Noorderlichtreis Ruska

Deze reis is volgeboekt, maar we hebben dezelfde reis ook georganiseerd met vertrek op 28 augustus: de Noorderlichtstart 2024. Bekijk hier de reis. 

Een week lang genieten van de natuurpracht, rust, de eerste herfstkleuren én het eerste noorderlicht? Wij hebben voor jou het volgende gereserveerd: een stoel op een rechtstreekse vlucht naar de poolcirkel, een boomstamcabin met sauna in Luosto en een Wilderness Lodge met jacuzzi in Salla. Vijf diners zijn al geregeld, waarbij je zelfs tweemaal op een zeer unieke locatie gaat eten. Iedere avond ga je samen met onze Arcticans Noorderlichtgids Ruben Weytjens op jacht naar het noorderlicht en overdag heb je alle tijd en vrijheid om te genieten van prachtige wandelingen!

Jouw 8-daagse Noorderlichtreis in het kort:
Je vliegt op 4 september 2024 rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Bij aankomst op de poolcirkel voel je direct de rustgevende energie van Lapland. Samen met reisleider Ruben en de medereizigers reizen we verder naar Luosto, waar je de komende 4 nachten verblijft in een privé boomstam-cabin. Geniet van de prachtige wandelroutes naar de top van Luostotunturi of de Lampivaara, bezoek de amethistmijn en grill jouw eigen lunch boven het vuur. Ook gaan we op bezoek bij de familie Jaakkola, om in de traditionele kota te luisteren naar inspirerende verhalen en verrukkelijk eten van onze Sámi gastdame Anu. Na 4 nachten verhuis je naar de prachtig gelegen Wilderness Lodges in Salla Wilderness Park, waar je 3 nachten verblijft. Bewonder het noorderlicht vanuit je jacuzzi en geniet van het speciale rendierprogramma en het zalmgrillen. Dagelijks ontbijt en diner zijn inbegrepen in Salla Wilderness Park.
 
Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in een bungalow met sauna in Luosto op basis van logies & ontbijt, diner op de dag van aankomst en 1 diner op de rendierboerderij
 • 3 nachten in een Wilderness Lodge met jacuzzi in Sallatunturi op basis van halfpension
 
Extra's bij je reis
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Noorderlichtjagen met Ruben Weytjens in Luosto en Sallatunturi
 • Verblijf in boomstam-cabin in Luosto met sauna
 • Verblijf in Wildernesss Lodge met jacuzzi in Sallatunturi
 • Speciaal programma bij Jaakkola rendierboerderij incl. diner in kota (ca. 2,5 uur)
 • Je eigen vuurtje maken in de laavu voor een picknicklunch
 • Goede noorderlichtkansen bij positieve temperaturen
 • Speciaal rendierprogramma in Sallatunturi (ca. 3 uur)
 • Zalm eten bij het open vuur in Sallatunturi
 • Prachtige wandelroutes
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies & ontbijt incl. 5x diner
 • September
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Mét Noorderlichtgids
groepsreisleider-ruben-nieuw-nieuw

Ruben Weytjens

Reisleider

Op de kaart

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Salla Wilderness Lodges

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Ruska

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om je dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je ont...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Je ontmoet hier Arcticans Noorderlichtgids Ruben Weytjens, en samen met de medereizigers zoeken jullie de Finse transferbus op. Dichtbij de luchthaven bevindt zich het Santa Claus Village “Kerstmansdorp”. In deze commerciële setting heb je de mogelijkheid om al je kerstkaarten versturen met een officiële Kerstmanstempel, maar ook om al wat Lapse souvenirs en een broodje te kopen. Je vervolgt de reis naar het dorpje Luosto. Na ca. 1,5 uur kom je aan bij je eigen Lapse bungalow in Luosto. Met een goed bed, een romantische open haard en uiteraard een privé sauna! Liever een superior room in het hotel? Ook dat is mogelijk! We eten vanavond samen in het hotelrestaurant, waar Ruben ook al zijn eerste noorderlichtbriefing zal verzorgen. Maak in de middag alvast een wandeling achter het hotel, zodat je perfect voorbereid bent om vanavond wanneer het noorderlicht plots verschijnt snel de juiste observatieplek te vinden.
Transfer Rovaniemi - Luosto: ca. 113 km, ca. 1,5 uur rijden
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur. Misschi...

