Noorderlichtreis Spitsbergen en Tromsø

Beleef de terugkeer van de zon op Spitsbergen en rondom Tromsø

noorderlichtreis-spitsbergen-tromso-header

Noorderlichtreis Spitsbergen en Tromsø

Een exclusieve en avontuurlijke noorderlichtreis, waarbij u samen met Noorderlichtexpert Ruben Weytjens en Fotografie- en astronomie-expert Didier van Hellemont in de voetsporen treedt van de oude ontdekkingsreizigers. Vanuit Tromsø, van oudsher dé link met de poolgebieden, vliegt u naar de meest noordelijke bewoonde plek ter wereld: Longyearbyen, op Spitsbergen. Vijf dagen heeft u het voorrecht om op deze bijzondere plek te verblijven, terwijl u het per dag steeds lichter ziet worden. Februari is namelijk de 'blue month'; de favoriete maand van de locals. Volledige duisternis wordt verruild voor de middernachtzon. En dat gaat bijzonder snel! Het sprookjesachtige blauw gaat over in het warmere roze. De eerste zonnestralen botsen tegen de pieken van de bergen. En u verblijft precies tijdens het hoogtepunt van deze transitie! Middels een lijndienstvlucht vliegt u weer terug naar Tromsø, waar u wordt opgewacht door de transferbus om naar het fotogenieke Sommarøy te gaan. Een reis met louter arctische parels!

Reis in het kort
U vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tromsø. In Tromsø ontmoet u de reisleiders Ruben en Didier en uw medereizigers. Zorg dat u alvast uw winterkleding bij de hand heeft, want u reist direct door de bergen in, voor een ontmoeting door een Sami familie met hun rendieren. Geniet van een lunch in de lavvu en leer alles over het leven op een rendierfarm en de sami geschiedenis. Voor de eerste overnachting is gekozen voor de beste noorderlichtlocatie op het Tromsø-eiland. Want we laten als het om noorderlicht gaat niets aan het toeval over! Zondag is het tijd om met een lijndienstvlucht van Scandinavian Airlines naar Spitsbergen te reizen. U verblijft 4 nachten in het Svalbard Hotell, midden in het kleine centrum van de nederzetting Longyearbyen. Een sightseeing tour, arctisch dineren in een lavvu en een huskysafari zijn al inbegrepen. Op de vrije dagen kunt u de excursie boeken die u wenst. Zoals een lange sneeuwscootersafari naar het Russische mijnstadje Barentsburg of een huskysafari naar de ijsgrot. Donderdag vliegt u weer terug naar Tromsø en zet u de reis voort met een 2-daags verblijf op het schilderachtige eiland Sommarøy. Wederom een paradijs voor fotografen! En als slotstuk krijgt u een 2 uur durende walvissafari aangeboden!
 
Belangrijke informatie
Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u zich op Spitsbergen in the Middle of Nowhere bevindt, aan de rand van de Noordpool. De expedities kunnen daardoor inspannend zijn en een goede conditie vereisen. Alle activiteiten zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verzorging
U verblijft:

 • 1 nacht in Sydspissen Hotel op basis van halfpension
 • 4 nachten in Svalbard Hotell op basis van halfpension
 • 2 nachten Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension
   

Transfers
 • Alle transfers van hotels naar airport in Tromsø en op Spitsbergen: ca. 30 minuten
 • Transfer luchthaven Tromsø - Arctic Hotel Sommarøy: ca. 1 uur

Highlights

 • Begeleiding door experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont
 • Bezoek Sami kamp en voederen van de rendieren nabij Tromsø (ca. 3 uur)
 • Verblijf op Spitsbergen tijdens de 'blue month'
 • Sightseeing tour in Longyearbyen (ca. 2 uur)
 • Arctisch dineren in laavu op Spitsbergen
 • Huskysafari op Spitsbergen (ca. 3 uur)
 • Verblijf op Sommarøy eiland
 • ​Dagelijkse noorderlicht jachten
 • Walvissafari (ca. 2 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-noorderlicht1

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Spitsbergen en Tromsø

Tijdens deze 8-daagse groepsreis verblijft u 1 nacht in Tromsø, 4 nachten op Spitsbergen en 2 nachten in Sommarøy. Alles is voor u geregeld, van vluchten, transfers tot het verblijf. Beleef hier uw reis van dag tot dag.
Volgorde en tijdstip van de belevenissen is onder voorbehoud en ter indicatie.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in de stad van het noorderlicht

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet u uw med...

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u van Amsterdam naar Tromsø. Na aankomst ontmoet u uw medereizigers en reisleiders Ruben en Didier. Het avontuur gaat direct van start, want vanaf de luchthaven reist u direct de bergen in, naar een rendierfarm van een Sami familie. U voedert de rendieren en leert alles over de Sami geschiedenis bij het vuurtje in een lavvu. Geniet in deze Sami tent van een traditionele lunch, voordat u verder rijdt naar het Sydspissen Hotel. In de rest van de middag heeft u alle tijd om op uw eigen gemak de stad te verkennen. Deze bijzonder trendy studentenstad - op ca. 300 km boven de poolcirkel - wordt wel de stad van het noorderlicht genoemd. De reden is dat de stad precies onder de zogenaamde 'noorderlicht oval' ligt, de band van noorderlicht rondom de magnetische pool. Bij relatief weinig zonneactiviteit kunt u in Tromso daardoor recht omhoog kijken. Om niets aan het toeval over te laten verblijft u aan de zuidkant van het eiland waarop Tromsø is gelegen. Weg van de stadlichten, zodat u misschien op uw eerste avond al het noorderlicht kunt fotograferen. Diner en overnachting in Sydspissen Hotell. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Vliegen naar het dak van de wereld

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om Tromsø te verlaten. Want ...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het alweer tijd om Tromsø te verlaten. Want Spitsbergen wacht! Net als de vroegere poolreizigers reist u vanuit Tromsø naar Longyearbyen op Spitsbergen. Welkom op het dak van de wereld, in de meest noordelijk bewoonde plaats ter wereld. Direct na aankomst neemt een lokale gids u mee voor een 2 uur durende sightseeing door Longyearbyen en omgeving. U verblijft in het moderne Svalbard Hotell, nabij het centrum van dit kleine plaatsje. Het wordt al vroeg donker op Spitsbergen. Misschien dat u dus al voor het diner het noorderlicht aan de hemel ziet dansen! Uw reisleiders zullen u informeren over de regels op Spitsbergen. Diner en overnachting Svalbard Hotell. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Met husky's over de gletsjers

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Aan het einde van de ochtend gaat u na...

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Aan het einde van de ochtend gaat u naar een lokale huskyfarm voor een huskytocht door deze adembenemende omgeving. In de middag heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld het Svalbard museum te bezoeken. Diner en overnachting in Svalbard Hotell.
Duur huskysafari: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscooteren naar Barentsburg of Oostkust?

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het Svalbard Hotell heeft u vandaag alle ti...

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het Svalbard Hotell heeft u vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Durft u het aan om een hele dag te sneeuwscooteren, naar de Oostkust of naar het Russische mijnstadje Barentsburg? Boek dan één van de spectaculaire excursies, door de valleien en over de gletsjers. De gidsen gaan u op een zeer professionele manier begeleiden door deze arctische wildernis. Altijd bewapend met een geweer, mocht u een ijsbeer ontmoeten. Diner en overnachting in Svalbard Hotell. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Arctisch dineren

Kies ook vandaag uw droomexcursie, zoals een lange huskysafari naar een ijsgrot onder een gletsjer. ...

Kies ook vandaag uw droomexcursie, zoals een lange huskysafari naar een ijsgrot onder een gletsjer. Maar 'gewoon' een dag in Longyearbyen is ook volop avontuur. Verwonder je over het bijzondere leven van de locals en zoek de gezelligheid op in één van de barretjes of restaurantjes.

Aan het begin van de avond neemt een gids u mee naar een bijzondere plek buiten Longyearbyen. In een laavu geniet u van een heerlijk arctisch diner en de indrukwekkende verhalen over het leven op Spitsbergen. Terwijl het noorderlicht aan de hemel danst? Overnachting in Svalbard Hotell.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy

Op het moment dat u denkt dat de reis niet bijzonderder kan worden, breekt deze dag aan. Na het midd...

Op het moment dat u denkt dat de reis niet bijzonderder kan worden, breekt deze dag aan. Na het middaguur vliegt u van Longyearbyen terug naar Tromsø. Met een transferbus reist u verder naar het sprookjesachtig mooie Sommarøy, op ca. een uur rijden van Tromsø. Wederom een walhalla voor fotograferen! De avond is al aangebroken. Snel dineren dus en op jacht naar het noorderlicht op deze wonderschone locatie. Diner en overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Walvissafari

Speciaal voor u komt er deze dag een boot vanuit Tromsø naar Sommarøy om u mee te neme...

Speciaal voor u komt er deze dag een boot vanuit Tromsø naar Sommarøy om u mee te nemen op een 2 uur durende walvissafari. U gaat op zoek naar de walvissen en misschien ziet u zelfs nog een orca! Wat een geweldige slotexcursie van deze bijzondere reis. Diner en overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. 
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste Noorse ontbijtbuffet is het tijd om de koffers te pakken en per bus terug te reizen n...

Na het laatste Noorse ontbijtbuffet is het tijd om de koffers te pakken en per bus terug te reizen naar luchthaven Tromsø. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u terug naar Amsterdam. Een reis om nooit meer te vergeten. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in de stad van het noorderlicht
Dag 2 Vliegen naar het dak van de wereld
Dag 3 Met husky's over de gletsjers
Dag 4 Sneeuwscooteren naar Barentsburg of Oostkust?
Dag 5 Arctisch dineren
Dag 6 Van Spitsbergen naar Sommarøy
Dag 7 Walvissafari
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sydspissen Hotel

Verblijf in Svalbard Hotell

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Excursies

Excursies op Spitsbergen
In Longyearbyen op Spitsbergen, kunt u op de dinsdag en woensdag een aantal unieke activiteiten ondernemen. U kunt deze activiteiten via Voigt Travel reserveren. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Svalbard Booking en Basecamp Spitsbergen. Houdt u er rekening mee dat deze optionele excursies relatief lang en fysiek inspannend kunnen zijn?

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door de uitvoerder van de excursie. U krijgt van hen alle informatie en de exacte planning tijdens uw verblijf op Spitsbergen. De doorgang is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

spitsbergen-excursies

Spitsbergen excursies

spitsbergen-huskysafari-ijsgrot

Huskytocht naar de ijsgrot

Begeleid door poolhonden en ervaren gidsen wordt u voortgetrokken door het prachtige landschap van Spitsbergen. Deze excursie is een unieke combinatie van een huskysafari met bezoek aan een ijsgrot. Uiteraard krijgt u een uitgebreide instructie van de gids hoe u de honden moet inspannen en de slede moet besturen. Aangekomen op de gletsjer krijgt u een helm met hoofdlamp. U neemt een kijkje in de gletsjer en ontdekt welke fantastische ijs- en rotsformaties hier zijn gevormd door de oerkracht van de natuur. Na het bezoek aan de grot maakt de gids een heerlijke wildernis lunch klaar, terwijl u geniet van het prachtige landschap om u heen.

 • Prijs: € 248 per persoon
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 8 jaar
spitsbergen-oostkust

Sneeuwscootersafari naar de oostkust

Aan de oostkust van Spitsbergen is de invloed van de Warme Golfstroom kleiner dan aan de westkust. Daardoor zijn hier lagere temperaturen én meer pakijs. Een perfect leefklimaat voor de ijsbeer. Uiteraard wordt er afstand gehouden maar misschien vangt u wel een glimp van dit dier op. De tocht gaat over eindeloze sneeuwvlaktes en gletsjers en kent prachtige vergezichten.

 • Prijs: feb: € 259 per persoon | maart: € 325 per persoon | € 132 per persoon achterop
 • Duur: ca. 10 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
spitsbergen-barentsburg

Sneeuwscootersafari naar Barentsburg

Op naar Rusland! Dat klinkt misschien raar maar Rusland – evenals andere ondertekenaars van het Spitsbergen verdrag – heeft het recht om Spitsbergen commercieel te exploiteren. Barentsburg is een van oudsher Nederlandse mijnstad die later is overgenomen door de Russen. Tegenwoordig wonen en werken hier ongeveer 400 personen, voornamelijk Oekraïners. Het is een bizarre gewaarwording om hier in the middle of nowhere op uw sneeuwscooter aan te komen rijden bij een nederzetting die in alles doet denken aan de Sovjet-Unie. Lenin staat hier letterlijk nog steeds op een voetstuk. U stopt hier om rond te kijken en te genieten van een heerlijke Russische lunch. De reis van en naar Barentsburg is fantastisch. Wie weet ziet u een ijsbeer, walrussen of zeehonden!

 • Prijs: feb: € 226 per persoon | maart: € 248 per persoon | € 132 per persoon achterop
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  8 dagen

  Spitsbergen avontuur

  spitsbergen-avontuur-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen 6 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol Smart Parking Gratis parkeren op Schiphol
smartparking-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp