Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Een exclusieve en avontuurlijke noorderlichtreis, waarbij je samen met onze arctische experts in de voetsporen treedt van de vroegere ontdekkingsreizigers. Vanuit Tromsø, van oudsher dé link met de poolgebieden, vlieg je naar de meest noordelijk bewoonde plek ter wereld: Longyearbyen, op Spitsbergen. Vijf dagen heb je het voorrecht om op deze bijzondere plek te verblijven. Na 3 maanden met volledige duisternis wordt Spitsbergen getrakteerd op het eerst licht. Per dag blijft het nu zelfs meer dan 20 minuten langer licht. Mooie arctische excursies zijn mogelijk en je hebt nog steeds vele uren kans op het zien van noorderlicht. Middels een lijndienstvlucht vlieg je weer terug naar Tromsø, waarna je naar de fotogenieke Viking eilanden van Sommarøy gaat. Omringd door spectaculair natuurschoon en wildlife. Een reis met louter arctische parels!

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt met een lijndienstvlucht van SAS van Amsterdam naar Tromsø. In Tromsø ontmoet je de reisleiders* en medereizigers. Je verblijft de eerste nacht en laatste twee nachten op Sommarøy, de beste noorderlichtlocatie in de regio Tromsø. Zondag is het tijd om met een lijndienstvlucht van Scandinavian Airlines naar Spitsbergen te reizen. Je verblijft 4 nachten in het Radisson Blu Polar Hotel, midden in het kleine centrum van de nederzetting Longyearbyen. Een sightseeing tour, arctisch dineren in Camp Barentz, een lezing van local Stein over het leven op Spitsbergen en een huskysafari zijn al inbegrepen. Op de vrije dagen kun je de excursie boeken die je wenst. Zoals een lange sneeuwscootersafari naar de Tempelfjord of een huskysafari naar de ijsgrot. Donderdag vlieg je weer terug naar Tromsø en zet je de reis voort met een 2-daags verblijf op het schilderachtige eiland Sommarøy, een paradijs voor fotografen! En als slotstuk krijg je een 2 uur durende boottocht aangeboden en stelt onze lokale noorderlichtpartner Halvar zijn zelfgebouwde noorderlicht basestation open.
* in principe wordt deze reis op 1 feb 2020 begeleid door reisleiders Ruben Weytjens en Marc de Mos, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Belangrijke informatie
Het is belangrijk dat je je realiseert dat je je op Spitsbergen in the Middle of Nowhere bevindt, aan de rand van de Noordpool. Ook op Sommarøy is het weer moeilijk te voorspellen. De expedities kunnen daardoor inspannend zijn en een goede conditie vereisen. Alle activiteiten zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Een flexibele ingesteldheid zou dan ook een must kunnen zijn.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 1 nacht in Sommarøy Arctic Hotel op basis van halfpension
 • 4 nachten in Radisson Blu Polar Hotel in Longyearbyen op basis van halfpension
 • 2 nachten in Sommarøy Arctic Hotel op basis van halfpension + 1 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Tromsø – Sommarøy Arctic Hotel v.v.: ca. 1,5 uur
 • Luchthaven Longyearbyen – Radisson Blu Polar Hotel v.v.: ca. 15 minuten (inclusief sightseeing Longyearbyen en omgeving: ca. 2 uur)


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten
 • Fotografieondersteuning
 • Verblijf op Spitsbergen tijdens de 'blue month'
 • Sightseeing tour op Spitsbergen
 • Huskysafari op Spitsbergen
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Lezing 'Leven op Spitsbergen' door Stein Henningsen
 • Bezoek noorderlicht basestation Halvar bij Sommarøy
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Verblijf in Sommarøy

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Spitsbergen en Sommarøy

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Tromsø

Met een SAS vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet je de medereiziger...

Met een SAS vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet je de medereizigers en reisleiders. Het avontuur gaat direct van start met een schitterende tocht naar de afgelegen eilanden van Sommarøy. Een walhalla voor fotograferen! Weg van de stadslichten, zodat je misschien op de eerste avond al het noorderlicht gaat zien. In het hotel van Sommarøy wordt een dinerbuffet georganiseerd. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het dak van de wereld

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om het vaste land van Noorwegen te ...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om het vaste land van Noorwegen te verlaten. Want Spitsbergen wacht! Net als de vroegere poolreizigers reis je vanuit Tromsø naar Longyearbyen op Spitsbergen. Welkom op het dak van de wereld, in de meest noordelijk bewoonde plaats ter wereld. Direct na aankomst neemt een lokale gids je mee voor een sightseeing door Longyearbyen en omgeving. Je verblijft in het Radisson Blu Polar Hotel, nabij het centrum van dit kleine plaatsje. Het is bij aankomst al donker op Spitsbergen. Misschien dat je dus al rond het diner het noorderlicht aan de hemel ziet dansen! De reisleiders zullen je informeren over de regels op Spitsbergen. Geniet van het bijzonder smakelijke diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur sightseeing-programma: ca. 2 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky's, locals en Camp Barentsz

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Deze dag ontmoet je bijzondere dieren,...

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Deze dag ontmoet je bijzondere dieren, mensen en hopelijk het noorderlicht. Aan het begin van de ochtend ga je naar een lokale huskyfarm voor een huskytocht door deze adembenemende omgeving. Het is nog behoorlijk donker, dus met een hoofdlamp ga je de husky’s harnassen en voor de slee zetten. De gids leidt de groep met twee reizigers in de slee en de groep volgt met twee personen per slee. Tijdens de tocht wordt het langzaam licht. In de middag zal Stein Henningsen een voordracht geven over het leven op Svalbard. In de avond ga je per bus naar Camp Barentz, ca. 10 km buiten Longyearbyen. Weg van de lichtvervuiling, dus een grotere kans op het zien van noorderlicht. Tijdens deze avond in een replica van ’t Behouden Huys geniet je van een presentatie over het noorderlicht, het leven van Willem Barentsz en een arctisch diner. Wanneer je na het diner even met de gewapende gids naar buiten gaat om intens te luisteren naar de stilte, besef dat je je waarschijnlijk begeeft in de meest noordelijke groep mensen ter wereld. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur huskysafari: ca. 3 uur
Duur lezing ‘Life in Svalbard’: ca. 1 uur
Duur Camp Barentsz diner: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlichtjacht op Spitsbergen

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een o...

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Durf je het aan om een hele dag te sneeuwscooteren naar de Tempelfjord? Boek dan vooraf één van de spectaculaire excursies, door de valleien en over de gletsjers. Ook een kortere sneeuwscootersafari is mogelijk. De gidsen gaan je op een zeer professionele manier begeleiden door deze arctische wildernis. Altijd bewapend met een geweer, mocht je een ijsbeer ontmoeten. Dineren doe je weer in het restaurant van het hotel, Restaurant Nansen. Vernoemd naar Fridtjof Nansen; één van de meest legendarische Noorse poolreizigers. In de avond beleef je een bijzondere noorderlichtjacht avond. Eerst reis je per bus naar de Coal Miners Cabins voor een verrukkelijk diner. Daarna verlaat je de nederzetting Longyearbyen, op jacht naar het noorderlicht. Per bus rijden we naar een donkere plek. Uiteraard ook weer met een bewapende gids. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel.
Duur noorderlichtjacht per bus: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije arctische dag

Kies ook vandaag jouw droomexcursie, zoals bijvoorbeeld een lange huskysafari naar een ijsgrot onder...

Kies ook vandaag jouw droomexcursie, zoals bijvoorbeeld een lange huskysafari naar een ijsgrot onder een gletsjer. Of bezoek een ijsgrot met de grote rode ‘Snowcat’, een rupsvoertuig die jou naar de Longyearbyen gletsjer brengt. Maar 'gewoon' een dag in Longyearbyen is ook volop avontuur. Verwonder je over het bijzondere leven van de locals en zoek de gezelligheid op in één van de barretjes of restaurantjes. Geniet vanavond wederom van een diner in het Nansen restaurant. Overnachting in Radisson Blu Polar Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy

Maak in de ochtend na het uitgebreide ontbijtbuffet nog een laatste wandeling en bezoek het interess...

Maak in de ochtend na het uitgebreide ontbijtbuffet nog een laatste wandeling en bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het middaguur vlieg je van Longyearbyen terug naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø reizen we weer naar het schilderachtig mooie Sommarøy. De avond is al aangebroken. Snel dineren dus. Je bent bevoorrecht om bij de zelfgebouwde basestation van Halvar op het noorderlicht te jagen. Binnen is het behaaglijk warm, buiten zie je hopelijk het noorderlicht reflecterend in het water van de Noorse Zee. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Boottocht en parelwitte stranden

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Ho...

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag een moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink misschien een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met de reisleiders en de medereizigers op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht op een bijzondere locatie. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt...

Nog één keer word je wakker boven de poolcirkel en geniet je van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Tromsø voor de vlucht terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Tromsø
Dag 2 Naar het dak van de wereld
Dag 3 Husky's, locals en Camp Barentsz
Dag 4 Noorderlichtjacht op Spitsbergen
Dag 5 Vrije arctische dag
Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy
Dag 7 Boottocht en parelwitte stranden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Excursies op Spitsbergen
In Longyearbyen op Spitsbergen, kun je op de dinsdag en woensdag een aantal unieke activiteiten ondernemen. Reserveer deze direct bij het boeken van de reis. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Hurtigruten Svalbard. Houd er rekening mee dat deze optionele excursies relatief lang en fysiek inspannend kunnen zijn.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door de uitvoerder van de excursie. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning tijdens jouw verblijf op Spitsbergen. De doorgang is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

spitsbergen-excursies

Spitsbergen excursies

spitsbergen-sneeuwscooter-tempelfjord

Sneeuwscootersafari naar de Tempelfjord

Een volle dag op sneeuwscooters de arctische wildernis in, over relatief goed begaanbaar terrein. De machtige Tempelfjord wacht op jou, en om daar te komen, ga je op moderne sneeuwscooters, volledige uitrusting en een bewapende gids door valleien en bevroren zeeijs. Spot de Svalbard Reindeer en heel misschien zelfs een ijsbeer. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan Fredheim, het huis van Hilmar Nøis. Misschien wel de meest fameuze Noorse pelsjager van weleer. Hier heeft Hilmar 30 jaar gewoond. Als de zeeijs condities goed zijn wordt geprobeerd de Tuna Glacier te bereiken. Gezien de duur van de tocht adviseren wij je om een eigen sneeuwscooter te nemen en niet achterop te gaan.

 • Prijs: € 323,50 per persoon | € 161,51 per persoon achterop
 • Duur: ca. 7-8 uur (ca. 140 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Beschikbaar van 21 jan t/m mrt 2021 (geschikt vanaf 14 jaar)
spitsbergen-ijsgrot-snowcat

IJsgrot tour met Snowcat

Met een stoer rupsvoertuig – de Snowcat – ga je naar de top van de Longyear glacier, de machtige gletsjer die uitkijkt op de nederzetting Longyearbyen. We dalen daar af naar een fascinerende ijsgrot. Met een hoofdlamp en helm loop je door het gangenstelsel, gevormd door smeltwater onder de gletsjer. De fascinerende formaties van ijs en steen maken dit een adembenemende ervaring.

 • Prijs: € 80,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Beschikbaar van 21 jan t/m mrt 2021 (geschikt vanaf 8 jaar)
spitsbergen-sneeuwscootertocht-huskyfarm

Sneeuwscootertocht in Adventdalen

Deze korte sneeuwscootertocht is perfect voor als je nog geen ervaring hebt met het rijden van een sneeuwscooter. Je rijdt over een uitgestrekte vlakte door de Adventdalen. Voordat je op de sneeuwscooter stapt, krijg je eerst een uitgebreide instructie. Onderweg maak je een stop om onder het genot van een warm drankje te genieten van de stilte en arctische landschap met misschien wel een aantal 'Svalbard Reindeer'.

 • Prijs: € 199 per persoon | € 115 per persoon achterop
 • Duur: ca. 3 uur (ca. 20 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,6
2455 reviews