Noorderlicht finale

De 3e week in maart mag met recht een grande finale genoemd worden. Er is vaak veel noorderlichtactiviteit, het weer is aangenaam en de temperaturen zijn wat hoger tijdens de ‘lentewinter’, zoals de Finnen deze periode noemen. Ook worden de dagen snel langer; het is licht van ca. 06:00 tot 21:00 uur. Je gaat dus een heerlijke week tegemoet, met uiteraard veel aandacht voor het noorderlicht, fotografie en de bijzondere arctische natuur. Maar ook twee zeer exclusieve belevenissen; een rendierprogramma bij de Jaakkola familie én een dag- en avondprogramma op de magische Lampivaara heuvel.
 
De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek 15 maart 2025 naar de lentewinter van Lapland. Deze periode is voor Finnen misschien wel de mooiste periode om naar Lapland te trekken. Je kunt kiezen uit een kamer of bungalow van Lapland Hotel Luostotunturi, perfect gelegen voor noorderlichtjagers. Deze week zal Ruben Weytjens* jou begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Ruben is zeer bekend in Luosto, en zal jou zeker met al zijn enthousiasme meenemen in de wereld van noorderlicht en fotografie. Overdag heb je alle tijd en ruimte om je eigen plan te trekken. Maar er zijn al een paar bijzondere excursies inbegrepen in het programma. Je combineert het sneeuwscooteren met ijsvissen bij het Nationaal Park. De familie Jaakkola heet ons welkom voor een mooi avond programma, inclusief diner in de kota, een rendiersledetocht naar een bevroren moeras voor een noorderlichtjacht. Volgens onze traditie sluiten we het noorderlichtseizoen af met een prachtig 7-8 uur durend programma op de mythische Lampivaara heuvel, waar je gaat zoeken naar jouw Amethiststeen, pannenkoeken eten, sneeuwschoenwandelen bij zonsondergang én een 3-gangen diner aangeboden krijgt in houten café in het bos.  

* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in een 2-persoonskamer of een bungalow met douche en toilet, op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet 5x dinerbuffet en 2x een speciaal 3-gangen diner

Transfers:
 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto - Ivalo: ca. 2,5 uur

Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?
De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:
 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen in ruil voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Lentewinter in Lapland bij maximaal sneeuwdek
 • Dagelijkse noorderlichtjachten
 • Begeleiding noorderlichtexpert Ruben Weytjens
 • Bezoek aan Tankavaara incl. lunch en bezoek aan goudmuseum
 • Sneeuwscootersafari en ijsvissen (ca. 3 uur)
 • Uniek middag & avondprogramma op en rond de Amethistmijn
 • Een exclusief programma bij Jaakkola rendierfarmboerderij, incl. diner in traditionele kota en avondtocht met rendieren op jacht naar het noorderlicht. en noorderlichtjacht (ca. 4.5 uur)
 • Op vrije dagen mogelijkheid voor optionele excursies (Husky's, skiën, langlaufen)
 • Zeer goede faciliteiten voor skiën en langlaufen
 • Elke dag een heerlijke diner!
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
groepsreisleider-ruben-nieuw

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht finale

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met de reisleider en de medereizigers in een...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met de reisleider en de medereizigers in een bus naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens de eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen. We doen de noorderlichtjacht op loopafstand van ons verblijf.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooters, ijsvissen en noorderlicht?

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je genieten van een uitgebre...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Ongeveer halverwege stop je bij een uitloper van een rivier of op een meertje om te gaan ijsvissen. Een prachtig contrast; de adrenaline op de sneeuwscooter versus het mindfull hengelen boven jouw zelf geboorde gat in het ijs. De rest van de dag heb je tijd om te ontspannen of lekker te gaan wandelen. Dinerbuffet in het hotel-restaurant en – afhankelijk van de condities – een noorderlichtjacht in Luosto.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter of husky?)safari. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Ruben op jacht naar het noorderlicht. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Luosto

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of g...

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Of huur een fatbike en beklim de Lampivaara heuvel per fiets, ter voorbereiding op morgen! Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder). Toon minder

Toon meer

Dag 5 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een spe...

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, lang...

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur rendierfarm-programma: ca. 4,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjach...

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaal je zelf wat je wilt beleven. Ruben kan jou uitgebreid vertellen over de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien wil je een langere huskytocht boeken? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota. Je merkt dat de dagen snel langer worden, dus je kunt rustig eten van het dinerbuffet. Ondertussen houdt Ruben de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht! Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooters, ijsvissen en noorderlicht?
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Vrije dag in Luosto
Dag 5 Uniek programma op de Lampivaara
Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola
Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Voigt Travel heeft als extra al een sneeuwscootersafari met ijsvissen voor jou geregeld, je gaat naar de rendierboerderij van Jaakkola en naar de Amethistmijn, maar je wilt vast meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Lapland Safaris in Luosto.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Lapland Safaris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

luosto-special-sneeuwscootersafari

Luosto Special sneeuwscootersafari

Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een 'Finse Kota' voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder.

 • Prijs: € 154 per persoon | 1-persoonstoeslag €50
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
luosto-lange-sneeuwscootersafari-fjells

Lange sneeuwscootersafari over de fjells

Een uitdaging en het hoogtepunt voor sneeuwscooter liefhebbers! Een geweldige tocht van ca. 100 km door de heuvels (fjells) van Luosto naar Pyhä. In een afgelegen restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Wij raden het vanwege de uitdagende tocht aan om een eigen sneeuwscooter te boeken i.p.v. een sneeuwscooter te delen. Alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.

 • Prijs: € 330 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Mogelijk vanaf 7 januari
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

luosto-middag-huskys

Middag met de husky's

Smaakt de huskysafari introductie naar meer? Maak dan ook deze lange tocht van ca. 15 km met de enthousiaste husky's. Transfer per auto van en naar de huskyfarm. Koffie en snacks in een traditionele Lapse kota. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 274 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Boekbaar vanaf 7 januari
yllas-huskysafari-10km

Huskysafari 10km

Na een transfer van ongeveer een uur kom je aan bij de huskyfarm voor een avontuurlijke tocht door de wildernis met de vriendelijke husky's. Onderweg vertelt de gids onder het genot van een warme bessensap over het dagelijks bestaan van deze prachtige dieren. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 194 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur (huskytocht ca. 1 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

luosto-sneeuwschoenwandeling-np

Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park

Een wandeling op sneeuwschoenen door een prachtig landschap. Zonder die 'tennisrackets' zou je hier diep wegzakken. De gids geeft je instructies, wijst je de weg en vertelt over de prachtige natuur.

 • Prijs: € 85 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
luosto-fatbike

Sneeuwavontuur met fatbikes

Duurzame keuze Voigt Travel Winterse fietsexcursie met e-fatbikes over de besneeuwde paden. Na een instructie begint het avontuur en neemt de gids je mee op een e-fatbike-tocht door het mooie landschap van Luosto. Stap op de fiets en geniet van deze bijzondere rit! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje bij een open kampvuur. Bekijk hier een video over fatbiken.

 • Prijs: € 99 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren