Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Beleef de terugkeer van de zon op Spitsbergen en rondom Sommarøy

noorderlichtreis-spitsbergen-tromso-header

Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Een exclusieve en avontuurlijke noorderlichtreis, waarbij je samen met de noorderlicht en arctische experts Ruben Weytjens en Joris van der Maarel in de voetsporen treedt van de vroegere ontdekkingsreizigers. Vanuit Tromsø, van oudsher dé link met de poolgebieden, vlieg je naar de meest noordelijk bewoonde plek ter wereld: Longyearbyen, op Spitsbergen. Vijf dagen heb je het voorrecht om op deze bijzondere plek te verblijven. Na 3 maanden met volledige duisternis wordt Spitsbergen getrakteerd op het eerst licht. Per dag blijft het nu zelfs meer dan 20 minuten langer licht. Mooie arctische excursies zijn mogelijk en u heeft nog steeds vele uren kans op het zien van noorderlicht. Middels een lijndienstvlucht vliegt u weer terug naar Tromsø, waarna je naar de fotogenieke Viking eilanden van Sommarøy gaat. Omringd door spectaculair natuurschoon en wildlife. Een reis met louter arctische parels!

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Jij vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tromsø. In Tromsø ontmoet je de reisleiders Ruben en Joris en je medereizigers. Zorg dat je alvast je winterkleding bij de hand heeft, want je gaat direct naar grote hoogte met de Fjellheisen kabelbaan. Vanaf 421 meter hoogte heb je een spectaculair uitzicht over deze arctische stad en de omringende bergen. Hier staat een heerlijke lunch op jou te wachten. Voor de eerste overnachting is gekozen voor de beste noorderlichtlocatie op het Tromsø-eiland. Want we laten als het om noorderlicht gaat niets aan het toeval over! Zondag is het tijd om met een lijndienstvlucht van Scandinavian Airlines naar Spitsbergen te reizen. Je verblijft 4 nachten in het Radisson Blu Polar Hotel, midden in het kleine centrum van de nederzetting Longyearbyen. Een sightseeing tour, arctisch dineren in Camp Barentz, een lezing van local Stein over het leven op Spitsbergen en een huskysafari zijn al inbegrepen. Op de vrije dagen kun je de excursie boeken die je graag wilt. Zoals een lange sneeuwscootersafari naar de Tempelfjord of een huskysafari naar de ijsgrot. Donderdag vlieg je weer terug naar Tromsø en zet je de reis voort met een 2-daags verblijf op het schilderachtige eiland Sommarøy. Wederom een paradijs voor fotografen! En als slotstuk krijgt u een 2 uur durende boottocht aangeboden en stelt onze lokale noorderlichtpartner Halvar zijn zelfgebouwde noorderlicht basestation open.
* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleiders Ruben Weytjens en Joris van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Belangrijke informatie
Het is belangrijk dat je je realiseert dat je je op Spitsbergen in the Middle of Nowhere bevindt, aan de rand van de Noordpool. Ook op Sommarøy is het weer moeilijk te voorspellen. De expedities kunnen daardoor inspannend zijn en een goede conditie vereisen. Alle activiteiten zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Een flexibele ingesteldheid zou dan ook een must kunnen zijn.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 1 nacht in Sydspissen Hotell in Tromsø op basis van halfpension
 • 4 nachten in Radisson Blu Polar Hotel in Longyearbyen op basis van halfpension
 • 2 nachten in Sommarøy Arctic Hotel op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Tromsø – Hotel Sydspissen v.v.: ca. 30 minuten
 • Luchthaven Longyearbyen – Radisson Blu Polar Hotel v.v.: ca. 15 minuten (inclusief sightseeing Longyearbyen en omgeving: ca. 2 uur)
 • Luchthaven Tromsø – Sommarøy Arctic Hotel v.v.: ca. 1,25 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben en Joris
 • Fotografie en astronomie ondersteuning door Joris
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Verblijf op Spitsbergen tijdens de 'blue month'
 • Sightseeing tour op Spitsbergen
 • Huskysafari op Spitsbergen
 • Lezing 'Leven op Spitsbergen' door Stein Henningsen
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Bezoek noorderlicht basestation Halvar bij Sommarøy
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Tromsø

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet je de me...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet je de medereizigers en reisleiders Ruben en Joris. Het avontuur gaat direct van start, want vanaf de luchthaven ga je naar de Fjellheisen kabelbaan voor een schitterend uitzicht vanaf 421 meter hoogte! Hier geniet je ook van een heerlijke lunch. Nadat je in de middag alle tijd krijgt om op je eigen gemak de stad te verkennen verplaatst je je met de bus naar Sydspissen Hotell. Om niets aan het toeval over te laten verblijf je aan de zuidkant van het eiland waarop Tromsø is gelegen. Weg van de stadslichten, zodat je misschien op de eerste avond al het noorderlicht kunt fotograferen. In het hotel wordt een dinerbuffet georganiseerd. Overnachting in Sydspissen Hotell Tromsø. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het dak van de wereld

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om Tromsø te verlaten. Want ...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om Tromsø te verlaten. Want Spitsbergen wacht! Net als de vroegere poolreizigers reis je vanuit Tromsø naar Longyearbyen op Spitsbergen. Welkom op het dak van de wereld, in de meest noordelijk bewoonde plaats ter wereld. Direct na aankomst neemt een lokale gids je mee voor een sightseeing door Longyearbyen en omgeving. Je verblijft in het Radisson Blu Polar Hotel, nabij het centrum van dit kleine plaatsje. Het is bij aankomst al donker op Spitsbergen. Misschien dat je dus al voor het diner het noorderlicht aan de hemel ziet dansen! De reisleiders zullen je informeren over de regels op Spitsbergen. Geniet van het bijzonder smakelijke diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur sightseeing-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky's, locals en Camp Barentsz

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Deze dag ontmoet je bijzondere dieren,...

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Deze dag ontmoet je bijzondere dieren, mensen en hopelijk het noorderlicht. Aan het begin van de ochtend ga je naar een lokale huskyfarm voor een huskytocht door deze adembenemende omgeving. Het is nog behoorlijk donker, dus met een hoofdlamp ga je de husky’s harnassen en voor de slee zetten. De gids leidt de groep met twee reizigers in de slee en de groep volgt met twee personen per slee. Tijdens de tocht zie je de contouren van de bergen, aan de zuidelijke horizon wordt het langzaam licht. In de middag zal Stein Henningsen een voordracht geven over het leven op Svalbard. In de avond ga je per bus naar Camp Barentz, ca. 10 km buiten Longyearbyen. Weg van de lichtvervuiling, dus een grotere kans op het zien van noorderlicht. Tijdens deze avond in een replica van ’t Behouden Huys geniet je van een presentatie over het noorderlicht, het leven van Willem Barentsz en een arctisch diner. Wanneer je na het diner even met de gewapende gids naar buiten gaat om intens te luisteren naar de stilte, besef je je waarschijnlijk dat je je begeeft in de meest noordelijke groep mensen ter wereld. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur huskysafari: ca. 3 uur
Duur lezing ‘Life in Svalbard’: ca. 1 uur
Duur Camp Barentsz diner: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren naar Tempelfjord?

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een o...

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Durf je het aan om een hele dag te sneeuwscooteren naar de Tempelfjord? Boek dan vooraf één van de spectaculaire excursies, door de valleien en over de gletsjers. Ook een kortere sneeuwscootersafari is mogelijk. De gidsen gaan je op een zeer professionele manier begeleiden door deze arctische wildernis. Altijd bewapend met een geweer, mocht je een ijsbeer ontmoeten. Dineren doe je weer in het restaurant van het hotel, Restaurant Nansen. Vernoemd naar Fridtjof Nansen; één van de meest legendarische Noorse poolreizigers. In de avond verlaat je de nederzetting Longyearbyen, op jacht naar het noorderlicht. Per bus rijden we naar een donkere plek. Uiteraard ook weer met een bewapende gids. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije arctische dag

Kies ook vandaag uw droomexcursie, zoals bijvoorbeeld een lange huskysafari naar een ijsgrot onder e...

Kies ook vandaag uw droomexcursie, zoals bijvoorbeeld een lange huskysafari naar een ijsgrot onder een gletsjer. Of bezoek een ijsgrot met de grote rode ‘Snowcat’, een rupsvoertuig die je naar de Longyearbyen gletsjer brengt. Maar 'gewoon' een dag in Longyearbyen is ook volop avontuur. Verwonder je over het bijzondere leven van de locals en zoek de gezelligheid op in één van de barretjes of restaurantjes. Geniet vanavond wederom van een diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy

Op het moment dat je denkt dat de reis niet bijzonderder kan worden, breekt deze dag aan. Maak in de...

Op het moment dat je denkt dat de reis niet bijzonderder kan worden, breekt deze dag aan. Maak in de ochtend nog een laatste wandeling of bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het middaguur vlieg je van Longyearbyen terug naar Tromsø. Je ontmoet op de luchthaven chauffeur Edi, die je heeft opgewacht om naar het schilderachtig mooie Sommarøy te brengen, op ca. een uur rijden van Tromsø. Wederom een walhalla voor fotograferen! De avond is al aangebroken. Snel dineren dus en op jacht naar het noorderlicht op deze wonderschone locatie. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Ho...

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag je eigen moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink misschien een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met Ruben en de medereizigers op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht op een bijzondere locatie. Je bent bevoorrecht bij de zelfgebouwde basestation van Halvar op het noorderlicht te jagen. Binnen is het behaaglijk warm, buiten zie je hopelijk het noorderlicht reflecterend in het water van de Noorse Zee. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt...

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Tromsø voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Tromsø
Dag 2 Naar het dak van de wereld
Dag 3 Husky's, locals en Camp Barentsz
Dag 4 Sneeuwscooteren naar Tempelfjord?
Dag 5 Vrije arctische dag
Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy
Dag 7 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sydspissen Hotel

Verblijf in Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Excursies

Excursies op Spitsbergen
In Longyearbyen op Spitsbergen, kun je op de dinsdag en woensdag een aantal unieke activiteiten ondernemen. Reserveer deze direct bij het boeken van de reis. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Hurtigruten Svalbard. Houd er rekening mee dat deze optionele excursies relatief lang en fysiek inspannend kunnen zijn.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door de uitvoerder van de excursie. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning tijdens jouw verblijf op Spitsbergen. De doorgang is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

spitsbergen-excursies

Spitsbergen excursies

spitsbergen-huskysafari-ijsgrot

Huskytocht naar de ijsgrot

Begeleid door poolhonden en ervaren gidsen word je voortgetrokken door het prachtige landschap van Spitsbergen. Deze excursie is een unieke combinatie van een huskysafari met bezoek aan een ijsgrot. Uiteraard krijg je een uitgebreide instructie van de gids hoe je de honden moet inspannen en de slede moet besturen. Aangekomen op de gletsjer krijg je een helm met hoofdlamp. Je neemt een kijkje in de gletsjer en ontdekt welke fantastische ijs- en rotsformaties hier zijn gevormd door de oerkracht van de natuur. Na het bezoek aan de grot maakt de gids een heerlijke wildernis lunch klaar, terwijl je geniet van het prachtige landschap om je heen.

 • Prijs: € 271,44 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Beschikbaar van 10 jan t/m mrt 2019 (geschikt vanaf 8 jaar). 2 personen per slee.
spitsbergen-sneeuwscooter-tempelfjord

Sneeuwscootersafari naar de Tempelfjord

Een volle dag op sneeuwscooters de arctische wildernis in, over relatief goed begaanbaar terrein. De machtige Tempelfjord wacht op jou, en om daar te komen, ga je op moderne sneeuwscooters, volledige uitrusting en een bewapende gids door valleien en bevroren zeeijs. Spot de Svalbard Reindeer en heel misschien zelfs een ijsbeer. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan Fredheim, het huis van Hilmar Nøis. Misschien wel de meest fameuze Noorse pelsjager van weleer. Hier heeft Hilmar 30 jaar gewoond. Als de zeeijs condities goed zijn wordt geprobeerd de Tuna Glacier te bereiken. Gezien de duur van de tocht adviseren wij je om een eigen sneeuwscooter te nemen en niet achterop te gaan.

 • Prijs: € 337,36 per persoon | € 173,86 per persoon achterop
 • Duur: ca. 7-8 uur (ca. 140 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Beschikbaar van 21 jan t/m mrt 2019 (geschikt vanaf 14 jaar)
spitsbergen-ijsgrot-snowcat

IJsgrot tour met Snowcat

Met een stoer rupsvoertuig – de Snowcat – ga je naar de top van de Longyear glacier, de machtige gletsjer die uitkijkt op de nederzetting Longyearbyen. We dalen daar af naar een fascinerende ijsgrot. Met een hoofdlamp en helm loop je door het gangenstelsel, gevormd door smeltwater onder de gletsjer. De fascinerende formaties van ijs en steen maken dit een adembenemende ervaring.

 • Prijs: € 97,56 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Beschikbaar van 21 jan t/m mrt 2019 (geschikt vanaf 8 jaar)
spitsbergen-sneeuwscootertocht-huskyfarm

Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm

Deze korte sneeuwscootertocht is perfect voor als je nog geen ervaring hebt met het rijden van een sneeuwscooter. Je rijdt over een uitgestrekte vlakte richting de huskyfarm, gelegen op 10 kilometer. Voordat je op de sneeuwscooter stapt, krijg je eerst een uitgebreide instructie. Bij de huskyfarm maak je een stop om de husky’s gedag te zeggen en te genieten van een warm drankje. Na de stop reis je weer terug naar Longyearbyen.

 • Prijs: € 217,44 per persoon | € 119,36 per persoon achterop
 • Duur: ca. 3 uur (ca. 20 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Bucketlist reis
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Spitsbergen avontuur

  spitsbergen-avontuur-thumb-noorderlicht

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol