. Met bovendien de comfort om de batterij van een noorderlichtjager weer helemaal op te laden voor de volgende dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens reist u vanuit de Noorse fjorden, via het hoogland van Kilpisjärvi, naar centraal Fins Lapland. Binnen een week ziet u 3 totaal verschillende landschappen. Een mooiere en diversere fotoalbum dan deze kunt u na afloop van een noorderlichtreis eigenlijk niet krijgen!

Uw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de stad van het noorderlicht: Tromsø. U verblijft 2 nachten in een werkelijk schtterend gebied, op een uur rijden van Tromsø, bij de Atlantische Oceaan. Dit is misschien wel de beste locatie om in deze regio het noorderlicht vast te leggen. Een fjord cruise met goede kans om wildlife (en walvissen?) te spotten, bezoekjes aan markante locals en een noorderlichtavond op een heuse base station zijn in Sommarøy inbegrepen. De volgende noorderlichtlocatie is Kilpisjärvi, een kleine nederzetting op het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland. Achter de voor Sami heilige berg Saana beleeft u leuke activiteiten op het ijsmeer. De jacht op het noorderlicht eindigt in centraal Lapland: Luosto. Met de huskysafari, een privé bungalow met sauna en de goede noorderlichtlocaties vindt u hier gegarandeerd de kers op uw taart.Vanuit Ivalo vliegt u weer met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Inclusief alle transfers.

Highlights

 • Noorderlicht observeren op de beste plekken
 • Busreis door 'de arm van Finland'
 • Busreis langs de Noorse fjorden naar Finland
 • Huskysafari in Luosto
 • Fjellheisen kabelbaan en Tromsø
 • IJsvissen in Kilpisjärvi
 • Meet the locals tour, fjord cruise & speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Reisleiding van noorderlichtexpert Ruben Weytjens
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-noorderlicht1

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Op jacht naar het noorderlicht

Beleef deze reis van dag tot dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens gaat u in Noord-Noorwegen én Fins Lapland op jacht naar het wonderlijke licht. Overdag staan er bijzondere activiteiten op het programma. De volgorde en tijdstip van de activiteiten is onder voorbehoud. Het definitieve programma ontvangt u bij aankomst.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in de fjorden!

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø. In Tromsø stopt u direct bij de Fjellheisen kabelbaa...

Rechtstreekse vlucht naar Tromsø. In Tromsø stopt u direct bij de Fjellheisen kabelbaan voor een geweldige eerste panoramische blik op arctisch Noorwegen op 421 meter hoogte! Vervolgens reist u verder naar Sommarøy, een imponerende route langs de Atlantische Oceaan. Uiteraard wordt er onderweg nog een stop gemaakt om de eerste foto's te schieten. Bij aankomst in Sommarøy volgt de check-in en dan heeft u eerst even rustig de tijd om de omgeving te verkennen. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! U maakt vanavond meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens, tijdens zijn eerste noorderlichtvoorspelling voor die avond. Wie weet heeft u geluk en is het meteen de eerste avond al raak? Overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Meet the locals, wildlife en noorderlicht!

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven. Neem uw camera zeker mee en absorbeer alle prachtige verhalen die u te horen krijgt! In de middag vertrekt een boot speciaal voor u en de medenoorderlichtjagers voor een mooie tocht door de fjorden. Met een goede kans op het zien van wildlife, zoals zeearenden en met wat geluk walvissen en orca's! In de avond heeft de lokale noorderlichtjager Halvar zijn 'base station' geopend om op de beste plek op Sommarøy op noorderlicht te jagen. Overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Via Tromsø naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag in het teken van Tromsø en de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zw...

Vandaag staat de dag in het teken van Tromsø en de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. We rijden via Tromsø, waar u alle tijd heeft om op uw eigen gemak één van de musea of trendy winkels en barretjes te bezoeken. Daarna gaat de reis verder naar Kilpisjärvi. De route is adembenemend en u zult op heel veel uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Aan het einde van de middag komt u aan in Kilpisjärvi. Direct ten noorden van Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Saami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. Na het diner krijgt u natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten uw appartement op deze bijzondere locatie en u heeft al de kans om het noorderlicht te aanschouwen. Overnachting in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Een dag in het teken van lokale tradities

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie de toendra intrekt, moet goed eten! U stapt in de s...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie de toendra intrekt, moet goed eten! U stapt in de slee achter de sneeuwscooter die u naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl u zich laat rijden, geniet u ondertussen volop van deze magische omgeving. Bij het meer maakt u zich op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd, waarbij de winnaar een sneeuwscooter wint. Gooi ook een hengeltje uit en sla uw slag! Na het ijsvissen, warmt u zich op bij het vuur en krijgt u een lekker warm drankje en wat lekkers. Dan stapt u weer in de slee voor de terugtocht. Na het diner krijgt u van Ruben weer een noorderlichtvoorspelling en bij goede kans gaat u er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Kilpisjärvi.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet van gastheer JP vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm ...

Na het laatste ontbijtbuffet van gastheer JP vertrekt de bus naar Luosto. Een mooie rit door de arm van Finland, met wederom voldoende mogelijkheden om uw droomplaatje te schieten. En wie weet steken we nog even de grensrivier over om een bezoek te brengen aan Zweden. U zult zien dat het landschap langzaam verandert. De struiken worden steeds groter, totdat u de eerste berken en dennen ziet verschijnen. Welkom in de beroemde taiga van Finland! In Luosto is een privé bungalow voor u gereserveerd, opgetrokken uit hele boomstammen, met open haard én een sauna. Na het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi zal Ruben u weer updaten over de noorderlichtkansen van deze avond. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op huskysafari door de heuvels van Luosto

Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een tocht met sledehonden! Tijdens een h...

Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een tocht met sledehonden! Tijdens een huskysafari beleeft u het indrukwekkende Lapse landschap zoals de autochtone Sami honderd jaar geleden al deden. Een geweldige belevenis met een uitdagende route. U wordt naar de huksyfarm gebracht en maakt eerst kennis met de honden. U mag ze rustig aanhalen, ze blaffen en huilen enkel uit enthousiasme want het liefst willen ze meteen gaan rennen! U krijgt uitleg van de huskyhouder en leert hoe u de slee moet besturen en dan gaan de remmen los! Meteen is het stil, u hoort alleen nog gehijg van de honden en af en toe een commando. U zult zien dat u het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtvoorspelling en is de kans groot dat u weer gaat noorderlichtjagen. Diner en overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Uw laatste dag kunt u helemaal naar eigen wens invullen. Misschien wilt u nog wel een husky- of rend...

Uw laatste dag kunt u helemaal naar eigen wens invullen. Misschien wilt u nog wel een husky- of rendiersafari maken? Of ga lekker de skipiste of langlaufloipes verkennen en geniet van de oorverdovende stilte in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Uw reisleider kan u alles vertellen over de mogelijkheden. Na het diner ontvangt u voor de laatste keer deze week de noorderlichtvoorspelling van Ruben Weytjens. Een avond vol noorderlicht zou de perfecte afsluiter van deze reis zijn! Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. ...

Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Ivalo voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in de fjorden!
Dag 2 Meet the locals, wildlife en noorderlicht!
Dag 3 Via Tromsø naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Een dag in het teken van lokale tradities
Dag 5 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 6 Op huskysafari door de heuvels van Luosto
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Verblijf in Arctic Polar appartementen

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Excursies

Meer winteravonturen in Sommarøy, Kilpisjärvi en Luosto
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Beste garantie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Fotograferen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.225 p.p.

  Fotografiereis naar het noorderlicht

  fotografiereis-noorderlicht-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.825 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.925 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
gratis-thermo-uitrusting
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp