Over Voigt Travel

cover-image

Het verhaal van Voigt

Friedrich Anton Voigt

Onze passie voor reizen gaat helemaal terug tot 1857, toen de Duitse graanhandelaar Friedrich Anton Voigt zich vestigde in de Rotterdamse haven. Als cargadoor vertegenwoordigde de firma F.A. Voigt & Co diverse rederijen die goederen verscheepten naar de Hanzesteden in het Oostzeegebied. De firma bemiddelde in ligplaatsen, laden en lossen en zorgde voor nieuwe vracht. In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Wieger de Ruiter, de nieuwe eigenaar, om behalve vracht ook passagiers mee te laten varen. Er werd een kantoor geopend waar zogenaamde passagebiljetten werden uitgeschreven. Niet lang daarna zag de reisorganisatie Voigt Travel het levenslicht.

De eerste reizen

In de jaren zeventig reden duizenden Nederlandse en Belgische reizigers hun auto 's zomers aan boord van een vracht- of passagiersschip voor de overtocht naar Finland. Zij begonnen aan een avontuurlijke rondreis naar de Middernachtzon in Fins Lapland en de Noordkaap in Noord-Noorwegen. De eerste fly & drive reizen naar de poolcirkel volgden kort daarna.

Van het Pure Noorden naar het Ware Zuiden

Het succes van dit reisconcept maakte het mogelijk de grenzen te verleggen naar een andere uithoek van Europa. Door de aanwezige contacten met rederijen, ook in het Middellandse Zeegebied, werd Voigt Travel de eerste reisorganisatie in Nederland die reizen met eigen auto organiseerde naar de Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië.

Trendsetter

In de 21e eeuw waagde Voigt Travel zich aan een hele gedurfde stap door ook winterreizen naar dit gebied te organiseren, in combinatie met een eigen, rechtstreekse vlucht naar Lapland, geheel op eigen risico. In die tijd had nog niemand gehoord van sneeuwscootersafari's of het noorderlicht. Ineens werd een totaal andere beleving gecreëerd!

De grootste ter wereld

Inmiddels is Voigt Travel al decennia lang dé specialist op het gebied van reizen naar het uiterste noorden van Scandinavië. Het is nog altijd de enige reisorganisatie ter wereld met 's winters de meeste rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied: maar liefst zes bestemmingen in Fins Lapland en Noord-Noorwegen worden een of twee keer per week aangevlogen en dit aantal groeit elk jaar. Vanaf 2016 is ook de zomer in het Pure Noorden beter bereikbaar dan ooit. In nog geen drie uur vliegen staat u in het licht van de Middernachtzon, op de poolcirkel in Fins Lapland of nog noordelijker, in Tromsø in Noord-Noorwegen. In één vakantie ligt het hele arctische gebied aan uw voeten!

Van reizen naar beleven

Voigt Travel is een eigenzinnige reisorganisatie met een grote voorliefde voor de nog onontdekte uithoeken van Europa. Onze roots liggen in het Pure Noorden. Met een klein en hecht team van reisspecialisten regelen wij een onbezorgde, comfortabele en toch hele avontuurlijke vakantie. U komt op onverwacht mooie plekken, u maakt kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet hele bijzondere mensen.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel