Het verhaal van Voigt
Over Voigt Travel

Het verhaal van Voigt

Friedrich Anton Voigt

Onze passie voor reizen gaat helemaal terug tot 1857, toen de Duitse graanhandelaar Friedrich Anton Voigt zich vestigde in de Rotterdamse haven. Als cargadoor vertegenwoordigde de firma F.A. Voigt & Co diverse rederijen die goederen verscheepten naar de Hanzesteden in het Oostzeegebied. De firma bemiddelde in ligplaatsen, laden en lossen en zorgde voor nieuwe vracht. In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Wieger de Ruiter, de nieuwe eigenaar, om behalve vracht ook passagiers mee te laten varen. Er werd een kantoor geopend waar zogenaamde passagebiljetten werden uitgeschreven. Niet lang daarna zag de reisorganisatie Voigt Travel het levenslicht.

De eerste reizen

In de jaren zeventig reden duizenden Nederlandse en Belgische reizigers hun auto 's zomers aan boord van een vracht- of passagiersschip voor de overtocht naar Finland. Zij begonnen aan een avontuurlijke rondreis naar de Middernachtzon in Fins Lapland en de Noordkaap in Noord-Noorwegen. De eerste fly & drive reizen naar de poolcirkel volgden kort daarna.

Trendsetter

In de 21e eeuw waagde Voigt Travel zich aan een hele gedurfde stap door ook winterreizen naar dit gebied te organiseren, in combinatie met een eigen, rechtstreekse vlucht naar Lapland, geheel op eigen risico. In die tijd had nog niemand gehoord van sneeuwscootersafari's of het noorderlicht. Ineens werd een totaal andere beleving gecreëerd!

De grootste ter wereld

Inmiddels is Voigt Travel al decennia lang dé specialist op het gebied van reizen naar het noorden van Europa. Het is wereldwijd nog altijd de reisorganisatie met 's winters de meeste rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied: maar liefst zeven bestemmingen in Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen worden een of twee keer per week aangevlogen en dit aantal groeit elk jaar. Vanaf 2016 is ook de zomer in het Pure Noorden beter bereikbaar dan ooit. In nog geen 3 uur vliegen sta je in het licht van de Middernachtzon, in Noord-Zweden of nog noorderlijker, op de poolcirkel in Fins Lapland. In de zomer van 2019 is daar tot slot ook IJsland aan toegevoegd, uiteraard met een rechtstreekse vlucht. In één vakantie ligt daarmee het hele arctische gebied aan je voeten!

Van reizen naar beleven

Voigt Travel is een eigenzinnige reisorganisatie met een grote voorliefde voor de nog onontdekte uithoeken van Europa. Onze roots liggen in het Pure Noorden. Met een klein en hecht team van reisspecialisten regelen wij een onbezorgde, comfortabele en toch hele avontuurlijke vakantie. Je komt op onverwacht mooie plekken, je maakt kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet hele bijzondere mensen.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel