Veelgestelde vragen Noorderlicht

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Ik wil graag meer weten over de excursies die ik tijdens mijn reis ga doen. Waar kan ik dat vinden?
   Op de boekingsbevestiging vind je een overzicht van alle excursies die inclusief zijn en die je bij je reis bijgeboekt hebt. Wil je meer lezen over de excursies? Op de website, bij de reis die je geboekt hebt, vind je alle informatie. Daarnaast lees je in de reisinformatie meer over de excursies.
  • Wat is het noorderlicht en waar kan ik het zien in Lapland?
   Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurverschijnsel dat zich voordoet in de wintermaanden in gebieden rondom de poolcirkel. Het is dus te zien in heel Lapland, maar het is wel afhankelijk van een aantal natuurlijke randvoorwaarden.

   Door activiteit en explosies op de zon ontstaan er zonnewinden die, wanneer de deeltjes onze dampkring binnenkomen, oplichten tot groene, gele en soms zelfs rode dansende kleurflarden. Het moet uiteraard een heldere nacht zijn en er mag geen invloed van kunstmatig licht zijn om het goed te kunnen waarnemen. Lees meer over het noorderlicht.
  • Wat is de beste periode voor het noorderlicht in Lapland?
   Het is niet eenvoudig om aan te geven wat dé beste periode is voor het noorderlicht in Lapland. Als de omstandigheden gunstig zijn, is de hele winterperiode geschikt om het noorderlicht te aanschouwen! Lees meer over de beste periode om het noorderlicht te spotten.
  • Wat is het noorderlicht en waar kan ik het zien?
   Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurverschijnsel dat zich voordoet in de wintermaanden in gebieden rondom de poolcirkel. Je kunt het dus overal in Lapland en Noord-IJsland zien, maar het is wel afhankelijk van een aantal natuurlijke randvoorwaarden. Door activiteit en explosies op de zon ontstaan zonnewinden die, wanneer de deeltjes in onze dampkring komen, oplichten tot groene, gele en soms zelfs rode dansende kleurflarden. Het moet uiteraard een heldere nacht zijn en er mag geen invloed van vals licht zijn om het goed te kunnen waarnemen. Lees meer over het noorderlicht.
  • Wat is de beste periode voor het noorderlicht?
   Het is niet eenvoudig om aan te geven wat de beste periode is voor het noorderlicht in Noord-Europa. Als de omstandigheden voor het noorderlicht gunstig zijn, is het mogelijk om het noorderlicht te aanschouwen vanaf september! Lees meer over de beste periode.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.