Jouw eerste volle dag in Luosto. Na het ontbijtbuffet zet je je eerste stappen in de natuur. Misschien lopen we vandaag naar de top van de Luostotunturi heuvel, of naar de Lampivaara heuvel waar ook de amethistmijn zich bevindt? Zorg dat je niet te laat terug bent, want we zijn vanavond welkom bij Jaakkola rendierboerderij waar rendierhoudster Anu jou een verrukkelijk diner aanbiedt. De avond begint met een heerlijke raapsoep, langzaam gegaarde zalm en zelfgebakken brood gevolgd door rendierstoof en aardappelpuree. Na het hoofdgerecht kun je je eigen pannenkoek bakken, deze wordt geserveerd met bergbraambessen en slagroom. Onder het genot van een zoet dessert luister je naar de verhalen van Anu. Ook heb je de mogelijkheid om de rendieren van Anu te voederen. Terug in Luosto sluit je de avond hopelijk af met een mooie noorderlichtshow.
Duur Jaakkola programma: ca. 2,5 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Jouw dag in Luosto en omgeving

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Je zu...

Vandaag wederom een vrije dag om naar eigen interesse en op je eigen gemak Lapland te beleven. Je zult de eerste herfstkleuren al zien ontstaan op de mossen en de berken, en dat gecombineerd met de imponerende stilte en waanzinnig weidse uitzichten vanaf de heuvel, zul je als snel volledig tot rust komen. Je maakt vast een paar geweldige wandelingen met Ruben en de reisgenoten. Je kunt dineren op jouw zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in het hotel, en – indien de condities gunstig zijn – kun je hopelijk gaan noorderlichtjagen in de omgeving van Luosto.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Jouw dag in Luosto en omgeving

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hot...

Ook deze laatste volle dag in Luosto is helemaal aan jou. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met elektrische fatbikes op avontuur te gaan. Ruben zal de mogelijkheden met je bespreken. Dineren doe je weer op jouw zelfgekozen locatie, met misschien later op de avond noorderlicht?
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar Salla Wilderness Park

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van jouw booms...

Na het laatste ontbijtbuffet in het hotel-restaurant is het tijd om afscheid te nemen van jouw boomstam-cabin en onze vrienden in Luosto. Maar wees niet getreurd; je gaat vandaag nieuwe vrienden maken in Sallatunturi. Onderweg naar Sallatunturi stoppen we bij de Isokuru kloof, met een diepte van 220 meter de diepste kloof van Finland. Een pad met loopplanken op de bodem van de kloof leidt naar het Pyhänkasteenlampi-meer en naar de Pyhänkasteenputous-waterval. Bij het Salla Wilderness Park neem je intrek in één van de fantastisch gelegen Salla Wilderness Lodges, met eigen jacuzzi. Je dineert in het restaurant van Salla Wilderness Park en overnacht in je privé lodge, waarin je – dankzij de glazen wand – een geweldig uitzicht hebt op de Noordelijke hemel om het noorderlicht vanuit je bed te zien dansen.
Rijafstand Luosto – Sallatunturi: ca. 150 km | ca. 2 uur rijden
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Rendierprogramma en zalm grillen

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Salla Wilderness Park maak je weer je plannen voor deze dag. E...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Salla Wilderness Park maak je weer je plannen voor deze dag. Er zijn verschillende wandelroutes in Sallatunturi en het nabijgelegen Nationaal Park of je huurt een mountainbike. We zijn halverwege de middag welkom in het Wilderness Park om samen met een lokale gids de rendieren in het bos bijeen te roepen. Aansluitend geniet je bij het open vuur van een heerlijke zalmmoot; langzaam gegaard op een houten plaat bij het vuur. In de avond houden we op deze geweldige noorderlichtlocatie de hemel uiteraard goed in de gaten. Misschien zie je het wel vanuit jouw privé jacuzzi? 
Duur programma: ca. 3 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Haal vandaag nog het maximale uit jouw laatste volle dag in Lapland. Misschien boek je nog een optio...

Haal vandaag nog het maximale uit jouw laatste volle dag in Lapland. Misschien boek je nog een optionele excursie, bijvoorbeeld kanovaren? Na het diner is het tijd voor de laatste kans op het noorderlicht. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Deze onvergetelijke week zit er helaas weer op. Na het ontbijt bij het Wilderness Park rijden we ter...

Deze onvergetelijke week zit er helaas weer op. Na het ontbijt bij het Wilderness Park rijden we terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Sallatunturi – Rovaniemi: ca. 156 km | ca. 2 uur rijden.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Genieten van Lapland én Jaakkola rendierboerderij
Dag 3 Jouw dag in Luosto en omgeving
Dag 4 Jouw dag in Luosto en omgeving
Dag 5 Naar Salla Wilderness Park
Dag 6 Rendierprogramma en zalm grillen
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2892 reviews