Noorderlicht specialisten

de experts van Voigt Travel

cover-image

Photo

Ruben Weytjens: Weerman en Noorderlichtgids Voigt Travel

'Ga met mij mee op jacht!'

Ruben is dé noorderlichtexpert van de Benelux. Bijna het gehele winterseizoen is Ruben in Lapland en Noord-Noorwegen om reizigers mee te nemen naar het noorderlicht, en zal hij dagelijks op noorderlicht.nl een verwachting plaatsen. Deze winter heeft u de kans om mét Ruben op jacht te gaan naar het noorderlicht, tijdens één van zijn noorderlichtreizen. “Tijdens onze tijd samen in het Pure Noorden zal ik jullie zo nauwkeurig mogelijk op de hoogte houden van de kansen voor de volgende dagen en vooral uren. U mag van mij dagelijks briefings verwachten over de situatie van het moment en uiteraard neem ik u ook mee naar e beste plekjes om noorderlicht te kunnen waarnemen en eventueel fotograferen. Bovendien krijgt u van mij tips over hoe u de belangrijkste zonnewind parameters kunt opvolgen.”

Photo

Wietse Dijkstra: Noorderlichtspecialist Voigt Travel

'Geniet hier van de oorverdovende stilte'

“Wij zijn heel trots dat wij u mogen meenemen naar de poolcirkel. Raak geïnspireerd door de bijzondere mensen die u gaat ontmoeten. Waar u het noorderlicht ook gaat aanschouwen, u zult uw eerste noorderlicht gegarandeerd nooit meer vergeten. Wij zullen tijdens de reis ons best doen om u middels de gidsen én noorderlichtapp zo goed mogelijk te begeleiden bij uw zoektocht naar het noorderlicht.” Aldus Wietse.

Photo

Désirée Peters: Noorderlichtspecialist Voigt Travel

'Hier kun je alles loslaten'

“Elke keer als ik in het Pure Noorden uit het vliegtuig stap, word ik overvallen door een geluksgevoel", zegt Désirée. "Dat overweldigende sneeuwlandschap, die prachtige vergezichten, de stilte: het zet al mijn zintuigen op scherp. Elke dag buiten in de knisperende vrieslucht maakt mijn hoofd leeg en verkwikt. Met een opgeladen batterij en vol indrukken keer ik terug. Ik kan het iedereen aanraden!"

Photo

Charlotte Mulder: Reisleider Voigt Travel

'De winter is hier betoverend!'

Charlotte nam zich na haar eerste reizen in Noorwegen voor er nog heel vaak terug te komen. “Niet voor niets heb ik voor dit vak gekozen! De winter in het Pure Noorden is betoverend: de lichtval is heel anders en het is geweldig om mee te doen aan die unieke activiteiten. Je beleeft het land van binnenuit. Ik wil anderen daar ook heel graag mee laten kennismaken. Tot ziens op één van mijn rondreizen langs de fjorden van Noord-Noorwegen en het Winterwonderland van Lapland!”

Photo

Ann Karina en Ian Robins: gastdame en -heer in Huset på Yttersiden

'Welkom op de Vesterålen'

“Het mooiste aan de winter is het licht”, aldus Ian Robins. “Onze guesthouse ligt helemaal aan de rand van deze eilandengroep. We zijn mijlenver verwijderd van de hectiek van alledag. Die rust, dat moet je ervaren voordat je het gelooft.” “De smaak van de Vesterålen is die van vis, lamsvlees, bospaddenstoelen en bessen”, zegt Ann Karina. “Terug naar de natuur moet in Huset på Yttersiden een totaalervaring zijn.

Photo

Anna Harju en Timo Halonen: gastdame en -heer in Hotel Korpikartano

'Noorderlichtworkshops in Korpikartano'

De eigenaren van dit bijzondere hotel vertellen vol trots over hun locatie en de reizigers: “Wat genieten we als onze gasten voor de eerste keer het noorderlicht zien en met ons delen! Tijdens onze noorderlichtworkshops delen we al onze kennis en ervaring met onze gasten. We leggen uit hoe je een voorspelling kunt lezen en geven tips hoe je je camera moet instellen. En gebruiken in het donker. Hotel Korpikartano is niet voor niets een wildernishotel, het ligt helemaal verlaten. We genieten als onze gasten de volgende ochtend vermoeid maar helemaal gelukkig hun eerste noorderlichtfoto’s laten zien!”

Photo

Arne ter Mors: Noorderlichtgids Tromsø

'Ik ontvang u in the city of northernlights'

dat zegt Arne ter Mors, oud medewerker van Voigt Travel en nu professionele noorderlichtgids in Tromsø. "Wij bevinden ons meer dan 350 kilometer boven de poolcirkel, rechter onder de noorderlicht oval. Gedurende de winter, brengen we u naar één van onze Base Stations om de Aurora Borealis te kunnen aanschouwen. Samen met onze goed opgeleide Engels sprekende gidsen en lokale gastheren en gastvrouwen op onze Base Stations, zal deze toer u een onvergetelijke herinnering aan uw verblijf in Tromsø bezorgen. Speciaal voor de Voigt Travel reizigers organiseren wij een informatiebijeenkomst direct na aankomst in Tromsø. Tot ziens in Tromsø!"

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel